Gå til innhold

Adrian

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Adrian

  1. Mitt Y rør inn til innsuget fikk en sprekk etter registerreim bytte og da fikk jeg wosh lyd ved pådrag og ingen feilkoder. Fant feilen ganske fort når jeg tok av motordekselet og fikk en til gi litt gass samtidig som det stod i drive og med bremsen på. Kan muligens også være innsugsmanifold som har fått en liten sprekk. Er lekkasjen på innsugsiden så er det sannsynligvis litt oljesøl rundt sprekken.
  2. Gorilla mutterne er hel ved/ massivt stål👍
  3. Jeg kjøpte svarte gorilla muttere for to år siden. Lakken har blitt litt ripete og har fått litt overflate rust på seg nå etter to vintre, men kan jo fint lakkes igjen. De er solide og har ikke hette som kan løsne. https://www.ebay.com/itm/161201586018?epid=622863125&itmmeta=01HVB74BKGF29YNWXXK0WCS70Y&hash=item25885cff62:g:MzQAAOSwLThi-pNe&itmprp=enc%3AAQAJAAAA4EYY1w91lnhSCB07EpOGkjT6rGF2C7kNhKLRA1i0oym2pMAXY8VgaVm%2FCDY1YXr9mdzgvTyyuz0dbgRRHDAwXQ0Fwyf7IOKUFdDtypkHL7v9rghFRTFCGuwSpL4sLgjFxUQGACxw6%2B1CQxw4f570gPzJFVKmZdagmB4UWRVHkgpW1yz%2BSF%2Blv6onfaHq7ZCGSFSZxJh9lDTSMsdByT9CAXatrefm%2FSf6j8j9GuoIrarhNFJL4IgPG3nKC9V12gQpCy5HLz2TPYcUo35DmNUPjlWn3lJl3mvMwwiTv6szNnXp|tkp%3ABFBM6rmR59pj
  4. Har du sjekket jordingskabelen? Ser det også er en relativt vanlig feil som kan forårsake lignende symtomer. Ta en start kabel fra minuspolen på batteriet og fest den andre enden på motoren for å teste.
  5. Jordingskabelen kanskje? Kan teste det ut ved å ta en startkabel fra minuspolen på batteriet og sette den andre enden på motoren. https://www.disco3.co.uk/forum/topic205154.html
  6. Siste faceliften kom på 2014 modellen, så 2014- 2016 er relativt like. Ikke arrester meg om jeg tar feil, men skal svare etter beste evne. Ganske sikker på at alle norsk solgte har dab+. Min 2014 modell har hvertfall dette. Alle har start/stop. Mener noen 2016 modeller har adBlue, men ikke alle. Alle har to batterier, men det ene er et lite batteri og drifter kun diverse systemer og vifter når motoren stopper med start/stop. Er ikke et start batteri. Ingen kom med doble startbatterier i full størrelse. Jeg har hatt min i 4 år nå og kjørt ca 90k på de årene. Nærmer seg nå 170kpå telleverket. Har byttet nedre bærearmer fremme pga dårlig foringer (ganske vanlig etter ca 100k), nedre rattaksel (ganske vanlig etter 6-8 år) og bremseskiver og klosser på alle hjulene. Bortsett fra dette har jeg bare hatt vanlige servicer. Er veldig fornøyd med den og tviler sterkt på at jeg hadde hatt noe rimeligere bilhold om jeg hadde valgt en annen bil i samme størrelsen og klasse. Jeg tar full service en gang i året hos Nordlys auto i Lillesand. Ofte ganske mye rimeligere enn techno Classic og enda større forskjell i forhold til Branco i Tønsberg. I tillegg bytter jeg olje og filter selv før 10k. Girkassa flusher jeg etter ca 80k, transferkasse ca 50k og differ 30k. Den får også sauefett behandling annethvert år. Med dette så håper og tror jeg at den kan vare lenge. Jeg ville sett etter service historikk (disse har elektronisk service bok som du kan sjekk her: https://osh.landrover.com/ Ser mange på Finn har mangelfull service historikk på nett, men mulig de har bedre dokumentert service historikk i boka. Jeg ville også tatt en full sjekk hos noen som kjenner disse bilene. Det begynner å bli gamle biler og da kan jo litt av hvert trenge en reparasjon. Tenker at det viktigste er å vite hvilken tilstand bilen er i, så du eventuelt kan budsjettere med en rep på det som skulle trenges.
  7. 2014 og 2015 modellen har hvertfall styrestrøm på den grå/blå (grå/svart ledning med blå strek på) ledningen på høyre lykt. Så er 99% sikker på at 2016 modellen også har det. Jeg har 520w med led ekstralys på min og da syns autodimmingen tuller litt. Har aldri syns den har vært veldig god uansett på min 2014 modell. Min onkel har 160w på sin 2015 modell og synes autodimmingen fungerer greit.
