Gå til innhold

Finnish

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Finnish

  1. Du har et godt poeng! Jeg byttet ikke blikkplatene i glidespor da disse var veldig fine, og jeg synes de nye klossene skled godt. Men det kan absolutt være verdt å dobbeltsjekke. Tok litt pause fra problemet og har kun kjørt i nærmiljøet med bilen de siste ukene. Har akkurat fått tilsendt nye bremseslanger som jeg skal bytte til uka igjen. Tenkte at det kunne være en grei "investering" å få på nye bremseslanger på den 16 år gamle bilen, da de trolig aldri har blitt byttet. Har nemlig alt av kvitteringer og historikk. Har lest om bremseslanger som "kolapser" innvendig, selv om de ser bra ut på utsiden. Altså at det innerste laget i slangen "suger" seg flat og ikke slipper bremsevæsken raskt tilbake/letter trykket. Føler nemlig litt på at bremsene kanskje henger på bittelitt etter hard nedbremsing. Som en treghet i systemet... Håper det er slangene og at det ikke kan være noe med ABS-sentralen (trege ventiler e.l.). Sentralen er vel etter slangeskifte det siste som ikke har blitt byttet.
  2. Hei Lafterolf! Er det du skriver i andre avsnitt bedre enn å pumpe trykk, 2-3 pump - holde pedal inne - åpne ventil - skru til ventil, før det slutter helt å strømme? Betyr det at hjelpemann i så fall må trykke pedal sakte ned, og at timing må være god? Jeg har alltid gjort som jeg skrev over her, men det har kun vært ved kalipper-bytte, og ikke ved store luftmengder som man kan få ved skifte av bremsesylinder og eller ABS.
  3. Skal lufte bremser i kveld, etter skifte av bremseservo (forsterker), hoved bremsesylinder og vakuumrør (inkl fjær/ventil) fra motor. Den såkalte P017-recall'en. Denne ble utført i 2009 på min 2006 D3, men nå var det masse olje i bremseservoen igjen. Alt er nå skrudd sammen igjen, og det gjenstår altså "bare" å fylle på ny bremsevæske og starte lufteprossedyre... Må innrømme at jeg gruer meg fælt til det, etter å ha lest om så mye trøbbel andre har hatt med luft. Jeg har Gap IID Tool, som har "bleeding"-funksjon, men er usikker på om jeg skal "grov"-lufte på noe vis først. Siden jeg byttet bremsesylinder har jeg jo tatt av de to rørene som går til ABS-modulen, og står jo nå med to stk rør a ca 50 cm - fulle av luft. Kan det lønne seg å forsøke å lufte ut disse på noe vis først, eller skal jeg bare gjøre lufting på "gamlemåten" med hjelpemann som bremser. Vil jeg få all den luften problemfritt gjennom ABS-pumpa? Diagnoseverktøy gjør jo at pumpa jobber på ett og ett hjul mens man lufter, men det leses at folk har slitt med å få det til, selv med IID Tool. Mulig jeg gruer meg for mye på forhånd, men er avhengig av å få bilen klar til helga.
  4. Ja, da skjønner jeg hva du mener Joda, de er montert på riktig side.
  5. Alt er nytt og smurt, men luftenippel feil vei(?) Forklar er du snill. Jeg har som jeg skrev ovenfor, funnet ut at bremsekraftforsterker og evt hoved(bremse)sylinder samt vacuumrør må byttes da jeg har den kjente feilen med at det går motorolje i bremsekraftforsterkeren. Dette til tross for at bilen var inne på P017-kampanje hos LR-verksted i 2010, hvor dette ble byttet. Motorolje i bremseservoen over lang tid har nok gjort noe «hærværk» og dette påvirker tydeligvis bremsene når motoren går(?) Vel, 2010 er jo faktisk 12 år siden…
  6. Hei! Du har vel ikke denne lenger, eller? Jeg har nemlig olje i min bremsekraftforsterker og den har begynt å bremse på egen hånd...
  7. Lenge siden jeg la ut dette temaet, men tenkte jeg bare skulle skrive hva resultatet ble. Jeg gikk for flushing av girkasse med maskin, hos merkeverksted. Tok faktisk hele drivlinjen; Transfer, differensial og motor inkl. BG-service (tilsetningsstoffer) når jeg først skulle gjøre dette skikkelig. Og, jeg fikk ingen av problemene som jeg var blitt «advart» om, i forhold til full flushing. Alt går nå som smurt! Og ikke minst - det føles betryggende!
