Gå til innhold

AreM

LRF Society
  • Innlegg

    3 762
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av AreM

  1. Ja. Jeg hadde engang en Lt77 kasse som fikk anbefalt olje av merket Statoil. Jeg måtte rive og slite for å få den i gir. Etter en halv uke byttet jeg til samme olje fra Shell, en billigolje, og kassen fungerte som smør. Forskjellen var så stor at jeg måtte sjekke spesifikasjonene flere ganger for å se om de var like, men det var de.
  2. Jeg kjøpte en gummimatte på Biltema som jeg klippet til og monterte foran radiatoren. Ble helt ok varme på vestlandet om vinteren. Litt småkaldt i -17 over Hardangervidda, det skal sies. Men vi overlevde. Men, husk å ikke lage den for bred. Pass på at den ikke dekker intercooleren, da blir motoren for varm. Bilen er 110 Defender 300Tdi.
  3. Det høres ut som en god ide, det kan være godt med et lite førjulstreff før alvoret setter inn for fullt. Fin bil på bildet forresten. Ja, jeg tenker selvfølgelig på den grønne helt til høyre. Neste gang må du få med hele
  4. Nå finnes det originalbiler også som ikke er vedlikeholdt, dem har jeg sett flere av. På samme måte som det finnes modifiserte biler som får det stell og vedlikehold som kreves, og vel så det.
  5. Skjønner. Jeg bestilte mine lager fra Sarpsborg Motor A/S. Til en Buick 215cid motor.
  6. Oops, her leste jeg ikke godt nok. Jeg fikk med meg at noen i Bergen trenger et lager jeg kanskje har. Jeg overså at det allerede var inngått avtale om kjøp. Det var altså ikke meningen å blande meg inn i en avtalt handel, beklager.
  7. Hvis det lageret du trenger er likt neste lager i rekken (?) mener jeg at jeg har. I Bergen.
  8. Rocksliderne og lyktebeskytterne ser ut til å være solgt. Eller kanskje "reservert" er mer riktig betegnelse. Men takstativet er fremdeles til salgs, Tror jammen jeg har en A-bar eller to også. Original i gummi, ikke ulikt de man fikk til Defender på samme tiden. Fine å henge lykter på.
  9. Helt ny, feilkjøp, lakkert i Chawton White. Bare døra altså, ikke noe "innmat." Tror den ligger på FINN også. Ikke min dør, men formidler kontakt til selger hvis interesse.
  10. Takstativ, Rock Sliders med Tree Bars, Hovedlykter, Lyktebeskyttere, dekk/felger Range Rover P38 takstativ roof rack | FINN.no
  11. Jeg vet hva jeg også ville gjort. Kjøpt den! Hvis dette er en bil som har hatt jevnlig service hos folk som vet hva de holder på med, så er dette en veldig god pris.
  12. Dette er vel til en gammel V8 med forgasser? Det er sikkert flere som har slikt liggende. Men det du burde ha (om det ikke MÅ være helt originalt), er manifold fra 3.5 Efi, som er et 4 til 2 til 1 manifold. Det gir, når alt er juster og flott, lavere forbruk og bedre bunndrag enn den på bildet.
  13. Strømmen bil har jeg aldri brukt, men eieren der har P38 selv, og det er et godt tegn. William på Bilextra Skøyen har jeg vært hos flere ganger, han er dyktig og kan P38.
  14. På min bil har det fungert med å holde inne åpne-knappen på nøkkelen når koden er "engine disabled." "unlock or enter pin" kan jeg ikke huske å ha sett, men det er det sikkert noen andre som har. Det dukker nok opp noe her som har hatt den feilmeldingen. På P38 kan det være en fordel å lade batteriet mes det står i bilen. Man får alltid feilmedlinger på takluke (om du har) og vinduer når batteriet har vært frakoblet. Du blir kvitt feilmeldingene ved å kjøre vinduene helt ned og helt opp igjen. Du kan godt prøve "nøkkeltrikset" flere ganger, det er ikke sikkert det virker første gangen. Du kan også ta ut nøkkelen av tenningslåsen og trykke på åpne-knappen. Jeg har flere ganger hatt "keycode lockout" og fått til å starte bilen UTEN å bruke EKA koden. Så det er ikke alt som er logisk med P38. Men det har du vel merket...
