Jump to content
LRforum

Brage

LRF Society
 • Content count

  4,999
 • Joined

 • Last visited

About Brage

 • Rank
  The Mechanic

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Akershus

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Akershus

Recent Profile Visitors

1,378 profile views
 1. P38 kjølevifta løsnet

  Hmm, ja hvis du monterte uten å holde igjen reimskiven med ett egnet " spesialverktøy " så fikk du garantert ikke noe i nærheten av det riktige momentet på mutteren. Da er det jo bare ett tidsspørsmål før det løsner. 32mm fastnøkkel og like lang nøkkel som låser skiven ( eks en lang plate, 4-5 mm tykk, med to hull i enden som kan tres over bolthodene til boltene som holder skiven )gir deg tilstrekkelig moment.
 2. P38 kjølevifta løsnet

  Er du skikkelig nervøs kan du trekke den til rett moment og montere en låsetråd. Det betyr at du må drille ett lite hull (1,5-2mm ) i mutteren på forhånd og i motstående part. Da er du ihvertfall trygg på at den aldri løsner. En metode som er mye brukt på bolter / muttere som har en kritisk funksjon, eller hvor det er mye vibrasjoner. Mvh Brage
 3. Så bra ut det Idar, ser du har tatt deg tid til litt annet pjusk samtidig.
 4. Forstår jeg det rett at det er bilen til Grennes som ble omfattende reparert og som fikk ny bytte motor i 2015, som nå legger gull i oljepanna igjen. Kom det ingen garanti med det motorskiftet? Bilen kan da ikke ha gått så langt på de 2,5 årene. Husker ikke helt, men ble det satt inn en brukt motor, eller fikk han en typ "fabrikk ny" motor montert? Husker selve skiftet skjedde hos 4 land i Polen, men hvis de kun stod for demontering/ montering - så kan jo ikke de lastes for at selve motoren havarerer. Dette var jo orntli ergelig og leit. Mvh Brage
 5. Vell disse er ( hjemme )egen mek. Er nå veldig fornøyd selv, lagd i rustfritt stål og titan. Har god funksjon. Så jeg mener det går an. ( tok meg 4 år da )
 6. Girkasse D2, 2003.

  Det er kanskje ikke så viktig, det er vel åpning i bunnen også ( den U formede utsparingen inn mot bunnpannen er vel åpen rett inn ) Laveste punkt.
 7. Det er nok en bedre løsning enn å begynne å sveise på det nokså rustne gulvet som nok er rundt om. Noen popnagler funker jo også. Skal du sveise på disse bilene, så er det mange forholdsregler å ta, det er ikke å bare å koble fra batteriet og tro det er greit. 6. mnd senere står du med masse elektronikk feil som du ikke skjønner .... RRp38 har samme problem: For liten metal tykkelse der hvor hullene er skjært. Løsning: Brukte rustfritt stål ( lakkert ) Mvh Brage
 8. Låse bilen uten alarm? D3

  Løsning
 9. Defender 4.6 V8 prosjekt

  Ja, hvis det er noe som plutselig har skjedd nå lenge etterpå, så er det selvfølgelig ikke relevant.
 10. Defender 4.6 V8 prosjekt

  Hvis motoren fra RPI har en eller annen Hi-torque / trimkam montert, så vil motoren gjærne være vrien på tomgang. I tillegg er det jo ekstremt viktig at vippearms aksel bukkene er korrekt shimmet hvis toppene har vært slipt ( noe de helt sikkert har vært, hvis de kommer fra motor firma UK )
 11. Girkasse D2, 2003.

  Det skal være en plugg der ja, men det er ikke krise, det er jo inn til konverteren så det er jo bare luft der. Når det er åpent kan det jo komme ting inn som du ikke ønsker der.
 12. P38 - bytte av radiator

  Famous four sin er nok dessverre også alu / plast kombinasjon. De finnes lagd helt i aluminium ( ihvertfall til V8 ), men da må du nok ut med 3 X prisen. Fra listen din ville jeg valgt PCC108470LR fra Island 4x4, det er jo en genuine Landrover part.
 13. Motorras?!?!?

  Det heter seg vel at veiv skal låses på Top Dead Center compresion stroke. som Laftis vil frem til, men siden det er pinner i alle hjul - så er det nok konstruert for å bli rett uansett.
 14. HEFTIG rrc 88 mod fult rigga

  Nå er jo dette forumet ingen engelsk skriftlig eksamen, ikke norsk eksamen heller for den saks skyld, synes ikke vi skal gå ned den veien der.... Så er det faktisk også en helt grei ord bruk, - vi skjønner alle poenget. og her er ett annet eksempel av ordet brukt på omtrent samme måte: https://www.thetravelinkine.com/ Svalbard kjør på, når man er så voksen som du, så skriver man som man vil. Mvh Brage ( Hvit RRC med litt løft er riktig tøft ja.)
 15. Må vel avslutte med at bilen ble godkjent igår, det er alltid en sånn god følelse... Mvh Brage
×