Jump to content
LRforum

tiopet

LRF Society
 • Content Count

  2,975
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tiopet

 1. Tror ikke det ( Range Rover Classic - All ABS fitted models to (axle) 57L05188B - 10 spline ) 6 stk. RRC alufelger solgt. Kun 4 grønne alufelger igjen som trenger lakk.
 2. Ene punktet kanskje slår av cruisecontrol ?
 3. Ja, den fra 1990-1995 er ZF4HP22 fra 1993 3.9 V8.
 4. Hiver meg med her og vil gjerne ha typegodkjenningsnummeret fra vognkortet til en Defender 110" 1999 modell. Så slipper jeg kanskje å komme hjem igjen fra SVV uten skilt for 3 gang. Jeg syns de finner på noe nytt å klage på hver gang jeg er der. Kan de ikke bare lage en ferdig liste over hva man må ha før første kontroll Leste papirene mine fra SVV og oppdaget at de har rotet til med datoene igjen. SVV skriver at bilen ble første gang registrert på Island 04.06.1999 og så har jeg papirene fra fabrikken (Fått via Insignia i Oslo), der står det at bilen er bygget 27.10.1999 Så bilen min ble altså registrert på Island før den i det hele tatt var påbegynt bygget Når man saumfarer disse papirene så må jeg nesten bare le, datoene for det ene og andre er feil, motor er feil beskrevet flere steder (Varierende HK og 2.5D, 2.5 DT, 2.5 TD og Td5). Bilens egenvekt varierer med 200 kg i samme dokument, mens totalvekten er den samme. VIN nummeret SVV har preget i ramma har flere tall en det et VIN skal ha (De har preget et 8 tall ekstra bak VIN nummer) Da lurer jeg på om det kan være "for mange kokker" i SVV som sitter å ordner import papirene.
 5. Jeg har en C-tek MXS 5.0 test and charge lader som jeg bruker på AGM batteriene (Kjøpt inn til det formålet). Alle de andre bilene mine med AGM har jeg satt inn sånn ladeindikator som jeg kan plugge inn C-tek'en på dash. Da kan jeg se utenfra bilen hvordan batteri tilstanden er. Bruker jeg en sånn nå også, så må den vel kobles til pluss på ene batteriet og minus på andre batteriet. Da får jeg ladet begge batteriene med samme ampere styrke. Og indikatoren vil da også bare vise batterienes totale samlede tilstand. Finnes det noe som kan vise hvert enkelt batteri sin tilstand, mens de fremdeles er sammenkoblet???
 6. På det nye Lokomotivet mitt (1999 Ford E-350 7.3 Turbodiesel) sitter det to 12 volt batterier koblet parallelt. Et i motorrom og et midt under bilen. Har lyst på en vedlikeholds lade ordning fra C-tek når bilen står parkert over lengre tid. Men hva slags utstyr trenger jeg? Med multimeter så måler jeg batteri spenning på 12.58 volt, men den viser jo bare anleggets tilstand. Ikke enkelt batteri tilstand. Bilen klarer ikke å starte med bare ett batteri, den må ha to for at starter skal gå fort nok rundt. Hadde litt tull siste tiden hvor det viste seg at ene pluss pol skoen var løs på batteriet under bilen. Å få ned den jernkassa med batteriet i var ikke lett, måtte bruke garasjejekken og senke kassa ned til bakken. Tidligere eier skifta begge batteriene for 1 år siden. Ett originalt Motorcraft i motorrom og ett Varta 80 Ah under bilen. Å ha to ulike batterier koblet sammen så går det galt til slutt, fordi det ene tar all ladestrøm før det andre får noe. Tror jeg må sette inn to like Biltema AGM batterier etter hvert. Men frem til da, så hadde det vært kjekt med et vedlikeholdslade system for 2 batterier i parallel. Og, bilen har vinsj i tillegg, en Warn XD9000i. Ladespenning på bilen ved tomgang er 14.3 volt så det er ikke noe i veien med dynamo. Den ser helt blank og ny ut også i forhold til resten nedi der.
 7. Jeg bruker Biltema sine gule AGM batterier og bytter til dem på alle mine kjøretøy når de skal ha nye. Kjøpte mitt første AGM fra Biltema for fire år siden og det er like godt i dag. (De har 3 års garanti).
 8. tiopet

