Jump to content
LRforum

AreM

LRF Society
 • Content Count

  3,691
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by AreM

 1. Denne var innom på treffet. Og deltaker på fjellturen til uren luren himmelturen. En fantastisk tur til Jordal.
 2. Jeg vil gjerne ha den armen. Kanskje den passer i en A4-konvolutt? Vi kan ta betalingsinfo og sånn på tlf eller mail. Min bil er fra 1997, men jeg tror det er samme greia.
 3. Hva vil du ha for den vindusviskerarmen?
 4. Angående de elektriske problemene du nevner over, har du åpnet dekselet på høyresiden der passasjeren i forsetet har sin høyre fot? Der er det en kontakt som pleier å være grønn av irr. Om den er det, klipper man den vekk og lodder alle ledningene og tar krympestrømpe over. På min kom mange funksjoner tilbake, og bilen snakket friskt og livlig med diagnoseapparatet igjen, noe den ikke hadde gjort på mange år. Jeg skulle gjerne kjøpt bilen din selv, men her er det allerede for mange på gården. Jeg har kjørt maken bil med V8 og samme innsprøyting og var overrasket over hvor fint den gikk og hvor lite bensin den brukte.
 5. Dette ble jeg gjort oppmerksom på idag, og har selvfølgelig bestilt plass. Lenge siden jeg var på treff i Aurland, alltid trivelig å være der. Håper å se "the usual suspects" igjen.
 6. Det kan være selve instrumentet. Det er lett å bytte om du har et å bytte med. Signalet til speedometeret på P38 kommer visstnok fra an ABS-sensor som sender det videre til en ECU og deretter til speedometeret. På min var det ECU-en som var feil. Den ligger foran/under hanskerommet et sted. Men jeg vil tro at en diagnose vil kunne fortelle deg hva som er feil.
 7. Dette er viktig. Det er masse steder det kan bli slark og slitasje som gir dårlig respons på rattet. Mye er lett å se ved se under bilen og få noen til å dreie på rattet. Panhardstag og drop arm på styresnekke vil fort bli avslørt. Leddene på rattstammen slites også og blir slarkete. På min gjorde det susen å stramme styresnekka, der var det mye slark. Men det må gjøres korrekt, ellers risikerer man ødelagt snekke og store utgifter. Generelt kan man si at Range Rover med 100" akselavstand er kresen på at forstilling og understell er i orden og justert rett for at bilen skal være god å kjøre. Dekkdimensjon, type, og lufttrykk gir også utslag. Konklusjonen er at man må gå systematisk til verks.
 8. Noen ganger blir en 110 liten.
 9. Jeg tok hvertfall bilde av fronten på bilen min idag. Med en spesiell bakgrunn jeg ikke har sett før...
 10. Jeg aner ikke. Her må du få noen voksne på banen som vet hva som passer hvor. I tillegg har du all elektronikk og ECU'er på P38 som også må spille på lag for at det skal virke. Men tanken er god.
 11. Ok. Jeg har en svensk liggende et sted som aldri er brukt av meg, så jeg lurte på om jeg skulle selge den og vise til noen med gode erfaringer. Tror ikke den har et navn, men tre bokstaver eller noe. Trimming av motor er gøy, jeg har hatt og har mye uoriginalt som går bra. Men P38'en har jeg bestemt meg for å ikke tulle med på grunn av girkassen. En manuelt giret P38 derimot, da hadde det vært gøy med 180-200 dieselhester.
 12. Hva slags trimboks har du?
 13. P38 diesel er og blir en rusle tuslebil. Men en meget behagelig og stilig sådan. Automatkassen tåler såvidt de 136 hk som er der. Dessuten må det være mye lettere å trimme med bare å bytte en chip? Om man først skal, mener jeg. BMW tar jo 160-170 hk ut av disse motorene. Men altså, itj gå der, som Duggurd ville sagt. Skal man ha en kvikk P38 er det enkelt, kjøp en med V8.
 14. Da var jeg litt rask da jeg leste annonseteksten angående 4x4, jeg beklager det. Om det finnes et originalpoliti, håper jeg inderlig ikke de kommer hit, for da får de hjertestans. For min bil er IKKE original. Kanskje en av de mest uoriginale i landet. Motor, girkasse, innsprøyting, tenningsanlegg, eksos, seter, akslinger, felger og dekk (17-tommere) innmat i akslinger, osv. Så jeg er altså ingen originalfreak. Men jeg mener du bør ha flere bilder og opplysninger om bilen, for dette er en bil som burde interessere mange. Årsmodell, så drister jeg meg til å foreta en halvkvalifisert gjetning og tipper din er fra 1987 og originalt levert med 2.4 liters VM diesel.
 15. Skal du ha 40 tusen må du gi litt flere opplysninger. Årsmodell, kilometerstand, samt bilder under, av rammen, av motorrom og hjulbuer (der gamle Range Rovere ruster) og av interiør osv. Og fortelle hvorfor bilen ikke trekker på alle fire hjul. Nissan 3.3 er en god motor, men er alt for tung og ødelegger de fine egenskapene til bilen ved offroadkjøring. Men sikkert grei og man skal bruke bilen til å trekke hengere. For de som er interessert i en 3-dørs Range Rover, er dette et restaureringsobjekt som trenger ny motor og gearkasse. Det du kaller "rustikk og tøff" er det en entusiast ser på som flere titalls timer med sliping og jobbing før bilen får en (dyr) lakk som gjør den presentabel. Hadde det vært en original lakk med normal slitasje, hadde det vært ok, men det er det jo ikke. Det ligger en annen Range Rover Classic til salgs her til 40 000 som er meget pen. Alltids en 4-dørs bil, men her er veien til en flott og godkjent entusiastbil meget kort. Den bilen finner du her: Og den bilen har vært til salgs lenge, og det skulle gi en lite innblikk i interessen for Range Rover Classic. Ikke veldig stor, altså. Generelt kan man vel si at interessen for gamle Range Rovere her på forumet ikke er så veldig stor. Det er mange som liker å snakke om dem, men ikke så mange som virkelig går "all in" for disse bilene. Men noen gjør en imponerende innsats for disse bilene, gjerne med restaurering helt fra grunnen av. Da er det er lettere å ha Defender og skru på all slags dilldall og bare kjøre avgårde. Så min konklusjon, for hva den er verdt, er: En entusiast vil se på din bil som et restaureringsobjekt. Er bilen i veldig god stand, trenger den bare lakk og motor/gearkasse. En 3-dørs Range Rover vil alltid representere en viss verdi, bilens sjeldenhet tatt i betraktning. Hva verdien er vil i meget stor grad avhenge av tilstand, da Range Rover er en dyr og relativt komplisert bil restaurere. Men du verden for en flott entusiastbil det er å kjøre rundt i. ...sier jeg som både har Defender med "dilldall" og 3-dørs Range Rover Classic.
 16. AreM