  15. Jeg sende en PM med noe jeg tror kan virke. Med alle forbehold Men teorien med lite strøm er nok også aktuell her. Man parkerer liksom ikke en P38 i 10 dager ustraffet.
  16. Ha ha, ja, og uten å ha gjort noe med den annet enn å liste opp alle feilene og kalle de "sjarm."
  17. Enig i dette. En langkjørt bil med mye km. som har hatt jevn belastning og fått sine jevnlige oljeskift og servicer er vel å foretrekke fremfor en hardkjørt neglisjert bil med mye mindre kilometer på telleren. Siden mitt forrige innlegg her har jeg vært på østlandet i P38'en (en dag på å kjøre over og en natt på hotell, så tilbake...) og det jeg savner med den er mere motorkraft, det går ikke særlig fort i lange bakker med 136 dieselhester, bedre lys (jo, jeg kan skru på noen ekstralys...) og så vet jeg at L322 med sitt uavhengige hjuloppheng er en bedre gatebil en P38. Jeg fant ut av både V-åtterens produsent og det med kjede på register. Og det er jo bare en fordel at det er en stor produsent bak motoren i tilfelle man en gang trenger en ny. Jeg fant også at det kan være problemer med turboene og EGR-ventilene, men om dette fungerer på den bilen man kjøper, så utfører man forebyggende vedlikehold for å unngå problemer. Ellers er det jo sånn at om man gjør et lett søk på nettet finner man jo haugevis med treff som forteller at man verken skal kjøpe Audi, BMW eller VW og man bare skriver inn de rette søkeordene. Så her er ikke Range Rover i noen særstilling. Poenget er å være klar over hva som kan oppstå, og forsøke å være i forkant og på den måten unngå de største havariene.
  18. Palindrom er nok på siden av hva saken gjelder, men om du ser på regnummeret ditt, ser du et palindrom. Et tall som kan leses begge veier og blir det samme. Eller et ord. "Regninger" skal visstnok være det lengste norske ordet som er et palindrom. Det finnes nok ingen biler som er perfekte, men halve moroa med bil er jo å sette seg inn i hva som finnes og hvilke issues de forskjellige utgaver har. I så måte er vel din bil en av de aller beste Range Rovere, med en solid motor og mange oppgraderinger fra tidligere L322. Men siden du har en slik bil, vet du om den motoren står i andre biler? Er det Land Rover som har laget den? Er det registerreim, eller er det kjede? De omtaler jeg har lest har vært sparsomme med slike opplysninger. Jeg skal ha en bil for å kjøre langt med. I byen og rundtomkring har jeg elbil og tre-fire motorsykler å velge i. Nå har jeg en P38 diesel som har tatt meg over Hardangervidda veldig mange ganger. Ikke helt uten dramatikk, det skal innrømmes, men jeg har alltid kommet frem.
  19. Tja, jeg ser vel etter en ny(ere) bil med et halvt øye. Du har en fin bil, men den er gått langt. Men kanskje den går 300 000 til, hva vet jeg? P38 diesel er for treg, V8'ern går bra nok, men der kan sylinderforingene finne på å skli ned og motoren begynner å bruke vann. L322 diesel, der ryker girkassene. 4.4 V8 bensin har problemer med de variable kamakslene (som er grisedyrt å reparere), S/C-utgavene er veldig veldig tørst, osv osv. Det er visst noe med alt. Men 3.6 V8 diesel skal være bra, men er priset deretter. Jeg er forresten svak for palindromer.
  20. Har du forsøkt å bevege rattet forsiktig fra side til side mens du forsøker å vri om nøkkelen? I sommer lånte jeg en god gammel herlig Suburban med 5.7 liters bensinmotor. Kilometerstand 350 000. Og der fikk jeg plutselig ikke til å vri om nøkkelen. Men jeg hadde også med et sett reservenøkler som var helt nye. Med den nye nøkkelen virket det perfekt. Så ditt problem kan også være generell slitasje. Har du flere nøkler, kan du jo forsøke dem om det jeg skrev først i innlegget ikke virker.
×
×
  • Opprett ny...