  8. Jeg bruker baja design squadron r pro er veldig fornøyd med de. Må lage en liten brakett for å få festet de og og en overgang fra h11 til baja design koblingen. Går ikke gjennom eu kontroll, men tar to min å bytte begge tilbake til originale tåkelys. https://www.bajadesigns.com/products/squadron-r-pro-black-led-auxiliary-light-pod-pair-universal/?sku=597813
  9. Takk for svar. Da er det nok bare sånn de er. Spurte også min onkel med en 2015 disco 4 og den ga heller ikke noe mer varme.
  10. Takk for svar. Hadde kanskje en mistanke om det siden den går hele perioden og ingen feilmeldinger, men tenkte kanskje det var en vannpumpe som ikke gikk. Eventuelt nedsota brennkammer som reduserte effekten, men da er det nok bare sånn de er.
  11. Hei, har en mistanke om at dieselvarmeren ikke gir så varme som den skal. Ingen forskjell etter at batteriet er fulladet og tanken full. Kommer varm eksos ut og vifta går, men er knapt plussgrader inne i kupeen og kjølevannstemperaturen ligger helt på bunn i instrumentet. På min forrige bil (volvo v60) så var kupetemperaturen det samme som klimaanlegget var stilt inn på etter syklusen var ferdig. Hvor varm skal bilen bli etter 20 min? Legger ved et bilde som viser avisingen på frontruta etter 20 min og minus 5 grader utetemperatur. mvh Adrian
  12. Du kan låne min gap Tool for å lese av feilkoder eller jeg kan hjelpe deg med det. Jeg har ikke så mye tid før lørdag, men hvis du vil låne den så kan du hente den i Tønsberg. Jeg er ingen mekaniker, så tviler kanskje på at jeg får fikset det, men da finner vi sannsynligvis feilen hvertfall.
  13. Har vel kommet omtrent i mål med hva jeg ønsket å gjøre med bilen, så nå blir den bare brukt og stelt med. Derfor litt lite aktivitet her. Monterte nye bremser før eu kontroll og ble godkjent uten feil. Har også byttet nedre rattaksel. Bilen får full service årlig på Nordlys auto i Lillesand, så bytter jeg olje to ganger i året i tillegg og Vestfold antirust gir den sauefett annet hvert år. Har nå kjørt ca 85k km selv med bilen uten noen problemer og er kjempe fornøyd. Legger ved noen bilder fra turer, vedlikehold og en oppgradering. Min far lagde denne i bursdagsgave til meg. Brukte plata fra apt offroad som inspirasjon. Den er laget i 8mm aluminium og gir enkel tilgang til slepekroken foran.
  14. Hadde du fått det til Tønsberg, kunne jeg ha frakta det til Bergen. Seiler på søndag 21. mai og satser på å være i Bergen på torsdag 25. mai.
  15. Veldig rart dette kom opp nå. Hadde aldri hørt om rrc cab før, men i går hadde jeg bilen på service på Nordlys auto og der stod en veldig fin hvit rrc cab. Sjekker gjennom forumet i dag og plutselig dukker denne posten opp.
  16. Jeg byttet til disse https://www.ebay.com/itm/161201586018?fits=Make%3ALand+Rover&epid=622863125&hash=item25885cff62:g:MzQAAOSwLThi-pNe&amdata=enc%3AAQAIAAAA8HNn%2FG%2BDZHXTIoV2yiZXQY%2Fjdsz4bvyMxpQt%2FsvLT0Fiw8dmdV5FuzjmY0ZrLdrkIr74ocR9bpBGkDnd52SG%2FDJuaqkmRTlvnwvm5td7IrWXMSsGonsF8%2Fk8RwHOHspB6Cq2e5eKiJQ%2BCsCmjlaEZcwCmdpcU9ej9BkuD8S5Sg4HHcSvQvQj1eZNFUbZrxndJKJUPEliADO%2BRj0NG4EG2gp%2BlabZXiglp1OgdNBtKgb4xKQ4pNMVX6KZY8nhRTBXUQUfb3lHyYMQj8dqQMnVANmnFd74EGn%2BEUVVxryIUyWQC9S9BxvqXoRZbNhRq1EsEA%3D%3D|tkp%3ABk9SR_jCj_L1YQ Disse er solide og uten den løse «hetta» som var på de originale mine. Mine rustet på på innsiden av hetten og svulmet opp. Har fått litt overflate rust på den svarte lakken nå etter 2 år, men det er bare kosmetisk. Jeg bruker litt kobberpasta på gjengene når jeg bytter hjul, da løsner de fint selv etter en vinter med saltlake.
  17. Kult at du modifiserer D5! Den har blitt veldig fin! Er det 275/55r20 du har på dekkene? Kanskje du burde lage en tråd på mine prosjekter? Tipper du får litt bedre respons der.
