Jump to content
LRforum

Blind_Pannekake

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Blind_Pannekake

 1. Takk for gode råd. Skal sjekke opp i dette. Kanskje er det ikke samme problem, men bilen lager en slags "hvinelyd" i litt høyere hastighet (60-70 km/t), og jeg har tenkt at det er TC som lager den lyden også. Det er nesten mer irriterende enn ristingen, fordi det passer meg stort sett best å kjøre i 60-70. Jeg møtte nylig en fjern slektning som sa at det ikke var nødvendig å fikse, og han kjørte rundt med samme ristingen selv. Da tenker jeg egentlig at jeg bare kan gjøre det samme. Noen skryter av dr.tranny. Kanskje heller prøve det? Etter å ha eid bilen i halvannen måned må jeg bare si meg strålende fornøyd sånn ellers, og ingen kan få seg til å tro at det er en 04 modell.
 2. Selger en hardtop til 130" Defender. 7500,-
 3. Det ble til at jeg beholdt bilen. Jeg syns den er i god stand ellers, prisen tatt i betraktning. Strålende fornøyd så langt!
 4. Mye bra innspill her nå. Jeg bor ikke langt fra Geilo. Er det noen som vet om hvem som er nærmeste folk med riktig kompetanse?
 5. Jeg har fått tilbudt 15.000,- i avslag på bilen. Tenker litt at jeg går for det, og får tc fikset. Om dette koster 20.000 så er den totale kostnaden enda ikke høyere enn hva jeg maks ville betalt for bilen uten girkassetrøbbel.
 6. Selger gikk med på et prisavslag på 15.000. Tenker å takke ja til det.
 7. Det er en 05mod med 225 000 km. Egr er fjernet/blokkert. Jeg tenker å si at jeg vil ha det fikset. Noen som har et værksted å anbefale?
 8. Hehe, ja han har lagt seg flat og om jeg ønsker å heve kjøpet så gjør jeg det. Tenkte jeg skulle høre med noen erfarne folk her inne om jobben er krevende, kmfattende og dyr. Virker som det også finnes mange fans av noe som heter "dr tranny"(?) her inne, men det er vel ikke noen permanent fix?
 9. gikk for en som hadde vært hos forrige eier i tre år. Han hadde byttet reg-reim, bærearmer, kompressor og en hel masse annet som jeg har forstått at må byttes etter hvert. Oljer hadde han vært aktiv med å bytte, og differ, girkasse og motorolje var flushet. Har virket som en real fyr, og jeg fikk tilogmed iid-tool på kjøpet. På veg hjem oppdaget jeg markante vibrasjoner i motbakker, hvor jeg lå i 40-60km/t, og kontaktet selger ang det. Han mener det mest sannsynlig er transfer case. Hva bør jeg gjøre?
 10. Hei godtfolk! Jeg kom akkurat hjem etter å ha hentet en disco 3 langveis fra. Min første lr. I bakkene opp forbi vøringsfossen lå jeg bak en lastebil som ikke klarte å kjøre fortere enn 45 km/t. Jeg er tolmodig, så jeg satte bare på cruise control og putlet etter. Ganske fort opplevde jeg en markant vibrasjon i bilen, som kunne minne litt om en gang jeg hadde et løst hjul. Denne vibrasjonen skjer derimot ikke ved bremsing eller gasspådrag, men er mest tydelig når bilen ligger i stødig fart rundt 55 km/t, i motbakker. Jeg kontaktet selger og han innrømmer å ha vært borti problemet tidligere, men trodde det var fikset. Han mener det sansynlig vis er torque converter, og at han flushet girkassen for å bli kvitt problemet. Tydelig vis var ikke det alt som skulle til. Jeg ser for meg tre alternativer: 1: Fikse det selv. Jeg har ikke peiling på girkasser og drivlinje generelt, så jobben må være mulig for en "amatør" å gjennomføre. 2: Ta den til et verksted. Dette går jeg ut ifra at innebærer betydelige kostnader. 3: Heve kjøpet. Dette er en mangel som jeg vil påstå er alvorlig not til å heve kjøpet. Har noen her inne erfaring med lignende problem?
 11. Jaggu ble det ny bil! Inne på 4x4 info ser man to forskjellige "hengelåser" som indikerer at det er sperre både senter og bak. Men etter å ha kikket på undersiden, så ser det ut som en helt vanlig diff. Hva skal jeg forstå av det?
 12. Takk for gode råd Ja tenker å se etter en som har fått byttet bærearmer.
