Gå til innhold

Freelander 2 follo

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Location
    Siggerud

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Freelander 2 follo sine prestasjoner

Medlem

Medlem (2/7)

  1. Tar ofte 3-5 dager, da de sendes fra Tyskland. Men ja prisen er ikke noe å si på. Fikk en uklar pris fra verkstedet, de antok at the kom til å koste mellom 8-10 000 pr dyse. SÅ da er valget ganske enkelt. Venter da heller noen dager ekstra for 1/4-1/5 av prisen;)
  2. Ja håper det, får se hva de anbefaler, vet jo ikke hva defekten med dyse 1 er enda, så kan jo bare være en pakning etc. Det stemmer faktisk ikke med autoco, har bestilt deler der nylig, å er under samme regler som f.eks eurodel. Ja eurodel har mange deler på lager i Norge, men syntes utvalget og prisene til autoco som regel er billigere så da venter jeg gjerne 1 ekstra dag eller 2;) Husker jeg spurte de før jeg bestilte forrige gang ang till osv, husker ikke hva de sa de gikk under av regler men mulig noe EØS greier.
  3. Heisann. Jeg gikk for å sette den bort til et lokal verksted, men vet jo aldri hvem som er gode på hva, er et hav av verksted, men fikk tilbakemelding i ettermiddag om at de var 80% sikre på at det var dyse nr 1. Så da hadde autel maxi'n min rett;) men vet du om det er Bosch sine dyser som blir brukt i Freelander'n ? Fikk bare opp 2 forskjellige merker på autoco, å Bosch var den eneste av de som var kjent for meg, den andre var ridex. Hei, ja da skal jeg gjøre det:) bedre en å ikke ha lokk;) Ok, ja har tenkt på å fjerne DPFen, er det det du mente med å tømme den? Evt gjorde du det selv og hvor kjip var den jobben?
  4. For mitt amatør øye så det lille jeg så av olja, svart og blank ut:) samme på pinna. Minker ikke væske heldigvis. Men har nå tatt den videre til en garasje som var 80 prosent sikker på at det var dyse nr 1. Tråden er flyttet til Freelander nå sjef.
  5. Hei Begynner å bli ganske så desperat. Har hatt en del nød modus(limp mode), samt å at bilen "kveles" og stopper opp. Dette begynte tidligere i sommer, der jeg får " reduced engine performance", hvor jeg så har lest av feilkode p1295-11, som sier at det "kan være feil på injectorer. Har etter mange timer på feel2 forumet gått igjennom lignende feil, men da ingen som har akkurat samme feil som meg, ut ifra det så har jeg, renset Luft lengdemåler, byttet diesel filter, byttet cranckshaft posistion sensor, byttet olje og filter, renset de 2 sensorene som sitter på gasspjeldet, samt sjekket om tannhjul på gasspjeld er hele, å de så nærmest nye ut. Har å byttet den korte slangen som går fra spjeld til L skjøten. Nå flere måneder senere etter å kommet over et nytt tips om tilsvarende feil, som er beskrevet ved at drivstoff lokket på eldre modeller kan skape vakuum. Så har nå siste måneden kjørt uten lokket, å sannelig så har ikke den feilkoden 1295 dukket opp, men nå får jeg en ny feilkode p0299, som nevner om under boost turbo. Jeg har en enkel, men veldig bra Bluetooth obd leser fra autel, men for sikkerhets skyld så har jeg fått en med skikkelig obd leser som land Rover selv bruker for å bekrefte at den fikk samme feil som min, noe den gjorde. For å gå mer inn på hvordan bilen oppfører seg fra dag til dag: som regel når jeg kjører bilen på starten av dagen med kald motor så klarer nesten full gasspådrag uten at den hakker og rister så mye. Men ikke alltid. Men når motoren har blitt varm så er det som å kjøre uten turbo omtrent, ser på turteller at turboen vil, men får det ikke helt til, den går opp til ca 2000 omdreininger, etter det rister hele bilen, å hoster og Harker, det varierer litt i forhold til hvem gir jeg er i, å om det er en bratt oppover bakke eller ikke. Men det har å hent at den stopper opp i nedover på lavt turtall også. Så for meg som ikke er særlig kyndig på bil på så teknisk nivå, spør jeg her om noen enten har lyst å tjene en slant Eller kan tipse om en som er god på land Rover både mekanisk og elektrisk. Mulig det er ting/ symptomer som er glemt å nevne i farta men har fått med det viktigste.
  6. Hei. Ja diesel filter er byttet nylig, luftifler og øvrige filter er byttet. Og nettopp tatt oljeskift. Men ja angående kjølevæske tror jeg kanskje du er inne på noe, har lagt merke til at den kanskje kan se litt grumsete ut, men er ikke akkurat lett å se på denne bilen for et utrent øye. Da den ligger nærmest gjemt bak en del andre ting i motor rommet, pluss at beholderen er jo ikke akkurat av klar plast, men mer sånn melke hvit aktig . Det er en 2.2 liter, som er tunet for noen år tilbake, samtidig som jeg blendet egr og de programerte bort egr fra ECU.
