Jump to content
LRforum

Nils M

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

About Nils M

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Location
  Karmøy
 1. En litt sen oppdatering. Byttet til slutt begge lambda sondene, og motor går nå som ei klokke. Bruker bilen en del til langkjøring, og har nå et forbruk på 1,25ltr på mila. På småkjøring ligger den på 1,4-1,5ltr på mila, så nå er det bare velstand.
 2. Hei. Har et væravhengig fenomen med min 97 P38 4,6 HSE. Etter mye regn hender det at nøkkel ikke blir igjenkjent, og jeg får "Engine disabled". Pleier å få gang på bilen igjen etter alt fra noen minutter til en time, men vil prøve å bli kvitt dette problemet. Har nå loddet begge koblingene til dørlåsen i fører døra samt begge koblingene under A-stolpen, men opplever fortsatt sporadisk feil. Er det flere koblinger jeg bør sjekke i forbindelse med dette problemet? Går over BECM i morgen og sjekker denne for eventuell fukt og irr. (Har ikke funnet fukt i gulv teppene) Har samtidig fått tettet noen ørsmå lekkasjer i lukene til pollen filtrene, så bilen ser nå ut til å være tett.
 3. En liten oppdatering. Fjernet nettet i LMM, og renset denne. Tok ut innsugs slangen, og fant et ørlite hull i den ene "lunga". (Begge har vært lappet tidligere) Byttet deretter stepper motoren. Den gamle var det ikke bevegelse i. Startet opp, og motoren la seg på ca 1500o/min. Etter noen minutter roet turtallet seg til ca 400o/min som igjen er for lavt. Justerte ørlite på gass vaier, og turtallet la seg på ca 600o/min. Kjørte litt frem og tilbake i nabolaget før jeg turde å ta turen ut i trafikken. Lugger fortsatt litt ved tungt pådrag, men langt i fra slik det var i går. Da jeg kom hjem lå turtallet stabilt på ca 700o/min på tomgang, samt at det var mye mindre røyk. Er fortsatt ikke helt i mål, men et stort skritt i riktig retning. Bestiller ny LMM samt plugg ledninger nå i første omgang. Mange takk for hjelpen så langt!!
 4. Hei. Min første post her på dette fantastiske forumet. Har en 97 modell P38 4,6HSE gått 164000km hvor jeg nå har byttet motor. Fikk tak i en motor som var overhalt av Land Rover i England, og denne hadde kun rullet 48000km etter overhalingen. Hadde oppstart nå i helgen, og den startet umiddelbart. Det eneste er at den går ujevnt på tomgang med varierende turtall fra ca 400 til 1500o/min. Den jukser også ved belastning.... Av feilsøking til nå, har jeg byttet både coiler og plugg ledninger fra den gamle maskinen. (Denne gikk uten problemer før den havarerte). Pluggene er nye NGK plugger levert fra Rimmer Bros og kontroll målt åpning på disse til 0,9mm. Flyttet også over begge temperatur sensorene for kjølevannet da jeg leste at dette hjalp i en annen tråd. Dette gav ikke noe utslag. Sjekket luftmengde måleren, og nettet inne i denne har begynt å løsne. Når jeg kobler ut måleren mister motoren turtall og stopper. Håper det kun er denne som er moden for utskiftning... Ser ut fra skiltet på måleren at den er lagd av Sagen i 97, så den har nok gjort sitt. Innsug/spjeldhus er fra den gamle motoren med de originale sensorene. Eksosen er veldig "sur", så det er tydelig at forbrenningen er dårlig. Har tidligere kunnet lese ut feilkoder med en vanlig OBD 2 leser, men denne får ikke lenger kontakt med systemet. Har også en EAS Kicker som heller ikke får kontakt. Kan hende dette er helt uten betydning for problemet, men er verdt å nevne. Håper noen her inne har noen gode tips for videre feilsøking. Mvh Nils
×
×
 • Create New...