Gå til innhold

Pledrik

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pledrik

  1. Hei,

     

    Har en D4 fra 2012 hvor jeg forrige uke la merke til at et eller annet rele eller noe slikt slo seg på med jevne mellomrom da bilen stod stille. Dum som jeg var så tenkte jeg ikke mer på dette, men nå er da selvfølgelig batteriet helt flatt og tar ikke lading. Jeg har en bra Exide Booster, men etter litt googling så fant jeg ut at negativ må kobles på jord og ikke rett på batteriet. Men hvor finner jeg dette? Fant to bolter på førerside i motorommet med bl.a. en annen ledning tilkoplet, men disse er jo lakket over og funker ikke. Noen tips? Må få kjørt bilen til verksted og lokalisert feilen før ferie til uken... Takker:)

  2. Gratulerer med verdens beste bil:). Anbefaler Herkules hundebur, jeg har satt mitt sidelengs helt inntil skilleveggen (har også varebil) og da er det enkelt å ta dyret inn og ut gjennom bakdøren. Letter adkomst, og mer plass igjen bak:). Hvilket fjell er bildene tatt på, forresten?

  3. På 21.5.2019 den 0.22, totveit skrev:

    be om å få beholde den gamle, og du kan for noen hundrelapper renovere den til bedre enn ny, og ha liggende, eller donere til andre trengende!

    Det var en god idé! Skal be verkstedet spare på den.

  4. 1 time siden, totveit skrev:

    ...

     

    Det må ha sittet tungt å kvitte seg med en så flott D3, men så var jo ikke dens yngre bror særlig feil den heller :D

     

    Grattis med ny bil, og håper den blir friskmeldt snart og fortsetter og by på de herlige egenskapene som D3/4 byr på!

    Jeg er jo av den oppfatning at D3 er penere enn D4, men det ble til slutt motor og km som avgjorde. I tillegg så er varebil litt praktisk for meg i år (pusser opp en seter), og fikk en deal jeg ikke kunne si nei til. Gjenstår å se hvor lurt det var, D3en var skikkelig fin. 

  5. 1 time siden, totveit skrev:

    Spetakkelet har jeg skrevet om tidligere og forklart grundig hva kommer av. Søk opp på profilen min. Kan eventuelt finne det senere i kveld da jeg er i sving å klargjør kommunesenteret for i morgen ;-)

     

    OBS OBS, jeg setter en tier på at det er mulig å reparere den du har, om verkstedet presenterer løsning i form av å bytte Elven. Igjen, søk opp tråden jeg beskrev grundig rundt denne problematikken!

     

    Takker!!

  6. 2 timer siden, Hanslr skrev:

    Er du sikker på at wiren ikke virker? Ifølge de som har gjort dette skal man ta gjennom kroken fra originaljekken og dra til man ser mannen med ljåen.

     

    Kom en hyggelig kar fra Falck som kjente problematikken, og det var tydelig at dette ikke funket. Lager et forferdelig spetakkel når man prøver å løsne brekket, så jeg tror nok dette er mer enn en mekanisk feil. Uansett, bilen er nå på verksted så håper det løsner seg (no pun intended...).

     

    Gikk altså fra to Discoer til ingen på en halv dag. Pokker.

    IMG_8749.jpg

  7. 43 minutter siden, totveit skrev:

    Dersom dette er likt som på D3 så kan du skru opp plaspluggen som sitter på kablene som kommer fra EPB modulen og ut til hjulene. Nevnte plastplugg sitter skrudd på hubben hvor kablene går inn til mekanismen. Når du har fått løsnet disse, og tredd dem oppover på kabelen og ut av veien, vil du se at det sitter en e-ring på selve kabelen, som skaper motholdet - og hindrer hele strømepn fra å kunne gå lenger inn i hubben. Vipper du av et eller begge av disse e-ringene (en på hver side) vil jeg anta at skoene inni får nok klaring til at du får bilen av sted. Dette fant jeg ut når jeg var i samme sittuasjon som deg - og av uvitenskap om denne anatomien så klippet jeg begge kablene mine og fikk kjørt bilen hjem (ja jeg burde gitt meg med den ene, da jeg tydelig kunne høre at mekanismen da slapp opp, men i kampens hete var jeg overbevist om at jeg måtte klippe begge. Ergo fikk jeg gleden av og bytte begge kablene og ikke bare en...);)

