Jump to content
LRforum

Trope

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

About Trope

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Location
  Fredrikstad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Skal bytte automatkasse på min nyinnkjøpte Discovery 2 TD5 2003 modell. Fikk dessverre kun noen få km før den ikke ville flytte seg lengre. Vurderer derfor å bytte automatkasse og converter. Er dett en kurant jobb, hva er utfordrende, trengs det spesialverktøy, og hvor mye tid tar det? Har tilgang til løftebukk og har skrudd lit bil tidligere. Har forsøkt å finne veiledning på YouTube men kan ikke finne noe relevant. Hvis har eller kan beskrive fremgangsmåte for demontering og remontering mottas dette med takk.
 2. Er det noen som har erfaring med bytte av automatkasse på LR D2 2003. Er dette en overkommelig jobb å gjøre selv, og hvor mye arbeid er dette? Har skrudd litt bil tidligere, hovedsakelig på Saab. Har tilgang til løftebukk.
 3. Hei! Hiver meg på tråden. Undres hvorfor det ofte er så mye rust på rammene til Discovery. Er det dårlig rustbehandling fra fabrikk eller generelt dårlig vedlikehold? skaffet meg en D2 før sommeren også her er ramma rusten men ingen hull usikker på hva som bør gjøres. Ønsker tips.
 4. Hei! Er det noen forskjeller på automatkasse til Discovery 2 TD5 fra 1999 til 2004. Kan jeg benytte automatkasse fra en D2 1999mod TD5 i en 2003mod TD5. Fant to ulike kasser på LR Parts Denmark https://www.lrparts.dk/shop/land-rover-zf-3898p.html https://www.lrparts.dk/shop/land-rover-zf-4028p.html
 5. Ble levert en til Norsk Gjennvinning i Mysen eller Askim forrige måned
 6. Billig tiltbart fra Jula med plass til fire sykler. https://www.jula.no/catalog/bil-og-garasje/transport/lastsikring/sykkelholder/sykkelstativ-609208/
 7. Er dette rett automatkasse til 2003mod Discovery 2 TD5
 8. Kassa har giret mykt og fint. Har eid bilen en måneds tid. Synes at turtallet har hvert noe høyt før den begynte å ta tak ca.2500o/min. Forrige dagen måtte jeg opp i ca.3000o/min men den flyttet seg kun 20m før den ikke gikk verken fremover eller bakover. Muligens det er konverteren, men da er vel muligens kassa også deffekt? Skal få tappet ut olje og kontrollere farge og lukt.
 9. Noen som har automatkasse og momentomformer til Discovery 2 TD5 2003 modell liggende
 10. Da jeg skulle kjøre kom turtallet opp i 2500-3000 omdreininger før bilen begynte å flytte på seg. Har en liten bakke opp fra huset men den klarte ikke å komme fremover. Ei heller bakover. Kassa har vekslet mykt og fint. Ingen ulyder å høre. Antar at comverteren er defekt, men hva med automatkassa?
 11. Har nylig kjøpt en LandRover 2 2003 TD5 med automat gått 218000km. Skulle ut å kjøre i dag men da jeg satte den i gir begynte den å slure og ville ikke flytte seg uansett gir. Har automatkassa takket for seg, kan komverteren ha tatt kvelden eller mangler den olje? Hvis automatkassa har tatt kvelden hvor kan jeg få tak i en ny, eller overhale kassa til overkommelig pris?
 12. Har oppdaget at automatkassa ikke veksler korrekt og at den ikke girer opp til 4.gir. Har oppdaget oljeflekker under bilen som så ut som motorolje, men mistenker at det er olje fra automatkassa. Hvordan kontrolleres oljenivået på automatkassa? Det ser ikke ut til at denne har peilepinne som jeg på Saab’en. Er det mulig å skifte olje på automatkassa selv? (har skrudd endel bil) Hvor er det mest sannsynlig at lekkasjen kan være? Hvilke prosedyrer er det for skifte, kontroll og påfylling av automatolje. Endret 15 timer siden av Trope
 13. Har oppdaget at automatkassa ikke veksler korrekt og at den ikke girer opp til 4.gir. Har oppdaget oljeflekker under bilen som så ut som motorolje, men mistenker at det er olje fra automatkassa. Hvordan kontrolleres oljenivået på automatkassa? Det ser ikke ut til at denne har peilepinne som jeg på Saab’en. Er det mulig å skifte olje på automatkassa selv? (har skrudd endel bil) Hvor er det mest sannsynlig at lekkasjen kan være? Hvilke prosedyrer er det for skifte, kontroll og påfylling av automatolje.
 14. Takk for innspill. Begynner faktisk å like bilen. Kjøpte i utgangspunktet bilen kun for å ha en bil å kjøre med i sommer. Har i mange år kjørt Saab en behagelig bil med mye krefter og «sjel» og som bare går og går. Dessverre ble bilen angrepet av «brune små biller som spiser stål» og da det dukket opp ett nyere eksemplar med defekt motor, var planen å bytte over motor og diverse til denne, men da jeg måtte gjennom en operasjon måtte planen utsettes. Nå er jeg dermed blitt eier av en Disco og føler i likhet med Saab’en at bilen har «sjel», så nå blir det å skru og fikse diverse for å sette bilen i god stand. Interiør og karosseri er det ingen ting å si på. Disse «små brune billene» viser seg på ramma og understellet, men ser ut til kun å være overfladisk. Vurderer derfor en tur til Funderud for en omgang med lanolinolje (hvis ikke noen på forumet har bedre forslag). Det drypper litt olje fra bilen. Dette ser ut til å være motorolje som drypper fra bakkant av motoren litt høyere opp (vanskelig å lokalisere) Forslag mottas med takk! Taklukene fungerer heller ikke håper det også her er noen som har gode råd til feilsøking. Fruen har også begynt å like bilen (ønsket først ikke å sette seg inn i «den stygge bilen»), så da ser det ut til at bilen blir værende og få god pleie.
×
×
 • Create New...