  8. Hei Lafterolf! Vet ikke helt hva jeg skal svare… Tja, litt vikende og myk til tider når jeg presser og holder. D3 er jo så vidt jeg har skjønt kjent for å ha litt dårlig bremsekraft, med mindre man har byttet til større skiver(?) Jeg så nettopp i et innlegg vedr bremser at bremsekraftforsterker var nevnt i denne sammenhengen som jeg har spurt om. Ringte en mekaniker jeg kjenner som bekreftet at en bremsekraftforsterker som har vært «fylt» med olje, kunne lage uønsket vakuum eller trykk da noen «ventiler» i velgen kunne være tette eller generelt skadet av motorolje over lang tid. Jeg poppet av vakuumslangen og kjørte 8-10 km uten å bremse, og voila! Skivene var ikke blitt varme. Så det tyder på at jeg må foreta et bytte av bremseservo, vakuumrør og kanskje hovedsylinder? Det er alt dette pluss vakuumpumpa som vistnok ble skiftet ut på bilene ved innkalling. Noen som har innspill rundt dette? Håper å slippe å skifte pumpa, som vistnok sitter trangt til. Til info; bilen hat vært inne og den er blitt utstyrt med dette vakuum-røret med tilbakeslagsventil (2010, om jeg ikke husker feil) men jeg har av like vel fått olje i bremseservoen. Veldig takknemlig for tilbakemeldinger på dette! Hei og takk! Ja, så klart du har rett vedr. det. Det er jo logisk… Har bare aldri tenkt nøye nok på det. Nesten litt flaut Vel, vel
  9. Hei! Er ute etter noen tips vedr bremser. Hadde rustne og fæle bremsecalippere bak på min 2006 Discovery 3, som hang på slik at bremseklossene ble utslitt. Bestilte derfor nye calippere som ble montert etter «alle kunstens regler». Jeg lot det nok renne ut litt for mye bremsevæske når jeg flyttet over slangen fra gammel til ny på høyre side bak, og etter skifte av begge ventet jeg litt for lenge med å sjekke væskenivået i motorrommet når jeg «grov-luftet». Når jeg skulle fylle på ny bremsevæske så det ut til at det ene kammeret var tomt. Fylte opp og luftet alle fire hjørner helt til jeg hadde skiftet ut all gammel væske. Bilen ble testkjørt og det viste seg at skivene fortsatt ble varme (rundt hele bilen). Etter en inspeksjon av calippere foran byttet jeg til nye også der, samt luftet enda mere. Bremsene blir fortsatt varme selv på kort tur uten bremsing. Kan ikke si jeg kjenner at bilen bremser men det subber tydeligvis litt for mye. Vil nevne at jeg har hatt det kjente problemet med motorolje i bremseservoen. Bilen har for mange år siden vært inne til «recall» for utbedring av dette. Det ble da byttet til vacuumslange med tilbakeslagsventil. Oppdaget i fjor alikevel surklelyd i bremseservo og sugde ut halvannen dl olje fra denne. Har ikke skiftet ut noe og det har ikke kommet nevneverdig ny olje i denne. Spørsmålet mitt er derfor; kan jeg ha luft i systemet (abs-pumpa f.eks) som «trykker på» bremsene eller kan en bremseservo som har vært utsatt for motorolje gjøre at bremsene henger på? Har grei pedal, tror jeg - men har stusset på at den synker hvis jeg holder den inne når jeg starter bilen. Er ikke brennsikker på hva som er teoretisk riktig her…
  10. OK, takk! Å bruke justert passer var jo et godt tips da, så slipper jeg å skjære opp igjen og opp igjen ørten ganger innover. Takker!
  11. Har dessverre ikke bilder av det nå. Ville du med-dra (formskåret) hjørnekasse-bord etter tømmeret eller kan det være en god løsning å slisse seg litt inn i tømmeret så bordet står inni? Langvater og Feinsag osv. Er usikker på hva som gir best resultat og evt hva som tar mest tid. Har formskåret noen slike bord innvendig i hytta, og det tar laaaaang tid. Mulig det finnes noen bra triks der også og kanskje noe utstyr for å overføre formen fra tømmeret til emnet(?). Jeg har nok gjort det på en tungvinn måte og bare tatt ca 3 mm om gangen. Glad for tips!
  12. OK, takk! Det er litt trekk men det verste er at knutene har blitt dårlige. Det faller av biter. De er veldig oppsprukket og det kommer lett vann inn i knutene. Så innkassingen er for å beskytte knutene mot vær og vind. Ved ekstremt fuktig vær i høst ble tømmeret vått helt inn på innsiden, i knutene. Hytta står på fjellet og tåka der er til å "vri opp", så tømmeret blit mye utsatt for fukt, selv under takutstikk.
