Jump to content
LRforum

Lysholm

Members
 • Content Count

  368
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lysholm

 1. Den siste vasken og klargjøring for frakt.
 2. Da er bilen solgt til en hyggelig kar fra Bærum som bor i Kristiansand. Ber derfor om at både han og bilen tas godt i mot i den lokale Land Rover klubben. Selv om det er litt vemodig så tror jeg bilen er i gode hender til ny eier. Skal legge inn noen siste bilder når den forlater Trondheim i løpet av kommende uke. Tråden avsluttes deretter. Takk for meg så langt, men trolig dukker jeg opp med et nytt prosjekt om ikke alt for lang tid.
 3. En tur på hytta på Røros sist uke slik at bilen kunne kjenne på litt snø under hjulene. Vinterskoene var selvfølgelig på og bilen ble selvfølgelig behørlig vasket ved retur.
 4. 1. Rust i hjulbuer og overgang mellom bakskjerm og fanger = Dyr reparasjon selv om det ikke ser ut til å være mye rust 2. Rust på øvre del av bakluka 3. Girkasse 4. Luftunderstell 5. Stereomoduler har en tendens til å få feil pga fukt og korrosjon pga pkt 1 6. Pixelfeil i dashbord Ellers er det jo mye som kan skje med en gammel bil.
 5. Der var tråden ja. Gammel kjærlighet ruster aldri sies det, men det gjelder dessverre ikke L322 :-)
 6. Her er finn annonsen om noen er interessert: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=194848537
 7. Tok noen bilder av bilen i dag. Ren og pen. Klar for salg eller kanskje den beholdes....
 8. Merket i går en svak dunst av diesel i bilen så da ble det en liten runde på verkstedet i dag for å bytte en drivstoffslange. Ingen stor jobb, men trangt så det tok litt tid.
 9. Av ren nysgjerrighet: Hvorfor skal du programmere denne?
 10. Knapt innkjørt. 337.000km her i gården. Du må lage en tråd på bilen. Er alt for få L322 prosjekt.
 11. De forran slås på ved å trykke på knappen i kupeen.
 12. Hvis de er defekte så skal dette vises på diagnose. De tror faktisk du må aktivere de med knappen eller sette den i revers og deretter i drive. Jeg skal teste på min. De fungerer, men jeg har aldri tenkt på hvordan de fungerer i praksis. Vet de forran fungerer når man rygger.
 13. Ja, det har jeg "god" erfaring med. Først ville jeg fått tatt en diagnose på bilen og forsøkt et olje og filterbytte på girkassen om det ikke er gjort. Du skriver ikke noe om hvor gammel bilen er, om olje/filterbytte er gjort på girkassen eller hvor langt den er gått. Får du noen melding i displayet? Trans failsafe prog? Trans overheat? https://axleaddict.com/auto-repair/What-Is-Trans-Failsafe Den største svakheten på denne bilen er jo girkassen, så om den blir fikset så fungerer jo disse bilene godt. MB Bil i Oslo som selger overhalt girkasse, converter og oljekjøler til automat som en pakkepris til 14.000kr. Skal du bytte girkasse så bør man bytte converter og oljekjøler også. Selve operasjonen er egentlig grei så lenge man husker å jekke opp motoren i front for å få en god vinkel på girkassen. Resten er i grunnen skruing og timer. Jeg vil si det er helt obligatorisk å ha tilgang til bukk og girkassejekk, og man bør/må være to personer. I tillegg til girkassen så går det med 10 liter olje + oljefilter og pakning = ca 2500-3000 kr. Ser man på tallene, så får man kanskje 20-40.000 kr for en L322 med gåen girkasse. En relativt tungsolgt affære vil jeg tro. Fikser du kassen, så er bilen verdt fra 90-120.000 alt etter tilstand og rust. Den kan selvfølgelig fortsatt være tungsolgt, men likevel ikke så ille som en bil med en girkasse som ikke fungerer. Kan jo selvfølgelig håpe at man finner en kjøper som er veldig positiv og ikke tror at girkassen er gåen...
