Jump to content
LRforum

Lysholm

Members
 • Content Count

  419
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lysholm

 1. Bilen selges da den kun blir stående og ikke er i bruk. Blir for dumt at den ikke er i bruk. Kjente feil er ryggesensor bak og ulingen i diffen foran, ellers er alt i skjønneste orden. Motoren har gått 182.000, bilen 282.000km. Ta kontakt ved interesse. Pris 100.000-110.000 kr. Jeg er medgjørlig på pris til den riktige fremtidige eieren. Jeg taper penger uansett hvordan man snur og vender på det. Bilen er ikke annonsert.
 2. Hvitt fett, alternativt sprøyte med ATF olje.
 3. Deilig med vår/sommer og vasking av bil. Blir smøring av foringer bak i helga. Knirker godt over humper for tiden. Skal også justere tunen litt på bilen da den legger igjen litt sort røyk ved pådrag.
 4. Artig. Trodde bilen var eu-godkjent, men det viste seg at min gode kompis hadde informert meg om at bilen var godkjent ved en feil. Vi kjørte derfor bilen gjennom eu i går og den strøk. Kun en enkel sak som jeg var veldig fornøyd med at ble en 2 er feil. Lekkasje fra girkassen. Viste seg at det ene røret til oljekjøleren var skjøtet med en rørkobling. Var sikkert gjort ifb med body off. Et par stramme tak med en fastnøkkel, bremserens og litt spyling så ble bilen ettergodkjent.
 5. Ble nye dekk i går. De gamle var nesten firkantet og hadde dato 02/13. Kjøpte Landsail dekk på Skruvat og fikk lagt de om. Er egentlig ikke så fan av så store felger og lite dekk lenger (285/35R22). Skulle gjerne hatt 20", men når det er sagt så ble hjulene bra og støymessig er de overraskende gode.
 6. Sommerhjulene på. Hadde tatt 15 min med quickjackene jeg har om det ikke hadde vært for de f... pyntehettene på hjulboltene. Måtte fjerne 6 stk.
 7. Det er en enkel jobb. Bolt av/på.
 8. Jepp. Alt dette er gjort hos MyMechanic på Heimdal. De er vel blant norges fremste hva angår bilelektronikk, software og tuning.
 9. I dag ble det bort programmering av EGR (er blokket fra før) og steg 1 tune på bilen. Ble vesentlig raskere i responsen.
 10. Nytt hjullager og brukt drivaksel høyre side er på plass. Da er 3 av 4 hjullager byttet. Ulingen i drivverket er fortsatt til stede, men det får vi forske litt på senere. Antar at det har sammenheng med fremre diff, men det er ikke 100% klart. Fordelen er at jo verre det blir, dess enklere er det å finne årsaken til lyden. Er det diffen så har jeg allerede god kontakt med en super kar som overhaler differ i Røyken. Ergo er jeg litt avslappet til det hele, selv om jeg ikke liker ulelyden eller at det er en feil med bilen. Nytt filter til luftingen til frontdiffen kom i posten i går
 11. Sjekk transfer case modulen bak batteriet. Denne er montert med kontaktene opp og der kan det ha kommet fukt. Sjekk kontaktene for irr.
 12. I og med at du får så mange lamper så er det første jeg tenker på at bilen har dårlig spenning. Har du ladet batteriet?.....og der så jeg at du hadde skaffet nytt batteri...
 13. Takker for det, men verkstedet ordner dette. Jeg har ikke kompetanse når det kommer til utpressing og innpressing av lager og det passer meg godt at dette blir gjort mens jeg forhåpentligvis sitter i solveggen med en kald pils :-) Den kostnaden får jeg bare ta slik at jeg får ulevogna tilbake i kjørbar stand. Må vel sikkert bytte frontdiff også. Jeg har etter langt om lenge blitt medlem av Land Rover Klubben så da får vi vel etter hvert møttes på klubblokalet når covid19 gir litt slipp. Hadde vært hyggelig.
 14. Ut på testtur i går for å sjekke at alt var i orden (utover ulelyden) med bilen før påskeferien. Merket at det hylte litt ved litt brå svinging mot høyre og at bilen virket å lugge litt eller henge litt ved brå og rask sving til høyre. Satte bilen i fra meg, men tenkte at jeg måtte få tatt en testtur til i går kveld. Kjørte et godt stykke og testet svinging høyre/venstre. Hylingen ble enda verre. Til slutt ble det så ille og bilen lugget både i høyre og venstre. Heldigvis var jeg tilfeldigvis i nærheten av verkstedet jeg bruker, så jeg ringte opp eieren og sparret litt med han. Dermed ble bile
 15. Takk. Jeg sjekket forøvrig luftingen til frontdiffen i dag og den var helt tett. Selve lufteslangen har et tøyfilter i toppen. Skal kjøpe en ny ende til lufterøret, men midlertidig ble det en liten hack. Brukte pirkeverktøy og pirket ut tøyfilteret. Deretter brukte jeg et slipeverktøy til dremel slik at jeg fikk bort alt. Hadde jeg visst hvordan det var så hadde jeg ikke trengt å klippe av toppen. Kunne bare brukt prikeverktøy og slipeverktøy fra toppen, men uansett fikk jeg avklart at luftingen var tett. Litt elektrikertape så er luftingen midlertidig ok.
 16. Det spørs om det blir ny front diff da, men føler jeg vil være mer sikker før jeg tar den avgjørelsen. Har du noen anelse om hvor på diffen det er enklest å høre lydene?
 17. Vi har tenkt diff hele veien, men utfordringen er lokalisering av lyden. Har du opplevd dette selv på din D3?
 18. Hmmm, hvis det er denne så skulle vel lyden komme frem dersom bilen blir ruset med gassen selv når den står stille? Lyden kommer ikke frem da. Lyden kommer frem når bilen kjøres. Det er mulig jeg har kjørt meg litt fast i et spor, men den virker som en lyd som kommer fra drivlinjen en eller annen plass.
 19. @Erik Iversen Har du en ide om hva det kan være? Se post ovenfor og video. I og med at du er Land Rover Tech så regner jeg med at det kanskje ikke er første gangen du har vært bort i dette.
 20. Du har en blindplugg på webastoen som fjernes. Der plugges den kontakten som er til overs.
 21. Er det noen som har en ide om hvor ulelyden kan komme fra? Litt bakgrunn: - Bakre drivaksel byttet - Bakre diff byttet - Olje byttet på fordelingskasse - Olje byttet på diff forran (ingen metallspon i gammel olje) - Olje byttet på bakre diff (Ingen metallspon i gammel olje) - Bilen er kjørt i bukk og vi har brukt trådløs mikrofon som er flyttet rundt under bilen får å lytte til ulyder. Det eneste vi fant var uling fra drivaksel (som er byttet), men ulelyden forsvann ikke. Vi skal gjøre nye lyttetester. Lyden endrer seg ikke i sving. Ulelyde
 22. Nye styreledd begge sider, ny bakre drivaksel, nye tåkelys og nytt horn samt litt sveising av et eksosoppheng. Lyden i bilen er der fortsatt, men den har endret seg noe. Søket fortsetter.
 23. Nei, egentlig ikke. Enn så lenge fungerer alt som det skal.
×
×
 • Create New...