Gå til innhold

grunneieren

LRF Society
  • Innlegg

    628
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av grunneieren

  1. Ref. luftfjæring, var ikke enkleste utgave av d3 levert uten luftfjæring? Dersom ja, burde det vel være mulig å få den godkjent uten med riktige papirer fra land rover (om de er villige å sende slike da)
  2. 😃Grattulerer, da er det bare å ta vare på den så sitter fortsatt smilet der om 5 eller 10 år
  3. Det hadde jeg sef. glemt. Jepp er riktig verktøy. LRT 60-004-1 og ja du må ha presse i tillegg. Holder til i Arendal, men skal til tigerstaden i helgen, så kan ta den med. så sender du den bare tilbake når du er ferdig
  4. Skal Fra Arendal til Oslo neste helg, kan ta de med hele eller deler av veien da om du ikke har fikset det.
  5. TRor jeg har det verktøyet som skal til for å bytte radius arm foringene. Dersom det er riktig verktøy kan du selvfølgelig få låne det. Skal se om jeg ikke husker å sjekke, men er ikke hjemme før på Lørdag (Har ikke brukt det selv, overtok det fra en annen!)
  6. Dårlig jord er vel den single største feilen på alle eldre biler med en del elktronikk, og den som oftest blir oversett. Feilmeldingene peker på en eller annen dubeditt, og i forbeindelse med demontering for å bytte bytte denne er man borti jordingen og fikser ser problemet. Så er man glad og fornøyd til neste gang bilen kommer med en feilmelding. Mao på en eldre bil bør en del av vedlikeholdet være å gå over alle jordingspunkter med jevne mellomrom. MVH En som flere ganger har opplevd å få kjøpt eldre biler hos forhandlere for en slikk og ingenting, der problemet har vært så enkelt som dårlig jord.
  7. Jeg ser ingen grunn til at du ikke skal leve ut drømmen din: Du går ikke til dette med blår i øyene, mao du har gjort / gjør nødvendig research for å være best mulig forberedt! Alt av deler til disse bilene finnes tilgjengelig, og stort sett til fornuftige priser. Du kan gjøre det meste selv, og det finnes enorme mengder med tips fra dyktige folk både her inne og på andre forum rundt på nettet. Ja disse bilene har ikke de beste konstruksjoner i forhold til rustfeller, og stålet fra 70 og begynnelsen av 80 tallet er ikke like bra som dagens i forhold til motstandsdyktighet mot rust. Mao det er ikke usannsynlig at du må legge inn en renovering hvert 10 år eller så, men det må du vel med en nyere bil også. Uansett så vill rustbeskyttelse være viktig her, og der er du i førersetet selv. Den vanskeligste biten her vil være å finne ett godt utgangspunkt, de virkelig bra bilene begynner å bli dyre, og det vil koste eller kreve mye egeninnsats å dra en halvgod bil opp på et godt bruks nivå, Mao. kjør på dersom dette er det du drømmer om!
  8. Du må holde knappen nede til den slutter å lyse. Mener den skal lyse grønt mens du holder den nede, om den blinker er det noe som ikke stemmer. Er i allfall slik på den webastoen vi har på en (nesten) meneske bil!
  9. Kan være så enkelt som dårlig med strøm til starteren, enten pga korodert jordingsforbindelse til blokka fra batteriet, eller dårlig strømmledning fra batteriet til starteren. Værdt å sjekke, men oftest er det nok starteren som begynner å å bli sliten
  10. helt uproblematisk å trille / dytte / taue noen få meter så lenge du får den ut av park og parkeringsbremsen av (om den har slikt elektrisk handbrekk da)😀
  11. grunneieren