 14. Ble en servicerunde på Range Roveren i dag. Liker å ha frisk olje og filter på motor til vinteren slik at den har best mulig smøring til kaldstartene. I tillegg tok vi en service på girkassen selv om dette var gjort ifb med bytte av girkassen for 6000km siden, den gang også sammen bytte av motorolje og filter. Relativt hyppig serviceintervall kilometermessig med andre ord, men tidsmessig et det 13 måneder i mellom disse servicene. Selve girkasseservicen ble i grunnen gjort for å sjekke status. Den hadde lite metallrester i bunnpannen og oljen var som ny (naturlignok etter kun 6000km). Jeg kan med sikkerhet si at denne girkassen er gjennomflushet. I forbindelse med bytte av girkassen fylte vi på 9-10 liter olje. Denne gangen gikk det i underkant av 6 liter.
 15. Det er veldig enkelt. Jeg bruker interiørbørste, en all purpose cleaner og microfiber klut, men en myk liten malepensel og litt såpevann vil også fungere. Selv om bilen er gammel og brukt så må den være i orden både teknisk og kosmetisk (så langt det lar seg gjøre på en bil som har passert 337.000km).
 16. Litt detailing i dag med tørking i og rundt knapper, girspake og nøkkellås. I tillegg en rask tur på verkstedet for å bytte begge stabilisatorstag (raklestag) forran. Rent og pent og uten klunkelyder.
 17. Ble en liten justering av viskerarmene. Slipt, renset, rustdreper og lakk.
 18. Bilvask og fjerning av et par klistremerker som jeg hadde oversett.
 19. Er mulig årsaken til de siste 2A strømtyven er funnet gjennom bytte av lyktespyler pumpen. Har riktignok fortsatt et problem med at viskeren på den ene lykten ikke fungerer. Den går opp litt på lykta og blir stående. Deretter fungerer den ikke. Kobler jeg den fra, slår av tenningen og kobler den til igjen så gjør den akkurat det samme. Skal finne ut av det, men for øyeblikket er løsningen at de ikke er koblet til. Har hverken behov for de eller synes de gjør en god jobb. Ting skal riktignok være i orden så det blir en jobb frem i tid.
 20. Da blir det en tur innom Biltema og et forsøk på lyktespyler motoren. Har hørt at det er noen lyder fra understellet ved kjøring på typiske hytteveier/vaskebrett underlag. Fikk sjekket dette og det virker som om at det er en liten slakke i venste stabilisator stag. Forøvrig ikke rart de kalles raklestag. Bytter selvfølgelig på begge sider og deler er på vei i posten.
 21. Takk for tips. Det skal gjøres Har du link til den på biltema?
 22. Klimaanlegget og tilhenger ECUen reparert av svogeren. På tilhenger ECUen ble det loddet inn en ny chip som etter lengre tid hadde ankommet fra Kina. Klimaanleggpanelet ble skrudd ut og demontert, rengjort, loddet over og satt sammen. I tillegg fikk vi sett litt på årsaken til at bilen fortsatt drar 2A for mye mens den står parkert. Etter at vi hadde dratt ut sikring 27 som styrer bl.a viskerne til lyktene så droppet strømforbruket ned til normalt. Dermed starter jobben med å finne ut hvorfor.... Etter div googling er det tydelig at viskerne til lyktene er en kjent strømtyv. BCUen har jeg funnet ut at ligger under passasjersetet og vi skal få sett på denne når vi får anledning.
 23. Regner med det. Skal ta bilde av delenummeret når jeg tar ut den som står i nå slik at jeg evt kan gjøre det samme. Jeg gjorde samme manøver da jeg byttet alarmsensoren til panseret. Da endte jeg opp med en fra E38 til halve prisen og vel så det.
×
×
 • Create New...