 13. Jeg går ut ifra at du ikke mener som i form av drifting?
 14. Jeg tenker på disco 3 og 4, ja. Jeg kan se for meg at om man kjører på snø så er man avhengig av all friksjon man kan få, og at om et hjul først begynner å spinne så er det litt for sent for TC å ordne opp. Men jeg har ingen erfaring med landrovers terrain response.
 15. Hei godtfolk! Jeg ser etter en brukt disco, og ser etter en med "active rear differential" som jeg tror det heter. Rett og slett at bilen også har mulighet til å låse diffen bak, og ikke bare senter, som gjør at bilen ikke må belage seg på TC utelukkende. Disse bilene ser det ikke ut til å være så veldig mange av, og derfor spør jeg dere om den egentlig utgjør noen forskjell i snø? Her hvor jeg bor kan vinteren være ganske hard, og en og annen føykefonn må man klare å presse seg gjennom om man ønsker å komme seg rundt. Videre har jeg et lite teknisk spørsmål; Hvordan fungerer den elektoniske aktiveringen av diff.-sperrene? Vil ikke en slik aktivering av sperrene mens bilen er i bevegelse føre til ødelagte drev/tannhjul? Er det kanskje ikke snakk om ekte låsing av sperren? Derav spørsmålet om den funker bedre enn TC klarer å fikse selv.
 16. Hei! Interessant innlegg. Hvordan gikk det å utføre jobben selv? Hva kostet det?
 17. Hei! Jeg er så heldig å bo et sted høyt over havet, der sommeren er tørr og varm, og vinteren er tørr og kald. Noen kilometer må dessuten kjøres for å finne saltet veg. Vi har en traktor som ble kjøpt ny i 2007 og tidens tann har ikke klart annet enn å solfalme den (ettersom den alltid har stått ute). Rust finnes fortsatt ikke. Budsjettet forhindrer meg i å kjøpe splitter ny bil, så noe rust må jeg påregne ved mitt neste bilkjøp, men tror dere allikevel at rust-utviklingen stanses om en bruktbil kommer hit opp? Selvsagt må slitedeler byttes også her, men det hadde vært deilig å slippe å tenke på at stålormen blir med hjem, og spiser opp rammen min her hjemme i garasjen. Hva tenker dere?
 18. Hei godtfolk! Det er på tide å kjøpe min første bil (som koster over 15.000 kr), og ettersom jeg er vokst opp i en familie/slekt som har hatt Land Rover kontinuerlig i over 60 år faller valget naturlig på nettopp Land Rover. Jeg har bruk for en bruksbil med både komfort og fremkommelighet, og jeg syns at discovery er midt i blinken for mitt bruk. Som jeg har forstått, og mine foreldre erfart, så er disco1 og -2 plaget med mye trøbbel og dyre reparasjoner. Jeg tenker defor at disco 3 og -4 er hva jeg burde sikte meg inn på. Prisklasse 250',-. Jeg blir ikke riktig klok på nøyaktig hva, annet enn interiør, motorvalg og div. detaljer, som er forskjellen mellom disco 3 og -4. Er det noen grunn annet enn kosmetisk(og alder selvsagt)som gjør at disco3 ligger så langt under disco4 i pris? Videre forstår jeg at de tidligste disco3 har enkelte barnesykdommer, samt at 2012 disco4 skiller seg fra 2010-mod ved oppgradert gearkasse med høyere driftssikkerhet. Alt i alt er jeg usikker på hva jeg skal se etter for å finne en mest mulig driftssikker Discovery. Så langt i min søken har jeg fått et godt øye for denne -> https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=187139125 ..noen kommentarer? (edit: Innser nå at det kom to poster på rappen om kjøp av disco. Beklager det. Så ikke det andre innlegget)
 19. Hei! Jeg har en 07 mod 110 defender med fargen "Java black". Jeg trenger noe maling til å behandle enkelte bobler i lakken her og der. På e-bay finnes det noe maling men det er hinsides dyrt å sende til Norge med toll og alt. Er det noen som har erfaring med hvor det er best å bestille maling ifra?
 20. Pokker. Det ble sendt avgårde med den gamle defenderen.. kondemnert :/
 21. Når du sier det så har jeg ikke sjekket om det faktisk er en airbag, jeg bare antok det. Om så er så er det vel ikke så vrient å skifte ut
×
×
 • Create New...