  18. Har lest om en del motorhavarier på d4, men nesten bare fra utlandet. Hender det kommer noen på Finn som har byttet motor. Tråden som blir nevnt over er om en d3. Er tråden til JanR Det jeg ville sjekket aller først er oljenivå og tatt ut oljefilteret og sjekket om det var noe spon i det.
  19. Gratulerer! Bra jobbet og utrolig fin bil! Digger farge kombinasjonen. Får lyst på l322 selv, når jeg ser din.
  20. Gratulerer! Så ut som en veldig fin bil!
  21. Enig med Motom. Ser fin ut! Er ganske sikker på at denne også har to turboer. Har to luftmengde målere og litt googling tyder på det. Vet ikke om turboene er like, men det hadde jeg ikke brydd meg om. Alle med den runde girvelgeren har 8 trinns zf kasse. Har kjørt endel med begge motorene og merker ikke særlig forskjell på vanlig kjøring. Ingen av de er racerbil, men begge er sterke nok og trekker henger fint. Med tanke på at disse dessverre har litt svak veivaksel og annenhåndsverdien ville jeg ikke ha tunet den. Hadde heller fokusert på tilstanden, serviceintervaller og utstyrsgrad. Er ofte litt mindre utstyr på de med 211hk og da burde de ligge litt lavere i pris. Men ser denne likevel har endel. Soltak og glasstak er kjekt å ha, men kan igjen forårsake lekkasjer. Dab og eventuelt kjøleskap i midtkonsollen kan ettermonteres hvis man skulle ønske det.
  22. Hei, jeg hadde samme plan som deg og gjorde mye research på mange forskjellige forumer over hele verden. Jeg konkluderte med at de største dekkene som passer uten subbing og ruller uten luft i belgene på original inpress 19 toms felg er 255/60r19. Jeg har D4 og mulig man har ørlite mer plass på D3, men tror ikke man kan gå en hel dimensjon større på D3. Er ikke så mange AT dekk i den dimensjonen. General grabber at3 er litt snille ATdekk som ikke bråker mye. Har disse i 255/55r20 på min D4 og har kjørt ca 50k km på disse. Holder en sommer sesong til hos meg. Min onkel har disse i 255/60r19. Disse er lettest å få tak i. Jeg har denne dimensjonen i vinterdekk og ingen av oss har noe subbing og jeg har testet at bilen ruller uten luft i belgene med både sommer og vinterdekkene mine. Toyo open country A/T III har fått veldig gode tilbakemeldinger fra USA og Australia og jeg tror de er litt grovere AT dekk enn GG at3, men har ikke funnet noen butikker som selger de hverken i Norge eller Europa. 255/65r19 er jeg ganske sikker på at subber og vil ikke rulle uten luft i belgene. Skal du ha mer gummi og grovere dekk tror jeg du må ned på 17-18 tommers felger. Neste gang jeg skal kjøpe sommerdekk tror jeg det blir Tuffant 18 toms felg med BF Goodrich ko2 i 265/65r18, eventuelt GG at3 eller toyo open country A/T III i 255/60r19.
  23. Takk for svar. Kanskje de bare går litt røft med regenerering, men kan ikke huske at det har vært sånn tidligere. Bilen maser ikke om regenerering, men starter den prosessen av seg selv uten å gi beskjed om noe. De siste gangene har den startet med ca 1400-1800 km intervall. Hører bare litt ekstra buldring fra eksosen (nesten som en v8) og forbruket går ikke ned på 0,0l per mil når bilen ruller fritt. Bilen har rullet 9300km siden forrige oljeskift. Skal skifte igjen denne uka. Kanskje det kan hjelpe? Tviler på at filteret er tett i og med at bilen nesten ikke har kortere turer enn 75km og mye motorvei. Tønsberg-Stathelle og Tønsberg- Kristiansand.
  24. Hei, har en 2014 Discovery 4 som har gått ca 130k. Har de siste gangene merket at bilen fusker litt ved regenerering av dpf. Hvis jeg ligger i 70-100km/t på cruisekontroll så detter turtallet ca 25-50 omdreininger brått i kanskje ett halvt sekund før den går som normalt igjen. Skjer med og uten bruk av cruisekontroll, men oftest med lite pådrag. Skjer kanskje 15-20 ganger i løpet av regenereringsprosessen. Høres ut som om regenereringen stopper det halvsekundet. 99% av kjøringen er over 75km og mye motorvei. Har ingen feilkoder på iidtool og bilen går helt normalt ellers. Bytter olje hver 10k km og bruker castrol Edge proffessional 5w/30 c1. Noen som har vært borti dette før?
  25. Supert å se at de gamle bildene har kommet tilbake! Jeg har nå hatt bilen i akkurat to år og ca 50k km, uten annet enn service, vedlikehold og oppgraderinger (bank i bordet;). I jula byttet jeg ut tåkelysene med noen kraftigere led lamper. Baja design squadron r pro passer perfekt i hullet, men måtte lage en liten brakett for å få festet de.
×
×
  • Opprett ny...