     

    exclNB!!! Sikkerhetsvarsel - om bilen står i bakke, eller potensielt kan flytte seg, og den ikke står i park, så vil bilen trille når du har fått løsnet den ene, eventuelt begge disse klipsene!!!! Jeg stokk litt når jeg klippte min første kabel, da bilen bykset frem litt - men stod heldighvis i park. Park er dessuten ikke 100% å stole på, så jeg ville lagt noe under dekkene! Du ligger tross alt forran eller bak et av dekkene når du gjør denne opperasjonen!!!excl

     

    Opphavet til at dette har skjedd kan nok desverre være at de ikke har justert båndene skikkelig i henhold til prossedyre, eller at torqsensor i EPB modulen ikke er skikkelig kallibrert. Jeg vil anta at de har smurt opp ting når de har hatt det oppe, selv om de kanskje ikke har utstyret / erfaringen / kunnskapen om akkuratt kalibrering og justering.

     

    Det kan hende du må åpne EPB modulen og unjamme denne, om ikke unjamming med diagnoseapparat virker. Det måtte jeg. Det kan også hende at en underliggende årsak kan være noen skadde drev i gearboksen inni EPB modulen. Søk litt på forummet her og i utlandet. Ikke helt uvanlig feil, og jeg vet at dette er beskrevet i inn og utland tidligere.

     

    Lykke til!

    Fantastisk bra svar, tusen takk! Elsker dette forumet.

  8. Kjøpte en fin D4 forrige uke, og fikk solgt D3’en i går. Idag så låste håndbrekket på 4ern seg (med tilhørende forferdelig lyd...) og verken manuell frakopling (wire under koppholder) eller trikset med å holde håndbrekkbryteren i 5 sek funker, så bilen står dønn. Bilen kom rett fra verksted hvor de har byttet klosser og fikset litt på bremserør, de sier jeg må komme opp med bilen. Men det kan jo ikke være bra å trekke bilen opp på en tauebil når bakhjulene er låst? Noen tips?

     

    Merker jeg angrer litt på at jeg solgte D3en...

  9. 6 minutter siden, Hanslr skrev:

    Bjelken er sveist i rammen. Der det er vanskelig å komme til ser du selv med fangeren på. Skal bytte bjelke på min, pga slakk i hengerfestet.

     

    Er det ikke her du har rust?

     

    IMG_20190507_125046.jpg

    Jepp, er akkurat her ja. Ser at Biltema har masse forskjellige lakk og grunning, er det ok kvalitet?

  10. 1 time siden, Hanslr skrev:

    Slipe/sandblåse så godt som mulig. Vanskelig å komme til inne ved tilhengerkontakten. Grunning og lakk er best i 2komponent. Kjøp litt epoxy grunning fra et lakkverksted/butikk.

     

    Takker! Er det da mulig å ta av hele bjelken for å komme bedre til, eller er dette en stor jobb?

  11. Ser på Disco'n (2009) at det er en god del synlig krokan når jeg tar av lokket på bakfangeren. Er klar over at dette er vanlig på disse bilene, men tenkte å gjøre noe med det. Er det rett og slett "bare" å ta av bakfangeren, for så å grunne/male over? Hva slags grunning og maling bør man i så fall bruke, og er det noen andre ting man bør tenke på?

     

    Tenkte å ta bilen på Funderud for oljebehandling men tenkte egentlig å håndtere dette selv først. Si gjerne ifra om jeg er helt på bærtur med fremgangsmåten.

