Gå til innhold

johnnyhansen

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Profile Information

  • Location
    Sør

Nylige profilbesøk

1 453 profilvisninger

johnnyhansen sine prestasjoner

Aktiv Medlem

Aktiv Medlem (3/7)

  1. Hva synes dere om denne? https://www.wondersofnorway.com/#video
  2. Ja, nå er hjulboltene framme monterte. Brukte de ekstra lange 16mm. Skriver litt om metoden jeg brukte: Demonterte bremsetromler, og bremsesko for unngå olje og fett på bremsebånd. Brukte litt hyssing for å unngå at stempler i bremsesylinder vandret utover. Demoneterte kopp, mutter på stikkaksel og drivflens. Demonterte hjulnav og la ytre lager i en ren plastpose som jeg merket hvilken side de tilhørte. (Låsemutter var strammet ved hjelp av meisel da jeg manglet nøkkel sist gang. Kjøpte nøkkel nå og to nye låsemutter.) Teipet begge ender av hjulnav med gaffateip og merket hvilken side de tilhørte. Boret opp til 16mm hull i hjulnav, smurte på litt locktait og presset i hjulboltene. Rengjorde alt før montering, men inne i hjulnavet var det ikke kommet noe på grunn av teipen. Fjernet Gaffateip, tilføyet litt mer kulelagerfett, og monterte. (Burde ha skiftet zimmerring men glemte å kjøpe nye.) Skuet til til jeg kjente at det begynte å bli friksjon når jeg roterte hjulnav. Slakket deretter 1/4 omdreining på mutter. Monterte ny låseskive og dro ny låsemutter godt til, med den nye pipenøkkel jeg hadde kjøpt, før låseskiva ble bøyet opp på låsemutteren. Ny papirpakning til drivflens fikk silikon på begge sider og boltene fikk silikon under hodene. Ny filt til enden av stikkaksel ble satt godt inn med selikon før den ble montert. Kronemutter ble montert med ny låsepinne. Det ble plass til tre nye O-ringer i sporet på drivflens for å tette mot koppen som ble forsiktig banket på. Monterte bremsesko. Brukte litt sterk hyssing som hjelp for å montere øverste fjær. Hull i bremsetrommler ble boret opp til 16,5mm og smatt rett på. Monterte tre nye skruer som holder bremsetrommel på plass. Monterte hjul og dro til med 110Nm. (Noen som vet hvor stort momentet skal være?) Nå gjenstår å følge med på om det blir varmeutvikling på grunn av for stramme lager! Må også følge med på om det blir oljelekkasje på grunn av de gamle zimmerringer. (Er jo bare 20 år siden jeg skiftet lager og zimmerringer!)
  3. Nei, det er ikke så mange som kjører seriebil lengere, men det er en opplevelse hver gang det skjer!
  4. Ja, fikk det jeg skulle ha. Og sluttprisen inkludert frakt var billigere enn i Danmark !
  5. Fikk en regning i etterkant fra FedEx på 377 NOK som må betales innen 04.12.2024. De skriver: Kjære kunde, din forsendelse fra Storbritannia, som ble sendt med FedEx, er belastet toll og/eller importmoms i henhold til opplysninger under. ——- o.s.v —— Det er med andre ord ikke den prisen vi ser på skjermen når vi bestiller deler som er riktig. Det kommer et tillegg! Jeg betaler: Importmoms = 257 Adm. Gebyr = 96 MVA på 96 = 24 Til sammen = 377
  6. Hei Jeg pleier å slukke høreapparater når jeg kjører seriebilen min. Fungerer kanskje på Defender også?
  7. Denne har gått som redskap i Televerket i Arendal. Originalt skilt nummer.
  8. Felgene passet greit på min serie 2a, men jeg nå skifte til lenger hjulbolter framme. På bakhjulene er boltene lange nok. Har montert med 235-70-16 dekk og det ble klaring uten å justere stoppere på styringen.
  9. Tenker jeg smører på litt LOCTITE 603 for jeg presser i boltene?
  10. Det ruflet partiet partiet på boltene måler ca Ø16mm i bunnen av sporene og toppen avsporene har diameter Ø16,6. Hvilken diameter skal da hullene bores opp til før jeg presser inn nye bolter?
  11. Ja, fant ut av det og har funnet det meste. Mangler bare to låsepinnen. Og så skulle jeg hatt to låseskiver. Tusen takk for god hjelp. Her var penger å spare!
  12. Ja der fant du dem! Disse koster 93,50NOK pr stk innkludert moms. De danske kommer på 184,93NOK pr. stk. Har ikke funnet ut av hvordan jeg søker på den siden enda? Trenger litt til !
  13. Takk for advarsel! Har noen gamle kjettinger liggende som jeg aldri har brukt.
×
×
  • Opprett ny...