  3.5 V8 - satt seg...

  På 77-modell følger det vel med sveiv? Forøvrig er det en deilig følelse å sveive en V8 igang.
 17. Den var faktisk veldig flott. Det ser ut som disse kom på markedet omtrent da Heinel sluttet med sine ombygginger. Den eldste Heinel jeg har vært borti var fra 1983. Denne er bygget veldig likt Heinel, bare med kortere forlenging. Skulle ikke forundre meg om inspirasjonen kom fra Heinel. Det må være en super turbil. Var det en slik du så, Gaute?
 18. Det høres ikke ut som en Heinel. Kanskje en annen spennende coachbuilder? Min Heinel var bygget på en 70-talls todørs Range Rover. Den var forlenget med 1 meter mellom B og C-stolpen, var 540 lang og hadde en akselavstand på 136". Om jeg husker rett. Stødig som et tog på veien, og egenskaper på gjensnødde fjellveier jeg senere ikke har vært i nærheten av å oppleve.
 19. Definer fancy. For noen av oss er det mest fancy som finnes en Land Rover Series I 80" fra 1952.
 20. Frontfangeren er fra en 2008 110 SVX, så kom ikke her og si at jeg ikke er moderne. Du vet, som Tigergutt så viselig skrev her inne engang, "de frontfangerne på Defender har en lei tendens til å bøye seg." Derfor ble den byttet. Men dukker det opp en galvanisert til en grei pris, blir den sikkert kjøpt og montert.
 21. Det viktigste er å sjekke bilen du har tenkt å kjøpe NØYE. Og da sammen med noen som kan Defender på ordentlig. Rust på ramme, dører, utriggere og torpedovegg kan vise seg å bli til store kostnader. (noen tror jo at Defendere ikke ruster, "alt" er jo i aluminium....") Dører, nevnte jeg dører? Må du bytte dører er de relativt billig, men før alt er på plass med alt leamikk og ny lakk, så er prisen gjerne 50 tusen og vel så det. Og dørene på Defender ruster friskt frem til 2005-modellene og videre, da ble kvaliteten betydelig hevet Deretter har vi motor og drivverk. Mye er kraftig dimensjonert, men kommer du over en bil med dårlig vedlikehold kan det likevel bli store kostnader med å sette ting i stand igjen. Så vær nøye med valg av bil. Bruk god tid. Defender er definitivt en morsom bil å eie og å kjøre rundt i, og delene er relativt billige og lett å få tak i, også brukt.
 22. Ja, i bakdørene, de fikk jeg med. De originale finnes bare som brukt, og de ville ha £600 per del (det er to deler pr.dør) til fremdørene. Altså, det som på godt norsk heter "en fot og en arm." Så jeg bestilte dørtrekk i sort glassfiber fra LaSalle til fremdørene. De er i ett stykke og egentlig laget for seriebiler, men de passet greit. Alle dørene ble også støyisolert slik at vi slipper å rope (så veldig) høyt til hverandre under kjøring.
 23. Takk Lorden. Den får mye åtgaum når jeg er ute og kjører. Bilen er en 1997 med 300Tdi som har fått originale 1984-modell restaurerte dører og lakkert som en 1984. Fordi jeg synes de bilene var så flotte. Jeg skal ta noen bedre bilder å legge ut. Her måtte jeg legge mobilen veldig på skrå for å få med fossene oppe i fjellet.
 24. Hjemme etter en liten ferietur. Det ble 2400km uten noe tull. Går som en klokke. Bilde tatt i Gudvangen på vei hjem. Måtte få med fossene i fjellet ...
 25. Det er vel ikke olje, men bremseveske det er snakk om? Jeg har akkurat byttet bremsekraftforsterker, hovedbremsesylinder og vakumpumpe på min 1997 300 Tdi Defender. Bremsene ble som nye. Om det er originaldeler som står i din bil, er det bare å bytte alt, bilen er over 20 år.
×
×
 • Create New...