Jump to content
LRforum

BBernt

Members
 • Content Count

  181
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About BBernt

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Tromsø
 • Interests
  Defender 110 SE Td5 2005 mod.
  Eks: Defender 90 Td5 1999 mod.

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Tromsø

Recent Profile Visitors

533 profile views
 1. Nabogutten lånte Tysse tilhengeren og rygget av lys- og skiltbjelken. Ledningsnettet ble også ødelagt og nå vurderer jeg å montere dette fra Biltema https://www.biltema.no/bil---mc/laste-og-trekke/takstativ/magnetiske-baklykter-til-tilhengere-2000040402 Dette lyssettet har LED pærer og jeg lurer på om min 2005 mod. Defender aksepterer denne løsningen. Har en mistanke at den misforstår og ber meg ordne dette på en annen måte.
 2. 15 år gamle Bosch xenon bøtter, AC og plate bak skiltet går greit. Må ha et stag bak grilldekslet for å støtte lysene.
 3. Enig med deg, Gautes. Synes det ordtaket også kan passe på hele bilen.
 4. Da er saken avsluttet. Interdekk sender opp 4 GG AT3 som erstatter 4 GG X3. Begrunnelsen fra Interdekk er at de ikke kan garantere balansering av nye X3. Jeg beholder de gamle X3 til en omforent pris og oppnår den langsiktige målsettingen litt hurtigere med et sett nye gatedekk og et sett MT dekk til bruk i kjøreområdet. Allikevel er det trist at nettopp disse MT dekkene kan ha begrensende egenskaper, den ene Xen i X3 skulle være for gode egenskaper på vei.
 5. Det skeive dekket med de andre 3 er ubrukte og levert i fjor vår fra Interdekk. Ble ikke montert før nå, og det var slik jeg oppdaget forholdet. Fikk beskjed at de sender 4 nye dekk til erstatning for det ene som ble reklamert. Blir lagt om kostnadsfritt, er nå glad for at jeg har noen ekstra sett med felger slik at dette blir enklere å håndtere. Hva som skjer med de 3 dekkene som blir til overs, vet jeg ikke. Blir vel å undersøke om jeg kan overta noen for bl.a. å skifte ut reservedekket og kanskje et på panseret hvis det blir klubbtur til Russland?
 6. Løsning på påskenøtten er at dekket er skeivt. Dekket ( GG X3 235/85 x 16) ble testet ut på annen felg av Dekk1 her i byen. Firmaet har stått på i en travel tid og ordnet opp med Interdekk for å få nordover nytt dekk. Tusen takk til Dekk1 ! Mens jeg venter, har jeg en utfordring med 3 alternativer: Kjøre med det ubalanserte dekket Kjøre med det gamle dekket med kortere rulleomkrets Kjøre med 14 år GG TR reservehjul Ingen av alternativene er fristende, men faller vel ned på det ubalanserte og holder meg unna E8.
 7. Denne påskenøtten skal løses. Hvis det er felg kan jeg bytte settet med Compomotive felgene jeg har til overs. Synes Tornado looken frisket opp bilen så det kan være en løsning. Men den fobiske delen med nøtten tilsier flere undersøkelser. Skal se etter merket som foreslått opp i mot plassering av loddene. GG X3 virket noe nervøs på veien med 2.0 bar, støy var ikke noe mere eller mindre enn AT2 med 2.0 trykk. Øker trykket noe for å få bilen midt i kjørebanen med en hånd på rattet og den andre på cubbyboxen. Endring: ingen synlige skader på felg.
 8. Da kom vibrasjonene jeg forventet bakfra, lagde kø i fredagstrafikken på E8 mot hytta. Greide å balansere speedometerviseren på 80 før ubalansen i dekket slo inn. Forunderlig at det er så vanskelig å forene dekk og felg i harmoni.
 9. Disse dekkene blir å rulle denne sesongen. Etter det blir det MT kjøring og nytt sett med General Grabber TR originalbesetning til asfalten. Balanseringen av MT dekket prøves nå så får jeg se om slankingen er bortkastet denne gangen også.
 10. Problemhjulet ble balansert på Vianor og utlevert med betydelig mindre vekter. Fikk desverre ikke snakke med den ansatte som gjorde dette, men han monterte vektene nesten motsatt. Kontaktet deretter yrkesskolen for å høre hvilke tanker de hadde og hjulet ble pånytt prøvd i dekkmaskinen. Resultatet ble ikke det sammme som hos Vianor, justerte på nytt med 20 til 30 gram på begge sidene. Hjemme ble avstand mellom felgkant og dekk målt til 3 mm og 5 mm på samme kantene vektene er plassert. Tanken som fester seg i fobi delen av hjernen er om dekket sitter skjevt på felgen og om det er fornuftig å legge dekket om på nytt.
 11. Det blir spennende å prøve disse, ja. Hadde GG at2 forrige sesong og var helhetlig fornøyd med km og i terreng. Så etterhvert de ble trappeslitt uten å merke det så mye på asfalten. Tror de blir kompromissløst tøffe på en RR i 75profil!
 12. Denne felgen har ikke tilstrekkelig dybde på felgen til å feste lodd på. Har et sett med Compomotive felger som ikke har kant i det hele, se bilde.
 13. Nå skal dette hjulet på slankekur, håper det som bruker å skje ikke skjer....At det legger på seg enda mer.
 14. Det er enormt med vekter, åpenbart at man blir mistenksom. GG sier selv denne dekktype er i god balanse så det gikk en alarm hos meg når jeg så loddene. Veilederen på yrkesskolen mente hjulet var godt kjørbar som bakhjul, men å rotete dekket på felg var unødvendig. Svarene her oppmuntrer meg til å få dette remontert nå før våren kommer om ikke alt for lenge... Løsning på denne påskenøtten kommer senere.
×
×
 • Create New...