Jump to content
LRforum

ian928

Members
 • Content count

  482
 • Joined

 • Last visited

About ian928

 • Rank
  Entusiast

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Kristiansund

Recent Profile Visitors

279 profile views
 1. Vann i bakluke L322

  I så fall må det være for å holde på tradisjonen med rust på luka på RR! Skal se nærmere på det. Det kan synes som at midten av luka er et lavpunkt i forhold til dreneringshullene på siden.
 2. Vann i bakluke L322

  Takk for tips! Jeg ser jeg var uklar, det er altså øvre luke det er snakk om. Det renner vann ut på begge sider av luken når den blir løftet opp. Kan ikke være bra...
 3. Vann i bakluke L322

  Hei, Er det noen andre som har problemer med at det samler seg vann inne i bakluka på L322? Når jeg åpner luka så renner det vann ut av dreneringshullene, men det drenerer tydeligvis ikke når den er i nedre stilling. Den riktigste løsningen er antagelig å hindre vannet i å komme inn... Noen tips?
 4. Skikkelig rengjøring av motor. Tips?

  Litt gammel tråd, men jeg føler at jeg har et godt tips. Jeg strevde med å finne en lekkasje som var på et svært utilgjengelig sted (er det ikke som som regel det?). Kjøpte med meg en boks med bremserens fra Biltema, og dette var virkelig saker! http://www.biltema.no/no/Bilpleie/Rengjoring-og-vedlikehold/Bremserengjoring-2000035883/ Her er forslag til fremgangsmåte: Hvis mulig la motoren gå en stund så den blir litt varm. Spray på rikelig med bremserens og hvis nødvendig bruk en nylonbørste for å løsne kaker med skitt. Poenget med bremserensen er at den er veldig flyktig, så når du sprayer så løser den opp olje og olje, skitt og bremserens renner av. Det er bra trykk i boksen også. Etter noen minutter så fordamper bremserensen og igjen står en ren og fin flate. Du må selvsagt ha en papplate under, etter en stund fordamper bremserensen fra denne også så det blir lite søl av dette. Det går med mye, så jeg anbefaler å kjøpe 5L dunk og refill sprayboks. Refill sprayboksen har et rør som gjør at du får brukt det ennå mer presist. Refill sprayboksen trykkes opp med trykkluft så det forutsetter at du har dette tilgjengelig. http://www.biltema.no/no/Bilpleie/Rengjoring-og-vedlikehold/Bremserens-refill-5-l-2000038231/
 5. Feilkoder Webasto

  Ok, så varmeren er Webasto Therno Top Z eller C? Og er det forskjell på vifte for bensin og diesel. Kunne tenkt meg ny vifte, det finner jeg nok hvis jeg blir sikker på type varmer.
 6. Feilkoder Webasto

  Hei og takk for gode tips! Jeg har nå fått hjelp fra GAP som jeg kjøpte iidtool fra til å tolke koden: Combustion air fan - Open circuit or short circuit to battery såh... bør man tolke dette som at det er selve viftemotoren som skal byttes? Og er den å få tak i?
 7. Har ikke peiling, men hva med gamle brosjyrer? Burde være bilder av bagasjerom der. F.eks: http://www.range-rover-classic.com/system/app/pages/subPages?path=/Home/land-rover-brochures
 8. Feilkoder Webasto

  Takk gutter! Går den eksterne også når Webastoen går? Jeg kjenner at det blir lunk i bilen, og jeg kjenner at slangen Over ventilene på venstre side blir varm. Jeg har ikke hørt at den eksterne går men den ligger litt bortgjemt, synes å huske at man helst måtte legge fingeren borti den og kjenne.
 9. Feilkoder Webasto

  Har sjekket ennå litt, det virker som det er sirkulasjonspumpen som begynner å fuske. Den kan gjøre det litt og innimellom også, men plutselig går turtallet opp og ned og så virker det som dette trigget en feil i varmeren så den stopper. kan det være selve pumpen? Og sitter denne inne i varmeren? Jeg har byttet den andre hjelpepumpen som sitter under varmeventilene på venstre side.
 10. Feilkoder Webasto

  Forresten, ser du også har bensin: Starter varmeren når du starter motoren kald og det er kaldt? Jeg leste en plass på nett at også biler med bensinmotor gjorde dette, men jeg hører ikke at varmeren prøver å starte når jeg starter opp bilen.
 11. Feilkoder Webasto

  Jeg brukte en IIdtool. Jeg har nå feilsøkt litt mer, nå gikk varmeren på det meste 5,5min. Jeg hører at rett før den stopper så begynner "noe" å fluktuere, det kan høres ut som viften i varmeren kutter inn og ut i rask rekkefølge, dette varer en stund og så stopper varmeren. Jeg målte spenningen på batteriet og kunne ikke se noe på den når dette pågikk. Har satt på en vedlikeholdslader for å se om det hjelper.
 12. Vurdere L322

  Jeg har en 2006 Supercharged. Det har ikke vært mye trøbbel med denne, og jeg har lest at 2006-2009 er de beste årgangene hvis du vil ha lite trøbbel. Det er en annen girkasse på TD6, det er denne som er problemet. Jeg har en kollega som fikk girkassehavari på sin 2002 TD6 og satte inn ny kasse. Han flushet som anbefalt den nye kassa etter 50.000km og verkstedet beskrev olja som coca-cola. Det var så ille at de hadde tatt vare på noe olje for å ha i verkstedet og vise hvor ille det kan bli. Jeg fant ikke noe info om girkassen på vår bil så jeg fikk den flushet på ca 150.000km. Oljen var kjempefin sa de på verkstedet. Jeg brukte et verksted som har spesialisert seg på dette, hos forhandler ville da bare skifte filter og etterfylle...
 13. Feilkoder Webasto

  Nå som jeg har sett ned mot minus 10 skulle jeg ha fått bensinvarmeren til å fungere så jeg kan komme til varm bil... Når jeg starter varmeren manuelt så hører jeg at den starter, bensinpumpa tikker og etter en stund kommer det varm eksos. Så plutselig etter 4 minutter stopper den. Jeg har gått inn på ECUen til bensinvarmer og finner koden 0x0203re. Jeg har resatt koden og prøvd igjen og koden kommer tilbake. Nå har jeg googlet masse og finner ikke noe på denne koden. Er det noen som kan hjelpe? Gjelder 2006 Supercharged
 14. Fikk akkurat beskjed om at hjulene har blitt stjålet utenfor NG! Håper det ikke var noen her på forumet??
 15. Har fått forespørsel ang rammenummer, motor og dekk. Har fått noen bilder av motorrommet foreløpig. Det er nok vanskelig å si noen ting om tilstanden på motoren. Dekk og rammenummer kommer, han fant ingen plate i motorrommet men tar det fra papirene.
×