Gå til innhold

gunnarh

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Location
    Kongsberg

Previous Fields

  • Location / Bosted
    Kongsberg

Nylige profilbesøk

758 profilvisninger

gunnarh sine prestasjoner

Medlem

Medlem (2/7)

  1. Kjenner meg jo veldig igjen på det å kjøre for pent med motoren - kanskje dette er anledningen for å korrigere, eller ihvertfall variere mer.. (kjørte jo også mange år og var veldig 'snill' med bremsene - og kjørte personbil som om det var lastebil. Er nå mere fornøyd med at klosser og skiver får nødvendig og regelmessig slitasje..)
  2. Fint, jeg tar med meg momentene i videre diskusjon med verkstedet -takker :-)
  3. Min defender 2003 har vært pkk og har fått 2'er punktet "røyktetthet overskrider generelle grenseverdier". Etter papirene jeg har fått med (kjøpte bilen i mai 2020) så ble den i 2018 reprogrammert (chiptrimmet) med beskrivelsen "Programmering TS dieselspar program". Noen som vet om det kan være utslagsgivende for utslipp? Er det ellers noen typiske sjekkpunkter på TD5 ved en slik status? (aktuelle sensorer, air flow meter eller annet som gir målinger til ECU for styring av forbrenning?) Hadde forøvrig HVO 100 på tanken når den var inne til test, kan det gi noe utslag? (Vet ikke om forige eier brukte slikt drivstoff). Verkstedet sier at de ikke vet hva spesifikt som er feil, og at de evt må tilbakestille til orginal-sw.. (det er jo litt kjipt, jeg synes jo at den gå veldig bra..). Og at jeg evt. skal fylle opp med mere vanlig diesel for å minimere evt. innvirkninger fra biodiesel. Tips/tanker?
  4. Bilder til county: med dørtrekk mener du det som er avbildet her, inkl plastlomma?
  5. hva med 200 pr stk - inklusive lagerleie..:-) ?
  6. Går fint, kan demontere de, Noen mulighet for henting?
  7. Ja, rust er en del av årsaken - men har vurdert å skjære ut/sveise inn ferdig-deler i områder motorrom (innerskjermer, lykteområder, og de 4 innfestningspunktene mot ramma). Ramma er også underkjent på rust i område travers forran tank og på vangene ved tank såvidt jeg husker. Fikset den fra tilsvarende tilstand i 2008 - satte inn 60x100x3 mm ved reprasjon av sill's og 'sydde inn' mye nytt stål for gulv, bakskjermer, a-stolper. Ramma ble også fikset noe da, men så også den gang at den var marginal. Synes vel kanskje alt-i-alt at det er ramma som er dårligst - er ikke så fristende å lappe videre på den. Så må den ha ny servopume, skiver og klosser bak -og, ja, ny støtfanger, vinsjfangeren skal nordover til trøndelag.. En annen del av årsaken er en 2003 defender som har overtatt 'utility vehicle' rollen og som også krever litt oppmerksomhet..
  8. Servopumpa er ganske gåen, forige tur så hylte den i hver sving. Nok olje, men den har det ikke bra. Jeg sjanset på at den holdt hjem fra hytta den gangen (15 mil); det gikk jo greit. Men skikkelig langtur.. vet ikke.
  9. ja, er jo enig, og motoren er vel noe av grunnen til at jeg har nølt en stund.. men som jeg nevnte over så skal jeg flytte og noen tøffe avgjørelser må tas..
  10. etter min oppfatning, ja, men har gått ca 400.000. Har vel etterfylt 1 liter oje pr oljeskift 10-12 tusen/årlig. Ut over det vet jeg ikke så mye mer annet enn at den alltid har startet, og brakt meg frem (har kjørt den fra 270 til 400 på 12 år)
  11. Cubbyboks og deler til forsetet kan du få kjøpe, men du må nesten plukke det ut selv (er litt overbooket pga flytting..) Jeg kan evt forberede litt med å fjerne tæla gulmatter (når det blir +grader) og sette inn bolter med 556. En annen sak - jeg skal kjøre den til hugging på fredag (5-6 km unna), og da må setet være noenlunde brukandes - kan du finne en løsning på det? Lyktegreiene burde vel og gå bra
  12. Lagt ut på finn: Annonse Bilen kjøres til hugging fredag til uka - har plukket ut noen deler som kanskje er av interesse.
  13. Har tilsvarende spørsmål som pirmin - verdt å ta vare på..? Har en 90 model D1 som er forvist til plena - 12 år etter prosjekt med omfattende rustsveising (sill's og gulv og bakover) så har nå rusten tatt overhånd på fremre del - det som var 'bra' dengang... Så det var artig å se flere 3-dørs - veldig flott den til county :-) Kanskje jeg tar opp tankene om å få den på beina igjen...? Eller blir det hugging..(?)
  14. Send SMS/ring 900 11 747. nesten tom 110, 2-sete baksetet er utskrudd
×
×
  • Opprett ny...