Jump to content
LRforum

RaymondN

Members
 • Content Count

  144
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About RaymondN

 • Rank
  Entusiast

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Råde

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Råde

Recent Profile Visitors

716 profile views
 1. Diagnosen fra Rolf stemmer bra med noe jeg opplevde på min for en del år siden. Jeg hadde satt inn 4 overhalte dyser fra en butikk i uk. Og etter å ha kjørt et par uker eller noe i nærheten så begynte det å banke noe alldeles forferdelig, og den mista også mesteparten av "draget" som eventuellt måtte finnes i en 2.25 diesel.... (på "moderne" biler er det noe de kaller "limp-home" modus, men dette opplevdes vel også som å "halte hjem"...) Endte opp med å skifte dysespiss på en av de dysene jeg hadde tatt ut og erstattet med denne, og det løste problemet.. Det ble altså en del billigere å bare skifte spissen..
 2. Det herder ihvertfall ikke på samme vis... bare se på hvordan sprøyteutstyret ser ut.. Den jeg har lanolin i trenger jeg ikke gjøre noe med.. klar til bruk selv den står ikke rengjort og ubrukt leeeenge.. Det kunne jeg ikke med linolje. Men jeg ser jo at mengden man bruker kan ha noe å si....
 3. Ser at denne tråden er noen år siden ble startet, men temaet er vel fremdeles aktuellt og interessant for sånne som oss.... så jeg kan vel si litt om det jeg har erfart... (Det er jo mange som har meninger om dette, så for all del, andre gjør selvsagt som de vil....) Linolje fra Biltema er IKKE bannlyst hos meg. Men jeg har en liten advarsel; Som nevnt ovenfor så vil stoffet herde etterhvert (i likhet med voksbaserte og bitumenbaserte osv. greier jeg ikke vil nevne navn på....) Jeg har opplevd at steder som normalt vil fungere som drenering kan tette seg til ved bruk av linolje. En gang brukte jeg stoffet i ei dør på en gammel Ford van, og var kanskje litt raus med påføringen.. og ved en senere anledning så jeg at det hadde samlet vann inne i døra... så jeg har jo slutta helt med å bruke ting som herder inne i hulrom på biler. Der passer det best med olje av noe slag som kryper dit den gjør nytte for seg... gjerne fra saueull...
 4. Er litt nysgjerrig på denne metoden sjøl... Har sett diverse på youtube, og tenkt at resultatet er omtrent som melassebad og høytrykksspyler. Melassebad har jeg forsøkt, og det er jo effektivt. Men baksiden av medaljen er at år man tar delene opp, og spyler så blir de brune før man rekker å tømme en halv kaffekopp.... Men elektrolyse kunne kanskje brukes til å legge på noe som beskytter?.. Noen som har forsøkt det?
 5. Hei Satt og så på "bladfjøra" jeg også, men kan det være at det bare ser sånn ut?.. Lower link arm.. Wrangler har ikke hatt bladfjører siden den het YJ, og den ble skiftet ut med TJ i 1996..
 6. Hei Jeg har ikke hatt dette problemet, men det var en periode jeg trudde jeg kom til å få det.... (er det på en 200tdi eller evt. 300tdi med BoschVE?) For et par år siden hadde jeg kjøpt en 200tdi som hadde stått på en pall. Etterhvert har denne kommet på plass i seriebilen, men siden den hadde stått så lenge, og jeg skulle kjøre uten turboen ville jeg prøvestarte på pallen... Det endte med at jeg var nødt til å ta av pådragsarmen og lokket på dieselpumpa.. Det var noe som hadde satt seg inni der, og motoren gikk i praksis uten tilbakekobling..(litt skummelt faktisk!!)... Men det slo meg at det kun var en O-ring, og en litt småslarkete pasning mellom lokket og pådragsarmens aksel som skulle holde det tett.. Jeg tror nok det lakk litt diesel da jeg prøvekjørte på pall, men etterhvert som motoren fant veien inn i bilen har det ikke vært noe problem. Det kan ikke være at hølet i retursystemet har blitt mindre?
 7. Hei. Jeg er interessert. Men må ta forbehold om jeg får resten av "kabalen" til å gå opp..
 8. Takker for en hyggelig og inspirerende sammenkomst. Veldig interessant og med en praktisk tilnærming som passa bra for garasjeentusiaster som oss;-) ..så nå går jeg rundt og leter etter gode anledninger til å ta fram sveiseutstyret neste gang :-)
 9. .......å fyttekatta!! Her må det vel være mer som er feil enn at det er igjen litt rester av olje eller bremsevæske... Ting som ikke passer sammen? Er det ikke en ventil som skal sikre at om det blir lekkasje på den ene siden, så vil all væska gå til den andre? (..eller var det på en annen bil jeg var borti?)
 10. Hei Når man begynner å lete etter info om batterier, lading og utlading synes jeg ofte at det er mange som har meninger om dette, og jeg synes det er vanskelig å skille harde facts fra synsing... (følgende er å betrakte som synsing fra min side): Jeg synes kanskje tabellen ovenfor er ganske restriktiv, og det er jo gså en del faktorer som bestemmer hva en måler på batteriet... f.eks belastning, tipper at batteriets indre motstand (eller impedans) har en del å si, hvor lenge det er siden det ble belastet og selvfølgelig graden av utladning og graden av sulfatering.. (dette er jo kjemi...) Jeg tror jeg ville vært happy om den avbrøt ved f.eks 11V. Når den første cella går tom, vil batteerispenninga rase nedover rimelig fort.. Og da tror jeg det ville være ødeleggende for batteriet om lasten ikke blir koblet vekk. Altså; om den stilles til 10,5 eller 11,5V, så er det uansett mye bedre enn ikke å ha noe der... Dette er jo blybatterier.. De er MYE mer robuste mot dyputladning enn LiPo og andre Litium batterier..
 11. Jeg har sett at det er en tilsvarende funksjon på regulatorer som er laget for å koble sammen solceller, batteri og noe som bruker strøm fra batteriet.. Har sett sånne i diverse kinabutikker til en snau hundrelapp. Men jeg har ikke kommet så langt at jeg har noe hands-on erfaring å slå i bordet med...
 12. Den armen som kommer ut av hjelpesnekka har jeg vært nødt til å stramme et par ganger... (er det splines på den mon tro..?)... lurer på om jeg ikke måtte frisere litt med vinkelsliper sist gang for å få god nok "klem" på akseltappen...
 13. Dette har jeg lyst til å prøve å få med meg også... (det er riktignok en barnebursdag samme helga hvor jeg må servere pølser, men da kurset/treffet ble flyttet fra lørdag til søndag åpnet muligheten seg:-) )
 14. Hei Jeg satte en dekkventil i lokket på beholderen... https://www.biltema.no/bil---mc/biltilbehor/dekktilbehor/dekkventil-50-stk-2000028392 -og så har jeg en slange med tilhørende skrukoblinger i hver ende.. og kobler på trykk fra et dekk.... Da går det lekende lett...
 15. Hei Nippon Chemi Con og United Chemi Con tror jeg i praksis er samme komponentene.. Alle de elektrolytt seriene du har listet er benevnt som "standard", så da bør det vel være mulig å erstatte dem.. om du erstatter en 85° med en 105° gjør ikke det noe.. kanskje du attpåtil får lengre levetid.. Den oransje tror jeg kan være en tantal kondensator.. hvilke egenskaper disse har kjenner jeg ikke til... Mouser er nevnt.. farnell er også greie med stort utvalg..
×
×
 • Create New...