  7. Hei Begynner å bli ganske så desperat. Har hatt en del nød modus(limp mode), samt å at bilen "kveles" og stopper opp. Dette begynte tidligere i sommer, der jeg får " reduced engine performance", hvor jeg så har lest av feilkode p1295-11, som sier at det "kan være feil på injectorer. Har etter mange timer på feel2 forumet gått igjennom lignende feil, men da ingen som har akkurat samme feil som meg, ut ifra det så har jeg, renset Luft lengdemåler, byttet diesel filter, byttet cranckshaft posistion sensor, byttet olje og filter, renset de 2 sensorene som sitter på gasspjeldet, samt sjekket om tannhjul på gasspjeld er hele, å de så nærmest nye ut. Har å byttet den korte slangen som går fra spjeld til L skjøten. Nå flere måneder senere etter å kommet over et nytt tips om tilsvarende feil, som er beskrevet ved at drivstoff lokket på eldre modeller kan skape vakuum. Så har nå siste måneden kjørt uten lokket, å sannelig så har ikke den feilkoden 1295 dukket opp, men nå får jeg en ny feilkode p0299, som nevner om under boost turbo. Jeg har en enkel, men veldig bra Bluetooth obd leser fra autel, men for sikkerhets skyld så har jeg fått en med skikkelig obd leser som land Rover selv bruker for å bekrefte at den fikk samme feil som min, noe den gjorde. For å gå mer inn på hvordan bilen oppfører seg fra dag til dag: som regel når jeg kjører bilen på starten av dagen med kald motor så klarer nesten full gasspådrag uten at den hakker og rister så mye. Men ikke alltid. Men når motoren har blitt varm så er det som å kjøre uten turbo omtrent, ser på turteller at turboen vil, men får det ikke helt til, den går opp til ca 2000 omdreininger, etter det rister hele bilen, å hoster og Harker, det varierer litt i forhold til hvem gir jeg er i, å om det er en bratt oppover bakke eller ikke. Men det har å hent at den stopper opp i nedover på lavt turtall også. Så for meg som ikke er særlig kyndig på bil på så teknisk nivå, spør jeg her om noen enten har lyst å tjene en slant Eller kan tipse om en som er god på land Rover både mekanisk og elektrisk. Mulig det er ting/ symptomer som er glemt å nevne i farta men har fått med det viktigste.
  8. Noen som vet hvor disse sensorene er på en 2009 Freelander 2:)?
  9. Gammel post men jeg prøver. Byttet du partikkelfilter eller fikk du den renset?
  10. Jeg trenger litt teknisk assistanse da min autel maxi obd leser muligens ikke strekker til for å finne ut av av mitt nye problem. Problemet er som følger; veldig sporadisk, alt fra 5 min -2 timer kan feilen plutselig komme. "Reduced engine performance". Enten så går den bare i limp mode å jeg kan fint kjøre, eller som den nå oftere har begynt med, at den stopper helt opp. Er som regel grei og starte igjen. Noen ganger da så er den fortsatt i limp mode å går som en søppelsekk. Andre ganger går den som et skudd. Hver gang så kommer feil koden p1295-11 opp. Den antyder enten : 1- bytte diesel filter ( dette er nettopp gjort). 2- justere tomgang rpm. Den viser deg p være fin. 3 siste er injektor feil. Men her er det vel mye annet som kan være feil en selve injektorene, for hvis de er defekt så vil vel ikke feilen være sporadisk? har å byttet throttle valve sensor. så håper noen her enten kan geleide meg i riktig retning for hva jeg kan sjekke/måle selv? Evt noen obd eksperter å anbefale.
  11. Takk. Da skal jeg oppdatere etter hvert, Ila sommeren hvordan prosjekt fjernstyrt parkeringsvarmer konvertering går:) Supert. Takk for tilbakemeldingen
  12. Hei. Har en 2009 model, som visstnok skal ha en Webasto/ebersprächer et sted. Har noen feilmeldinger når jeg leser av fra min OBD2 leser. Jeg lurer på hvor de vanligvis er montert på norsk registrerte biler. Er så mange forskjellige svar på freel2.co.uk. er det i en av hjulbuene? Å er det noen som har en guide på rense kammeret, evt feilsøke andre feil på de, har skjønt at det er en enkel skal å se på, noen ledninger, en tenner og motor? Må bare finne den først
  13. Hehe. Ja kan være, eller så hadde du skikkelig loddeutstyr. Jeg har faktisk en del lodde erfaring fra jeg gikk elektro, så burde vel ha klart det selv uten å sabotere elektronikken") ihvertfall lurt å ta en nøkkel av gangen med noen mnd i mellom i tilfelle;)
×
×
  • Opprett ny...