  13. Hei Lafterolf! Henvender meg til deg grunnet gode svar i tråden samt det passende profilnavnet ditt Er forholdsvis nybakt D3-eier og har gammel tømmerhytte. Litt ukjent med hvordan forumet virker... men håper du ser dette selv om det er gammel tråd(?) Har du gode tips til innkassing av lafteknuter? Meningen er å kasse inn hjørnene til sommeren (to kasser på hvert hjørne), og jeg er i tvil på om jeg bare skal ha det luftig og "åpent" inni kassene slik at det puster, eller om jeg skal skumme igjen idet jeg setter på det siste bordet (front) for å hindre trekk innvendig. Grunnen til at jeg er usikker er tanken på å "holde på fukt" som evt kan finne veien inn i hjørnekassa selv om man har vært aldri så nøye med meddraget og tetting. Er jo klar over at vannet finner veien og at det er viktig at det ikke blir stående i konstruksjonen. Det er jo som kjent umulig å tette 100% på treverk.
  14. Takk for diverse innspill på innlegget om flushing! På en måte ble jeg vel ikke så mye mer sikker på hva jeg bør gjøre - siden det er litt forskjellige anbefalinger og meninger om flushing. Til "qcnr" - Jeg vet ikke helt hvordan dette gjøres eksakt så jeg skal ikke påstå noe, men jeg har blitt fortalt at når de flusher med maskin, så sirkulerer oljen motsatt vei og "drar med seg" gammel "møkk og slagg" på en mye-mye mere effektiv måte enn ved bare oljeskift. Det er vel også riktig å si at ren ny olje "renser". Om den rekker å "rense" noe i løpet av operasjonen skal jeg ikke mene så mye om, men at det blir en form for rensing, totalt når man gjør det på denne måten er det vel ingen tvil om(?). Mener du at det ikke rimer at de som utfører slikt tar forbehold om at det kan oppstå problemer i etterkant? Jeg tenker også at det må være supert å få byttet ut alt og rensket opp så mye som mulig, men de sier altså at en slitt girkasse kan "fungere brukbart" til den blir flushet pga. avleiringer osv (som da faktisk gjør en tjeneste) mens slitasjen kommer mer til "overflaten" og gjør seg gjeldende etterpå. Er det noen som har opplevd dette som leser her, så gi meg veldig gjerne en tilbakemelding. Får man byttet 99% av all olje ved filter/bunnpanneskift, eller blir det stående igjen olje her og der?
  15. Ja, det er jeg helt enig i! Skal uansett bytte oljen, men er bare så usikker på om jeg skal flushe også... En ting til som jeg glemte å skrive i første innlegg var at jeg også er blitt "rådet til" to forskjellige ting når det gjelder filter på girkassa. Merkeverksted sa jeg ikke trengte å skifte filter ved flushing. Det ble rent ved flushing og var veldig dyrt å skifte, originalt (som merkeverksted må bruke), mens uavhengig verksted (med greie på LR) anbefalte å skifte bunnpanne med filter, uoriginalt. Det var visstnok en ganske annen operasjon. Enklere(?) og mye billigere. Noen innspill på hva jeg bør gjøre? Hva er best?
  16. Hei LR-folk! Er "nybakt" D3-eier og ny på forumet og dermed litt lite kjent med hvordan bruke dette. Det er sikkert skrevet om dette før, men jeg forsøker. Har en skikkelig godt vedlikeholdt 2006 D3 som akkurat har rundet 181.000 km. Har ingen trøbbel med girkassa men jeg synes kanskje den "nøkker til" bitte-bitte-litt når jeg gir litt brå gass. Har uansett tenkt å være flink gutt med vedlikehold og preventive "investeringer", og vil bytte ALLE oljer på bilens drivverk, og samtidig flushe girkassa (+ evt BG-tilsetning?). Har snakket med to verksteder som sier at de tar forbehold om evt. trøbbel med girkassa etter flushing, da de spesielt etter 200.000 km kan bli værre etter flushing. Altså at man ved å få renset lameller og alt annet der inne kan fremkalle trøbbel som ikke gjorde noe av seg på "gammel" olje og tilgrisede deler... Tror ikke blien har blitt ekte flushet noen gang før, men det ble for 6-7 år siden i følge en verkstedregning gjort oljeskift på girkassa. Det står "flush" på samme linje, men ut fra verkstedets størrelse (lite enmanns-verksted på bygda) og prisen på det hele tror jeg ikke dette er "ekte" flushing med maskin og 14-16 liter olje (som vistnok går med på en slik operasjon). Har tenkt å ha bilen i flere år og vil gjøre det som er best, samtidig som jeg ikke vil ta sjansen på å måtte bytte girkasse fordi jeg evt koster på flushing. Har noen formening om, og erfaring med dette? Hva bør jeg gjøre? Glad for raske innspill på dette!
×
×
  • Opprett ny...