    Stihl 018c

    Gammel plugg? Bytt den i såfall!
  12. ER vel ingen endring når det gjelder tåpelykter, ikke love å bruke sammen med nærlys heldigvis.
  13. Jeg kjøpte fra BEMA for noen år siden, kom komplett med bolter og segerring, ser ut som de bare har ett på lager til bakakslingen (og to til fremme) Hør med de
  14. Ofte kan man få i gang pumpa ved å "jogge" den, d.v.s veksle mellom å kjøre strømmen riktig vei og motsatt. Ikke koble pumpa direkte på batteriet, kun "tuch" bateripolene ett sekund eller to. Men ville uansett kjøpt ny pumpe da en som har satt seg nok har litt skade og vil mest sannsynlig sette seg igjen på mest ugunstig tidspunkt
  15. Selve lageret er likt fremme og bak, men monteringskittet er forskjellig (forskjell på bolter, lengde og antall) i de tilfellene dette følger med. Krever ofte en ganske solid presse for å få ut lagerene av huset ( husk å ta ut låseringen som holder lageret på plass før du setter i gang pressa ) Du får vel også kjøpt hele hubben med lager ferdig montert?
  16. Fikser det Per, stikk bortom med de til helgen. Regner med jeg er hjemme fra Torsdag kveld.
  17. Bør kansje legge til at det er ett stykke mellom verksteder som har kompetanse på p38 her til lands? Mao det er enklest å holde en p38 for de som kan og gidder å sette seg inn i ting på egenhånd? Forøvrig finnes det jo my hjelp å få både her og diverse andre internasjonale forum.
  18. Hastaklev har støttebein med sveiv på siden. https://hastadklev.no/produkt/stotteben-dreibar-og-avtagbar/
  19. Farter ukentlig mellom Oslo og Arendal. Om du iikke alt har fått hjelp
  20. Hvordan er tilstanden på hydraulikk akumulatoren? Gåen akumulator gir lignende symptomer som du beskriver.
  21. Prøvde å sende melding men det går vist ikke! Har du noen ide om hva han ønsker av pris da? Kan gjerne ringe meg på 906femseks676!
  22. Ref din fars 95 p38

    Har du noen ide om hva rett pris er da?

    Er jo i utgangspunktet på jakt etter en strøken bil, men er intressant dersom den ikke er priset i øvre leie

    1. Espen N

      Espen N

      Til info: Dette er ikke en privat melding, den er synlig for alle som sorterer forum etter nylig aktivitet. 

       

      For å kommunisere direkte og privat er det meldinger som gjelder, ikke poster på profil eller hva det heter. 

       

      Mulig dere er klar over det, tenkte bare jeg skulle si fra. 

    2. Espen N

      Espen N

      Til info: Dette er ikke en privat melding, den er synlig for alle som sorterer forum etter nylig aktivitet. 

       

      For å kommunisere direkte og privat er det meldinger som gjelder, ikke poster på profil eller hva det heter. 

       

      Mulig dere er klar over det, tenkte bare jeg skulle si fra. 

  23. Bump, ingen som har en tidlig P38 til salgs, tilstand spiller liten rolle, bare ramma er sånn nonelunde hel
  24. hva som går og hva som er lov / hva som er fornuftig er ikke nødvendigvis samme greia Hva du velger å gjøre er din sak, men er jo altid greit å vite hva fagfolkene sier om saken, og eventuelt konsekvensene av valgene en tar https://www.megahjul.com/nb/content/felgbredder-største-og-minste-tillatte-mål-dekkdimensjoner Sakset fra tabellen for 70 profil dekk:
  25. Nja, er vel i grenseland, annbefalingen i stro boka er vel at felgbredden skal ligge mellom 70 og 95%. 7,5" er 190mm mao 190/285 = 66% Det vil nok gå, men dekksiden vil flekse en god del mere en med en bredere felg. Supert for terengkjøring, litt mer følelse av å kjøre båt på svingete vei. Alt i allt, neppe farlig å kjøre på, og så får du velge ut ifra hvilke kjøreegnskaper du prioriterer høyest
×
×
  • Opprett ny...