Gå til innhold

axelot

LRF Society
  • Innlegg

    1 866
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av axelot

  1. Diskuterte litt årsak med at EGR ryker med en mekaniker. Innledningen var at jeg fortalte/spurte om registerreims bytte mitt. Jeg fikk ikke inn alle låsepinnene originalt. Etter bytte av oljepumpe justerte jeg motor slik at alle pinnene gikk fint inn. Motor oppleves som mer jevn i lyden og friskere under kjøring. Mekanikeren mente at jeg nå ville kunne kjøre mye lengre på EGR enn mine tidligere 50-60.000. Han mente blandingsforhold betydde mer enn kjørestil og forventet levetid var 150.000km på EGR. Dette var bare hans erfaring som jeg finner logisk selv.
  2. Er det kun karosseri med interiør, uten akslinger motor og girkasse du selger? Hvordan er tilstand på utvendige paneler. Kan jeg få bilder av mest mulig utvendig karosseri? Send til axelot@online.no
  3. Jeg bruker denne som tilsetning i olja. Har tatt motor, automat, transfer og differ. Biler i dag og x antall år tilbake lages ikke for å vare i evig tid er min påstand. Jeg tviler på at det er så mange motorer og drivverk som holder i det lange løp kun med å følge leverandørens anbefaling. Planlegger man å ha en bil leeeeenge kreves det kanskje litt mer. Noen oljer og tilsetninger klarer å opprettholde filmen lengre enn andre. Med riktig hastighet og press mellom flatene er selv vann godt nok smøremiddel. Slitasjen ved start derimot gjør vann som særdeles dårlig da vannet forsvinner fort. Og det er nettopp ved start det er viktig å ha smørefilmen på plass. Sjekk ut videoen lit lengre ned på siden jeg linket til :-)
  4. Hei Har du en taklukemotor?
  5. Går inn i vår 3de vinter nå med Biltema batteri. Har kjøpt biltema batteri til 3 forskjellige biler og har vært veldig godt fornøyd. Lader aldri, bruker ofte webasto og alltid setevarme. Korteste kjøreturene er under 10 min til jobb. Temperaturer på vinteren her ligger ned mot 15-20 minus.
  6. Ja det er pr 100km. Kjørte nå 25 km med snittfart på 56km/t og 6,7L/100km. Riktignok ca 100 høydemeter nedover i tillegg. Uansett har jeg aldri sett det så lavt. Blir spennende? Kjører som regel flere tanker før jeg ser på reelt snitt.
  7. Da ble bilen skrudd ferdig i natt. Testet bilen og jeg ble rett og slett overrasket. Etter oppstart la jeg med en gang merke til hvor fint svev det var med mindre støy og kakling. I tillegg er den sprekere. Merker tydelig turboen slå inn når en kjører fra stillestående og draget ved nedgiring føles adskillig mer kraftfullt. Jeg gjorde 2-3 forsøk med registerreima før jeg var fornøyd. Målet var at begge kampinner og veivlås skulle gå inn helt lett. Det var jo som nevnt ikke mulig tidligere. Ikke tvil om at regreima var noe unøyaktig satt opp fra fabrikken. Resultatet av det blir jo en bil som fungerer, dog ikke optimalt i forhold til økonomi og kraft. Jeg er nok noe mer nøyaktig enn jeg trenger til tider derfor vil jeg ha det helt 100% og mener jeg nå har fått det slik. Blir spennende å se på dieselforbruket da jeg har god track på det fra før. ca9,8 om sommeren og ca10,6 på vinteren.
  8. Tusen takk!! Satser på denne løsningen i morgen.
  9. I følge boka må den ned da oljerøret står tredd oppover i oljepumpehuset. Tror ikke man kan vippe den ut over veiva. Jeg trodde også at det gikk med bare de fire skruene. Har ikke prøvd uten å ta ned extension. Er det andre som har gjort det?
  10. Godt tips å sjekke leppene med speil. Bruker ofte speil. jeg hadde tenkt å lage verktøy for å trekke simringen riktig inn. Det jeg ikke var klar over var at sump extension måtte av med en del skruing. Har sammenlignet ny og nåværende oljepumpehus. Ser stor forskjell og at det tydelig er forsterket på den jeg har kjøpt. Ting tok litt lengre tid enn beregnet og jeg har tatt kveld. Får fortsette i morgen. Hadde litt lyst til å droppe bytte av pumpehuset, men etter sammenligning er det vært det når jeg først er så langt i skruingen.
