Gå til innhold

Dan77

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Dan77

  1. Imponerende stykke arbeid og innsats lagt i ned i denne bilen. Bare å ta va seg hatten. Ikke minst angående platearbeid. Med tanke på at min er en 09 og det likevel var såpass med rust under din så vet jeg ikke om jeg tør å se etter. Bare ett lite innspill angående webasto. Har forsket en del på min som stort sett ikke virker når det er veldig kaldt, virker ved litt varmere temperaturer, men ryker da mye. Der er selve webastoen helt fin, har åpnet og sett over, rengjorde litt. Men problemet er fødepumpen under bilen, denne regulerer også mengden til forbrenning og skaper mye problemer når den er sliten. Slik som ikke start osv. Bestilt ny til min nå. Antar du også har Thermo Top V på din bil.
  2. Heisann Noen som har delenummeret på fødepumpa til webastoen?
  3. Heisann Min D3 har ur/timer på webastoen. Har slitt litt med webastoen, men har gjort den rein, uten at det var mye dritt der, men ser ut til å fungere bedre nå. Er litt usikker på fødepumpen til den, om den kan begynne å bli sliten? Ryker mye eksos til tider. Noen erfaringer? Angående ur/timer så virker det ikke som at den innvendige oppvarmingen fungerer som den skal. Mistenker at det har noe med viftestyringen å gjøre. Noen som har hatt lignende problemer og funnet ut av det?
  4. Veksler mellom feil på luftmegdemåler og overboost på turbo.
  5. Hei Jeg får en gang iblant nødmodus med feil turbotrykk eller noen ganger feil på luftmegdemåler. Stort sett ved kald bil. Jeg har kommet til at jeg har en lekkasje på innsugsside ett sted som da gir feil målinger på luft inn og luft som kommer frem. Jeg hører også at det lekker et sted ved pådrag. Er det noen "kjente" steder/problemer med innsugsside? Røret over radiator sitter godt på plass.
  6. Dan77

    SRS D3

    Står rattet ditt helt rett. Min forrige D3 hadde rattet litt til venstre og slo fort ut på antiskrens ved svinging den veien i litt hastighet.
  7. For de som holder til på østlandet eller eventuelt tar turen hitover så har jeg en som fikser nøkler til disse vesentlig billigere enn "merkesjapper". Lagde en ny og reparerte en av de gamle til min D3. Fikser sikkert til D4 og.
  8. Var kodet bort på den forrige, men ikke blendet. Har du hatt samme symptomer med bedring etterpå? Hadde uansett tenkt å ta det samt tuning etter ferien. Ville tukle minst mulig FØR ferieturen.
  9. Mulig jeg har misforstått, men har tolket LR3 som Discovery 3, enkelt og greit? Men var en diesel jeg tenkte på.
  10. Noen med samme erfaringer som meg som har funnet en grunn. Inne på min andre LR3 og begge har en forsinkelse ved forsiktig gasspådrag. Hvis du gir på forsiktig så skjer det ingenting en god stund før det plutselig fyker til. Ingen feilmeldinger tilstede.
  11. Har ikke hatt problemer med akkurat denne, men sitter en grei bunt med koblinger delvis i "friluft" ved venstre bakhjul. Sitter utsatt til. Samme ved bakkant venstre fremhjul, men det er stort sett ting som går forover.
  12. Heisann. Noen som vet om orginalstereo på D3 er chassinummerlåst? Startet på "ombygging" til ny stereo, men ser at jeg mangler overgang til å få liv i anlegget via orginal forsterker. Har allerede delt opp orginalspilleren for å holde liv i infoskjerm. Men har delebil med orginal-stereo jeg kunne satt inn intil jeg får tak på det jeg mangler.
  13. Normalt stenger de helt når de er kodet vekk, forsåvidt enig i det du sier. Men har du vært borti at den blir umulig å starte som følge av egr? Begynner å få en gnagende mistanke om at den har hoppet over en tann. Vet du om det er mye skruinf for å få sjekka timing?
  14. Får trykk på Launhen også. men jeg vet jo ikke helt hva som er normalt trykk på den? Desverre sitter jo trykksensoren på den railen som har normal retur fra dyser, så det er jo typisk. Det er veldig rart.
  15. Har sett de kontaktene er ganske utsatt, skal sjekke litt på de. Har ikke IDTool, bruker en ganske bra Launch. Tenkte du på noe spesifikt? Har kodet vekk egrene mine, var litt problemer med de tidligere. Dette kom så merkelig brått.
  16. Når man kjøper en LR3 med masse feil og tenker at man får fikset det så må man regne med litt utfordringer. Men nære å gi opp nå, så tips mottas med takk. Har egentlig hele tiden jeg har hatt den i drift hatt tilbakevendende problem med fall på railtrykk og påfølgende nød. Det som er gjort er bytte av pumpe i tank, bytte av høytrykkspumpe og bytte av sensorer. etterhvert har jeg fått mistanke til en dyse, men før jeg rakk og bytte denne skjedde følgende: Ute å kjørte med biltransporthenger og fullt lass. Gikk som en klokke. Stoppet for å fylle diesel, fylte for ca 500,-. Startet bilen og kjørte videre ca 2 km. Stoppet for å gå inn på butikken, kom ut igjen og startet bilen etter ca 10 min. Da startet den og stoppet igjen etter ett øyeblikk. Prøvde å starte igjen, da var den veldig tungstartet, men jeg fikk startet og gitt litt gass. Ca 2 til 3000 omdreininger. Fikk ikke fart på den så lot den stå der. Kom tilbake senere samme dag, fikk da startet, men fikk ikke gitt noe gass. Bilen ble videre stående ett par uker. Da fikk jeg ikke startet i det hele tatt. Filter var "nytt", men byttet likevel. Etter mye styr får jeg nå startet den, men går på maks 6-700 omdreininger. Sjekket diesel frem, satt på ekstra pumpe, men igen forskjell. Tatt lekkasjetest på dyser, dyserekke sjåførsiden gir helt likt på alle, på høyre side kommer det ingenting på retur. Har sjekket med bensinstasjon, ikke dårlg diesel, og jeg har ikke fylt bensin. Har jobbet masse med bil, men er rådløs akkurat nå. Ingen som har hatt noen gode forslag så langt. Håper noen her inne har erfart noe tilsvarende. Alle tips mottas med takk. Vil ikke gi opp bilen. Har vært innom tanken på at den har tannet over, men dette pleier å gi feil på diagnose, ingen indikasjon på dette.
  17. Dan77

