Gå til innhold

FreelanderMan

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Location
    1415 Oppegård

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

FreelanderMan sine prestasjoner

Nykommer

Nykommer (1/7)

  1. Hei alle der ute! I forbindelse med montering av hengerfeste og elopplegg til dette viser koblingskjemat som medfølger at de skal tilkobles kontaktene i øvre baklys. Jeg undres over at Freelanderen har to par baklys. Ett par nede i støtfangeren og et par oppe i baksjermene. På min '04 Freelander er kun det nedre paret i drift. Jeg har undersøkt i sikringsboksene både under rattet og under panseret og observerer at det er tomme "slots" i begge boksene. Jeg har også åpnet de øvre baklysene og fant ut at det var pærer i alle lysene. Kan noen der ute som har kjennskap til dette forklare hvorfor det er slik og eventuellt hvordan ovre lys kan kobles til? Med hilsen Freelanderman
  2. Hei! - Startproblemer etter topp pakning bytte - råd?
    Jeg har fulgt flere av dine K-motorprosjekter/oppfølginger og har hatt stor nytte av disse da jeg selv nettop har byttet topp pakning på  min 2004 Freelander 1,8. Den har rullet 96000km, og har komplett servicehistorikk. Ante uro da bilen begynte å bruke vann. Motoren ble aldri varmkjørt til kokepunkt, ga ikke fra seg blå-hvit eksos. Den dro bra og malte som en katt helt til jeg stoppet bilen selv. Motoren er nå skrudd sammen med ny elastomer pakning, ny oilrail, og nye bolter. Det meste gikk greit å få sammen og har fulgt boka til punkt og prikke. Toppen var plan og uten noen dyptrykk merker etter den gamle originalpakningen. Sylinderforingene lå 0,05 over blokka og var jevnlike. Derfor fikk jeg anbefalt ny elastomerpaktning av Mat hos DMG RS. Har ellers ikke rørt toppen da jeg syntes den så bra ut med tanke på kammer og ventiler. Jeg er 100% sikker på at reg. rem er riktig montert og alle 5 overettmerker stemmer og er på linje.
    Men nå vil den ikke starte. Jeg har oljetrykk, gnist og bensin(sjekket at pluggene er litt våte). Den vil starte  og gjør et par tenningslag, men orker liksom ikke å komme i gang. Hva er feilen??? 
    Ring gjerne.
    Mvh Tore Hærum 
    tlf. 924 21 925.

    1. Vis tidligere kommentarer  6 andre
    2. Mr Rover 75

      Mr Rover 75

      Hvis du sjekker at alt står i korrekt posisjon ihht den tråden du linker til, så skal alt være bra. Veiva skal stå i posisjon som vist på bildet  med gule merker i tråden.  Kammen mot grillen skal ha pinnen lokalisert i "ex" siden dette er eksossiden, mens kammen mot torpedovegg/bakover, skal ha pinnen lokaslisert i "pin" på kammhjulet. Sjekk dette. Om ting har stått feil, så tror jeg ikke du har knust noe med tanke på resultat fra kompresjonstest. Lykke til :)

       

      Fasit: 

      K16timingmarks.jpg

    3. FreelanderMan

      FreelanderMan

      Hei igjen!
      Tirsdag i forrige uke var en gledens dag i garasjen. Jeg haddde igjen tid til å mekke litt. Fikk byttet posisjon på kamhjulene, liniert riktig opp og  lirket reima på plass. Testet ut jevn motstand på veiva og målte kompen - 12 Bar. Skrudde inn pluggene, vred om på nøkkelen  og fikk tenning umiddelbart. Motoren gikk reint som kildevann fra første omdreining. Kjørte med et smil til og fra jobb(ca. 3 mil) problemfritt hele uka. Dro på hytta og hjem igjen - 18 mil. Motoren er knusktørr på utsiden og har stabilt veskenivå i ekspansjonstanken. Så utrolig deilig. Innbiller meg at den til og med er litt sprekere og trekker bedre nå enn før hg bytte. Fikk jo rensa opp det lille som var slagg og sjoladesaus i toppen som var gullende rein når jeg skrudde det hele i hop.
      Tusen takk skal du ha for all bistand og for at du deler ut av din kunnskap. Vet ikke om jeg hadde fiksa det uten din "know-how" :D

      Beste hilsner
      Tore
      P.S. Har nettopp fått -Viton K Series Inlet Gasket- i posten, får den på plass nå i helgen.

    4. Mr Rover 75

      Mr Rover 75

      Så bra!! Ingenting er bedre enn en lykkelig slutt sor slike prosjekt :) Kjenner igjen den gleden, akuratt som julekvelden :)

      Du må ha en riktig god helg så lenge.

       

      MVH

      Einar 

×
×
  • Opprett ny...