  11. Riktig verktøy for automat. Gjorde som følger. Med pinner i kam, regreim urørt, dreiet vi veiva litt og låseverktøy for svinghjulet kom på plass. Akkurat nå er låseverktøy til startkrans ferdig laget slik at veivbolt kan løsnes. Pinnene på kammene kommer til å være urørt helt til ny reim og strammehjul er på plass. De tre sett skruene på hvert kamhjul skal være løs når reima strammes. Jeg følger boka og er i følge andre vel kravstor til nøyaktighet. Jeg tenkte tidligere i dag ikke over at bevegelsen ytterst på svinghjulet er så utrolig mye større enn der pinnene til kam står. På track nå og det blir ei laaaaaang natt. Oljepumpa ikke ute enda.
  12. Skal prøve forsiktig å dreie veiva litt. Retning gjør at det er strammehjulet på register som vil gi etter. Hadde det vært andre veien hadde jeg vært mer skeptisk.
  13. Hei Skal bytte diverse nå på vår Discovery3 2007. Registerreim, løpehjul, oljepumpe Har byttet bakre reim. Starter er ute. Pinner i reimhjul på kam er på plass. Nå får jeg ikke inn låsepinnen på startkransen. Pinnen bommer 1cm på hullet. Jeg har ikke løsnet reimhjulene på kam eller veiv. Siden jeg skal bytte oljepumpa må reimhjulet på veiva av. Kan jeg løsne kamhjulene nå selv om veiva ikke er låst? Dreie veia slik at jeg får låst den? Deretter fortsette med oljepumpe og registerreimsbytte?
  14. Grødums Auto er vel dem som har skrudd mest og lengst på LR i Agder pr nå.
  15. Løsne demper i nedre feste. Når øvre og nedre bærearm er på plass setter du et kuben under feste til demper og det er lite som skal til for å få bolten gjennom da.
  16. Fikk samme problem selv. Byttet pære og feilen forsvant.
  17. Ja den skal det. Deilig bil å kjøre i tillegg. Skal se om ikke jeg kan legge ut noen bilder.
  18. Ja tiden går fort. Ser at det nærmer seg tre år siden jeg gjorde noe restaureringsarbeid på IVY. Jeg savner det og blir rett og slett litt flau. Mange venter på fortsettelse. Den kommer. Status nå og unnskyldning for stillestående aktivitet: Vi flyttet. Bygde hobbyhus (stall og verksted) som enda ikke er 100% ferdig. Har hatt tidskrevende ny jobb siste 19 mnd. Jobber som er gjort i verksted - rammebytte og motoroverhaling Disco 1 ikke ferdig - mye skruing på Disco 3, gjennstår enda noen foringer. - mye skruing på sitron og corsa. Ferdig. - mye skruing på massey 690, noen landbruksutstyr og diverse traktor Alt dette mens IVY har stått urørt i det ene hjørnet av verkstedet. Plan videre er ferdigstille Disco 1, bli kvitt corsa og sitron. Da er tiden inne for å ta opp tråden med IVY. En virkelig flott bil som 100% sikkert kommer på veien igjen
  19. Overføringen går i en 90 graders vinkel på venstre siden av girkassen. Jeg boret et nytt hull der lengre inn mot senter. Resultatet ble at jeg drar kortere i brekket og får det til å sitte. Det er ingen justering på selve stagmekanismen til brekket på de gamle bilene. Så vidt jeg husker.
  20. Ta kontakt med autorisert LR verksted. Spør spesifikt hva som er gjort eller ikke av recalls. Det er noe som skal byttes i forhold til filter. Husker ikke helt. Feilmeldingene vet jeg ikke noe om.
  21. Jeg har Biltema i vår D3. Fungerer utmerket til en fjerde del av prisen enkelte andre plasser.
  22. Når man tapper ut olja kommer det ca 4 L ut. Når man fyller på via peilehullet klarer man bare å fylle på to liter. Da skal motor startes og alle gir gås gjennom. La motor gå med girkasse i neutral. Fyll på de siste ca to literene. Jeg byttet filter på 116000 og det er tight. Filter sitter fast i bunnpannen. Jeg åpnet det opp etterpå og det gjorde godt i sjelen å få byttet det. Motor må jekkes opp. Venstre motorfeste lar man være i fred og skrur løs høyre. Det tok en kveld da jeg tok det veldig kontrollert og sakte. Tok relativt kort etterpå to nye oljeskift.
  23. Det stemmer fremdeles når jeg sjekket med tollvesenet. Skal sette inn i vår D3 som var første gang registert 30.01.2007. I februar blir det da 92888,- i avgifter. Med CO2 blir det litt mer.
  24. Jeg kjøper de. Pris blir vi enig om.
×
×
  • Opprett ny...