  Framaksling

  Må du legge inn sperre for å få flytta bilen, så ville jeg sett nærmere på transferkassa. Spesielt når diffen og hjula går lett og diff olja er helt fin.
 9. ABS bremse system feil. Alle de tre symbolene er avhengige av at ABS systemet fungerer perfekt. Sjekk ABS følere og ledningene der, samt sjekk om ABS hjernen ligger tørt og godt inne bak hanskerommet. Har du vannlekkasje ned på innsiden av frontrute på høyre side, så er det garantert funnet veien inn i hjernen. Jeg har funnet årsaken til at de fleste disco 2 har den vannlekkasjen på høyre side i toppen av frontruta. Robotene som legger på rutelimet på samlebåndet på fabrikken, starter i høyre hjørne med å legge lim og går rundt hele runden og tilbake til høyre hjørne og stopper. Der etter går roboten tilbake til parkering og venter på neste bil på samlebåndet. Så ut i fra videoen jeg så om dette, så virker det som om det kan være litt lite lim akkurat der den starter og stopper Det kunne jeg bekrefte på min egen 2003 disco 2, når Riis Bilglass tok ut frontruta i våres. Det var tynt og liten sprekk i limfugen der, men overraskende ingen rust nedi der. Rusta var kun i overgangen mellom taket og gummilista, da kommer det av steinsprut vil jeg tro.
 10. Bremseskiver og hevesett til Defender 110" er solgt.
 11. Det er disse fra Rimmerbros: Rover V8 Push Rod - Adjustable Engine Set - 603378ADJ Product Description These adjustable, 5/16” tube, chrome moly push rods will allow you to properly set the preload without the use of shims. Always check that the pushrod does not rub on the cylinder head, when the engine is turned over, and the pushrod moves up and down freely through its complete cycle. Measurements quoted, refer to approximate overall length, with loose end fitted, and adjuster fully collapsed. Correct radius for Rover OEM rockers and hydraulic lifters. Supplied with 3/16" radius ends. Adjustable from 7.92" to 8.20". Tube is moly- 5/16"
 12. De går rett nedi dem som sitter der fra før av også. Når du bytter kam til f.eks høytløftende så blir de originale støtstengene litt slakke
 13. Veldig kort varsel, men jeg kjører sørover E6 og RV4 til Bærum - Drammen - Slemmestad i morgen fredag 6 september. Avreise herfra ca. kl 1200.
 14. 2 stk. Nye i eske CV ledd for 10 splines aksler. RTC 6811 kr. 150 per stk. 1 stk. Nytt Service kit DA 6022 kr. 50 1 stk. Nytt V8 bensinfilter STC 1677 med slangekobling, ikke gjenger. kr. 50. 3 stk. Nye Universal ledd for mellomaksler RTC 3346 kr. 50 per stk. 1 stk. Nytt sett med justerbare støtstenger for V8. kr. 2500 1 stk. Nytt sett med shims kit for vippearmer til V8. kr. 300 2 stk. Nye runde motorfester, et er mindre diameter en det andre av en aller annen grunn kr. 20 1 stk. Nytt Witter kombitilhenger krok kr. 400 1 stk. Brukt bakdiff 24 splines med stikkaksler, Nytt overhalingskit følger med. kr. 800 2 stk. Brukte bakre mellomaksler for RRC/Disco 1. kr. 400 per stk. 3 stk. Brukte fremre mellomaksler for RRC/Disco 1. en eller to av dem er sånn tynn type. kr. 400 per stk. 1 stk. 1993 modell disco 1 V8, 3.5 liter hotwire for manuell kasse. Trenger lett overhaling. ECU følger med. kr. 1500 1 stk. RRC V8 3.5 liter flapper for manuell kasse. Trenger full overhaling. kr. 1000 1 stk. RRC/Disco 1 automatkasse med transfer for 1986-1989 modell. kr. 1000 1 stk. RRC/Disco 1 automatkasse med transfer for 1990-1995 modell. kr. 1500 1 stk. Militær lastebil Natokrok med demping kr. 100 Mange diverse fargete RRC felger, noen få fine, fleste trenger ny lakk. kr. 50 /stk. 1 stk. Styregir for Disco 2, kjøpt av bilopphugger i Brumunddal, ukjent tilstand. kr. 1200 2 stk. Øvre baklys, røde med brems og ryggelys i god stand. kr. 500 2 stk. Nye bremseskiver for Defender foran FRC7329 ikke ventilert. Fikk feil når jeg bestilte til bak. kr. 100 per stk. 1 stk. Brukt sett med hevefjærer +2" for Defender med TÜV papirer. 4WARD4x4 equipment, 4W015 foran og 4W011 bak. kr. 1000 Alt befinner seg på Ringebu i Gudbrandsdalen Lars Tlf: 90909335