    D3 dyser og lyd

    Med rett verktøy tenker vanlig til dyseutrekning eller må det til utstyr som er tilpasset D3?
  18. Dan77

    D3 dyser og lyd

    Heisann. Stemmer det at dyse nr.1 er fremmerst på motoren på høyre/passasjerside? Har hatt ustabil gange en stund med feilmelding på trykk, så har antatt at det er minimum ei dårlig dyse. Nå endte det med konstant feilmelding på nr 1. Fått tak i dyse, men stor forskjell på og bytte en foran på motoren istedenfor bak. Så håper den er fremst? Jeg har også en liten ulyd ved oppstart som kan høres ut som kjedelyd, blir borte litt etter oppstart. Kjedestrammer, kjede mellom kammer? Takk for eventuelle tilbakemeldinger. Ha en fortsatt strålende lørdag.
  19. Liten oppdatering, rakk ikke mer denne uken. Oppgradering i front og tonede sidevinduer foran. I tillegg montert fester til stigtrinn. Er feil fester for de rørene jeg har, så hvis noen vet om stigtrinn/brett som passer så er jeg muligens interessert. Se bilde for type braketter.
  20. Har hørt om den oppgraderingen jeg og, og har lyst til å prøve etterhvert. Må bytte bremser om ikke altfor lenge og da er det vel kanskje lurt å se på det da. Var strøken den der. Jeg kunne godt tenkt meg for eksempel Xlifter så jeg kunne senket den litt til dagligdags, og eventuelt hatt ett litt annet hjuloppsett med heving til bruk utenfor asfalten.
  21. Kom på at jeg tok jo ett par bilder ved prøvemontering av hjul. Veldig fornøyd med passform.
  22. Kommer nok noen bilder til helgen, har stått inne på jobben hele uken, så har fått gjort litt innimellom annen jobb. Tonede ruter er på plass, litt div skift fra "gule" pærer til LED. Kanalbeskyttere håper jeg at jeg rekker imorgen, må modifisere fester litt da de og "rørene" er kjøpt hver for seg.
×
×
  • Opprett ny...