Gå til innhold

lrsg

Medlemmer
  • Innlegg

    206
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av lrsg

  1. P0087 alene er som oftest høytrykkspumpa som svikter. Men da burde det først og fremst skape problemer ved høy belastning, som skjedde med meg for noen år siden (endte med å bytte pumpe). Du har en P2290 på injektorene også som bør sjekkes ut, kan hende ligger problemet der.
  2. Hadde P0087 på min D3 for et par år siden, med samme symptomer som deg. Det var HPFP som var på vei ut, byttet denne og alt var såre vel igjen. Det er noen andre mulige syndere på P0087 - tett dieselfilter, lavtrykkspumpe, fuel pressure sensor - men det er heller unntakene enn regelen etter det jeg fant ut den gangen. Jeg kjøpte en brukt overhalt høyttrykkspumpe. Koster halvparten av en ny og fungerte utmerket. Sjekk LR butikken eller ebay i så fall.
  3. Her i England er det plenty med gode alternativer. Jeg har bare hatt med en av dem å gjøre, og som jeg absolutt kan anbefale: Nene Overland utenfor Peterborough. https://www.neneoverland.co.uk/
  4. lrsg

    Timo@ D3 08/09

    Høytrykkspumpen er dyr ja, men det selges brukte overhalte pumper med garanti til omtrent halve prisen av en ny. Sjekk med deleforhandlerne i UK, ebay eller LR butikken. Jeg kjøpte fra Latvia og det gikk helt utmerket.
  5. Auto Elektro i Bodø har bra peiling på LR, ikke minst D3.
  6. LR butikken skaffer også overhalte pumper forresten https://lrbutikken.no/index.php?id_category=72&controller=category Koster nok litt mer enn å kjøpe selv direkte fra utlandet, men kan være et godt alternativ.
  7. Bytte av høytrykkspumpe løste mitt problem, hadde samme feilkode som deg. Kjøpte overhalt brukt pumpe på ebay, fra Latvia. Halv pris av ny. Verdt å søke etter. Men vær obs på at Euro 3 og Euro 4 motorer har ulike pumper, endringen kom i 2007, så vit hva du må lete etter.
  8. Hvis du har fått EGR inaktivert via optituning så er software justert. De bør jo blendes fysisk i tillegg, som du også har gjort, samt å fysisk koble fra EGR sensorene. Det burde da være en grei sak. Med det tror jeg ikke dine problemer har med EGR å gjøre.
  9. Du har blendet EGR altså? Hvis det skal gå bra på en D3 2008 må software oppdateres også, ellers blir det trøbbel. Men det er ikke logisk at den ikke vil starte av den grunn.
  10. Det er enkelt med IID tool. Ta en titt i manualen så finner du oppskriften. Kan lastes ned fra Gaps hjemmeside om du ikke har gjort det allerede. Ulike tall foran og bak er ikke nødvendigvis feil heller.
  11. Kan det være bremselysbryteren? Den er ihvertfall enkel og billig å bytte, så det er verdt å prøve før du går videre.
  12. Se etter en skrue ende som stikker litt ned i venstre side av motorrommet på vindussiden. Der er det plass til en mutter. Fungerte perfekt som jording for ctek hurtigladerkontakt på min D3.
  13. Det er riktig at det ikke er nødvendig med software endring for å blende egr på biler fra før 2007 (Euro3 motor). Den går fint gjennom EU uten EGR, så lenge det ikke er synlig at EGR funksjonen er borte, dvs rør må være på plass i motorrommet. Det generelle toleransenivået for utslipp er romslig nok på biler av disse årgangene til at en Disco 3 greier kravet uten EGR.
  14. Det normale er vel at egr ventilene fysisk blendes også når man fjerner funksjonen i computeren? Det ble ihvertfall gjort begge deler med min D3 2008 modell. Antagelig lurt undersøke om det kan være en sammenheng der.
  15. Discovery 3 ble produsert uten EGR og DPF til markeder utenfor Europa. At det da skulle være årsak til turboproblemer har jeg vondt for å tro. At DPF regenerering påvirkes negativt er det også delte meninger om, men jeg skal ikke påstå det ene eller det andre om akkurat det. Jeg fjernet både EGR og DPF på min Disco 3.
  16. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=186635543 Ser at annonsen er inaktiv nå, men det er verdt å spørre. Han lager dem med 3D printer og du kan vri skruene med hendene.
  17. Ikke mist motet hvis det er HPFP som svikter. Kjøp en overhalt brukt pumpe, koster rundt 4000 kr. Byttes på verksted for under 10K, ellers finnes det en detaljert oppskrift på DIY bytte om du har fasiliteter for det.
  18. Siden du ikke får start kan det være lavtrykkspumpa LPFP som er problemet. Ville kanskje forventet en ekstra feilkode da, men det er vel ikke alltid så rett fram. https://www.disco3.co.uk/forum/topic130062.html
  19. Nei, da er det nok en annen årsak til ditt problem. Det pleier uansett å gi feilmelding. Merkelig at du ikke får noen kode.
  20. Ikke hvis det gjelder en Euro4 motor, som også må ha software patch for å fjerne EGR funksjonen. Da kan sensorene skape trøbbel hvis de er plugget i. Det tyder på at det går et eller annet signal der som computeren da ikke kjenner igjen, og så blir det nødmodus.
  21. Problemet kan være selve sensoren, og den kan byttes: https://lrbutikken.no/index.php?id_product=1866&id_product_attribute=0&rewrite=discovery-3-fuel-rail-high-pressure-sensor&controller=product Jeg fikk problemer med HPFP i fjor og måtte bytte denne, men da var koden P0087 og ingen problemer med å starte motor - det kom først ved litt høy belastning. Det er ikke nødvendigvis eneste indikasjon på gåen HPFP, men i ditt tilfelle ville jeg prøvd å bytte sensor før selve pumpa. Det er både enklere og billigere.
  22. Det er sikkert delte meninger om dette, men for meg er det kilometer som betyr noe. Har ikke brydd meg om antall år i mellom. Så jeg ville ikke hatt noen betenkeligheter med å ta den turen, og drøye en god stund til før bytte.
  23. For det meste ja, men du kan velge å komme å hente varer selv. Lagerbeholdningen er vel så som så, men det er verdt å spørre om de har det inne.
  24. Forresten er intervallet på oljebytte på girkassen 240 000 km eller 10 år etter boka. Mange mener det er for drøyt, men 200 000 km uten bytte trenger ikke være noe problem. På min D3 ble det vel gjort på 222 000 første gang såvidt jeg vet.
  25. Å lage 7 seter ut av en 5 seter er en del jobb, og sikkert ikke billig. 5 seteren mangler setebelter, høyttalere og mer baki, i tillegg til selve setene. Baksetene er også festet annerledes, fordi de ikke er ment å vippes frem for å stige inn i en 3. seterad. Må du ha 7 seter ville jeg ikke satset på å bygge om en 5 seter. Angående rust, så kommer det jo an på hvor den finnes. Er det utelukkende på understellet vil en grundig fluid film/ corrolan behandling antagelig fikse det. Men er det mye kan det selvsagt være noen komponenter som bør byttes først. Jeg kjenner ikke D4 nok til å mene noe om turbolyden.
×
×
  • Opprett ny...