 15. Jeg bare åpnet EGR og fjernet spjeldet og koblet vekk røret under til eksosen. Lagde meg to blindlokk og satte en på eksos manifold og en på undersiden av spjeldet. Nå kan motor åpne og lukke som den vil uten at noe skjer. Får ikke noen feilkoder heller.
 16. Hva med egen dynamo kun til ekstra batteriet, da går det av seg selv og du har ekstra kraftlading når batteriet belastes hardt ved f.eks en vinsj. Hvis du i tillegg kobler inn noen 2-veis skillebrytere så har du starthjelp fra ekstra batteriet i nødstilfeller. Trenger ikke ha med startkabler om vinteren lenger da.
 17. Er forskjellige farger etter type motor de satt i 10P, 15P osv. Du har grønne og må ha grønne ellers passer de ikke, 10P har svarte og 15P har grønne. De røde har jeg hørt om men vet ikke hvilken motor de går til. Leste på et australsk forum at noen der hadde 20P motor? Kanskje den har røde. Jeg har grønne. I 10P motoren sitter dysene rett ned og leverer 1200 bar, mens i 15P sitter de litt på skrå og leverer 1500 bar. Derfor kan de ikke blandes.
 18. Det vil jeg høre om også
 19. Har sett mange smeltede/brente hovedstrøms brytere som sitter på pluss kabel. Jeg har koblet om mine biler til hovedstrømsbryter på minus kabel. Fikk det spørsmålet fra et forsikringsselskap da jeg skulle forsikre en traktor som ikke hadde bryter. De sa at det var viktig å ha bryteren på minus for å hindre krypstrøm og branntilløp.
 20. Jeg kjøpte et helt sett med brukte overhalte på ebay i England. Tror jeg betalte kr. 2500,- pluss frakt og tollbehandling. Jeg hadde 3 dyser som ikke ga diesel, rusta fast pga av vann. Da var det billigst å kjøpe komplett brukt sett, for å ha noen på lur.
 21. Hadde samme problem på en defender Td5 for ikke så lenge siden. Alt ble skiftet, men et tidligere verksted hadde skiftet dieselpumpe i tanken. Etter at alt ble byttet til nytt og bilen gikk bare noen km før den stoppet igjen og masse startforsøk før den så vidt ville tenne og kunne humpe seg hjem igjen. Så sjekket jeg pumpa, de hadde byttet om på rørene på dieselpumpa i tanken. Satte rett rør på rett plass og bilen gikk bedre enn noen gang igjen.
 22. Ahaa, da ser det litt lysere ut Da skal jeg be de måle lengden på bilen ved neste import visning. TUV papirene er jo ikke lenger å oppdrive. Så den typen godkjenning stopper der. Nytt 1999 modell rammenr er stemplet i ramme og det gamle er X'et ut og fotografert av vegvesen og tollvesen. Nye pokaler og bremser er under montering, nye støtdempere er montert. Da tror jeg at jeg har kontroll på alle oljelekkasjer. Rust er kontrollert, pusset og slipt. linoljebehandling kommer også snart. Nye VIN nummer plater er poppet fast i motorrom og frontrute. Håper den blir godkjent og får nye skilt. 3 år siden den ble konfiskert og 1 år siden jeg fikk den hjem igjen. Rammesvindel er noe dritt å bli utsatt for
 23. Det er dårlig gjort at noen får godkjent vinsj og fanger uten problemer mens andre ikke får godkjent noe omtrent. Samme lov verket gjelder vel for alle skulle man tro. Det nye lokomotivet mitt har godkjent vinsj og fanger, men det står ikke i vognkortet Men bilens lengde er økt i stedet. Bilen var levert fra USA som 5.89 meter fanger til fanger. I vognkortet står det at den nå er 6.15 meter lang. På Defenderen med en flott avrundet Terrafirma TÜV vinsjfanger og tau i stedet for vaier og ruller, den vil de ikke godkjenne. Selv om den har vært godkjent i mange år også på Island. Har ikke TÜV papirene og det er et av problemene de tilter på.
 24. Da var setene solgt og hentet av Raven Salash.
×
×
 • Create New...