Jump to content
LRforum

Jasswass

Members
 • Content Count

  253
 • Joined

 • Last visited

About Jasswass

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hamar

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Hamar

Recent Profile Visitors

517 profile views
 1. Fin og fyldig rigga 110 observert på Cirkle K på Stai i Østerdalen søndag ettermiddag. Hadde påskrift "Munin" på sida. Så den idet jeg svingte ut med min egen etter kaffepåfyll. Sikkert noen her inne?
 2. Sjekke de andre hjula i samme slengen når reima er av. Jeg bruker å ha på en dasj blå loctite på boltene.
 3. Mer preventiv smøring i dag ettersom lyden ikke ble heltborte likevel. Nå var det lageret i løpehjulet på reimstrammer'n og lageret i hjulet på AC-pumpa som fikk samme behandling. Strammerhjul (som sitter på links bolt) Og av med AC clutch og reimhjul: Fikk samtidig funksjonstesta AC clutchen og den funker. Har litt lite liv i AC'en, men når den får direkte 12v så smeller'n inn med en gang. Derimot er det lite spenning å finne i kontakta når jeg skrur på bryter inni. Altså litt mer feilsøking som må til der før sommeren. Nå høres ingen raslelyder hvertfall :-)
 4. Snubla over denne: Man kanjo drøme seg litt bort. Mye flotte bilder. Rittignok bare en LR, men i et par kurrante LC70serie er vel heller ikke nødvendigvis feil heller.
 5. Sjølvsagt mulighet for forumpris.
 6. Den så jo flott ut. Blir spennende å se tilstand og hva og hvor mye som "må" gjøres. Du må lufte den litt utover også, så kanskje den kan spottes her på Hedmarken.
 7. Smalsliping av 36mm fastnøkkel og påfølgende reimbytte og sjekk av reimhjul i finværet i dag. Reima så ikke veldug ile ut, men nå veit jeg at den ikke er styggammel. Trygghet i det på langtur. Løpehjulet nede under AC hadde tydelig tørt lager og dermed potensiell årsak til ulyd. Nytt blir bestilt i neste innkjøpsrudnde, men med en god innsprøytning med nytt fett så burde det klare seg bra i lang tid i påvente av nytt. Lett å pirke av forsegling på maskinlagerne i reimhjulet og fylle på litt. Ulyd er borte og eier her kontroll på nok en andel av kjøretøyet. Veldig tørt, men reint og pent da... Nå med påfyll. Lita håndsprøyte til sykkellagre er perfekt her.
 8. Perlemorsskyer og fin disco. Bra det :-)
 9. Etter litt omrokkeringer har jeg et sett eldre helt greit hjulsett med piggdekk til overs. Dimensjon 235/85 r16. Hercules Avalanche x-treme vinterdekk (piggdekk). Ok mønster, men mangler noen pigger. Ikke skeivslitt eller ubalanse. Hele, men stygge modular tubeless stålfelger, mener de er 16x8 (ev 7). Passer vel også på gammel range rover classic, discovery 1 og skal vel også gå fint på seriebil. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=167338225
 10. Du må gjerne vise fram innredning og installasjon når du har kommet så langt :-)
 11. I påvente av vifteverktøy (søndag) så fikk den i dag litt filterettersyn. Har alltid hatt som fast prosedyre med dieselfilterbytte ved inngabgen tul minusgrader, men har vært lat. Igen symptomer, men tog dog diesel- og luftfilter. Luftfilteret så veeldig bra ut etter et et snaut år og nesten 10k, så det er tydelig at det er lite dritt som finner veien inn via inntaket to meter over bakken. Godt å vite. Skulle også sette på ny vann/is sensor på dieselfilteret, men den jeg hadde liggende var med feil kontakt. Var bestilt til min bil, men det er tydeligvis flere typer til defender td5. Ellrrs så har jeg fått feil. Ikke akkurat noe savn å kjøre uten, så da gjør jeg det enda et år. Putta også på nytt deksel over filtetet, da dette også har ligget og ventet i hele høst. Hadde ikke fra før. Det er vel heller ikke noe stress å kjøre uten, men liker å ha ting i orden.
 12. Godt nytt år! Julegave fra LR-nissen i år ble Fronrunner sin stige bakpå. Sol og nesten vårstemning her i dag så da ble den montert. Ellers har gammel'n oppført seg eksemplarisk. Har litt kvitring fra reima, så skal få den av og sjekke tilstand på lager i reimhjul etc. Må bare fikse meg en smal 36mm nøkkel først.
 13. Ordna du noe som dette eller @vanilla_ninja ? Sysler med samme tanker for min defender.
×
×
 • Create New...