     

    Elsker Disco'n!!! Fikk forøvrig tak i nesten ubrukte originale 20" LR sommerdekk i går, dette blir bra:). Av en eller annen grunn så er to av dekkene helt nedslitte (brukt en sesong...) - ble litt overrasket over prisen på to nye (MIchelin Latitude Sport 3) men det får bare være.

  12. 3 timer siden, jschille skrev:

    192 USD totalt, inkludert frakt på 33 USD. Meine det kom opp i nettbutikken då eg bestilte, spurte dei aldri :-)

     

    Takker, fikk faktisk svar rett etter jeg spurte. Får ikke flere før om tre uker, gleder meg:)

  13. På 16.2.2019 den 21.44, jschille skrev:

    har faktisk ikkje prøvd aux inn med kabel, berre via blåtann. Det var hovedgrunnen min til å kjøpe dette - blåtanntilkobling til original stereo som ikkje krevde lause kabler til strøm og dårleg kontakt i aux inngangen. Med telefonen på fullt volum så må eg ha 17-18 i lydnivå på stereoen for å syns at det er OK nivå (litt høgare enn eg ville satt ein CD på ) - men tidlegare med kabel rett i aux inn måtte eg godt opp på 20talet på volum. Så det er ein signalforsterkning der som kanskje kunne vore enno betre, men uansett betraktleg bedre enn det var, uten tvil! 

    poenget er vel mest å få ein kabellaus blåtann inngang til anlegget ? Handsfree med ekstern ,ic blir mykje bedre enn den originale løysinga - men som du er inne på, kor lenge leve den pluggen? Mic-ledninga er også litt for kort til å feste øverst i A-stolpen og ligge pent heile vegen bak. Snakka med leverandøren, dei hadde meint at mikrofon blei monter lavere enn det eg har gjort. 

    Hadde før ein sånn 5 dollars Blåtann-som-pluggast-inn-i-aux-inngangen sak som gav to problem - ekstra kabel til strøm ( liker ikkje masse kabler som flyt)  og lav lydstyrke og skurring pga lav kvalitet på ledning og aux plugg. Med god kvalitet på aux ledning mellom telefon og bil forsvann skurret, men behov for signalforsterkning var der fortsatt. Har ikkje funne anna løysing som gir enkel og god lyd frå mobil til bil enn denne.  Og syns Harman Kardon logic 7 spele bra tross sine no 13 år!  Bedre enn mange nyare volumbilar med s.k påkosta originalanlegg. 

     

    Hei, tenkte å bestille denne men fant ingen info på fraktkostnader. De svarte heller ikke på mail (2 stk...) om dette så ble litt usikker. Kan jeg spørre om hva totalen ble?

  14. 6 minutter siden, knikeren skrev:

    Fikk du prøvd ut HDC? Glimrende på i såpeglatte nedoverbakker :)

     

     

    Jepp, funker fjell:). 

     

    Har søkt en del her på løsninger for musikkstreaming. Har BT telefon og stor stereo, men ikke DAB. Aux-tilkoplingen er helt ubrukelig (får bare lyd på høyre side med veldig lav output). Kunne tenkt meg en enkel men usynlig løsning for streaming, trenger forsåvidt ikke DAB. De løsningene jeg fant omtale av her er jo litt gamle, tips til beste løsning pt tas i mot med stor takk!

  15. Har i dag kjørt til seter’n på 1000 moh i jotunheimen, siste etappen i stedvis dype snefokker. Dette beistet av en bil er bare helt fantastisk. Selv med 21-tommere (piggdekk) så gikk dette knirkefritt. Måtte ty til sneprogram og lavgir, og var rett og slett skikkelig gøy. Tok fire starforsøk i dag morges, men gikk greit. Rule Brittania:).

  16. 12 minutter siden, knikeren skrev:

    Nr 1 på styring av webasto vil jeg si er altox wbus 5 som du får her https://www.landroverbutikken.no/webastostyring/1602-altox-gsm-can-vifte-og-spjellstyring.html denne monterer du fint på egenhånd, virker kanskje litt skummelt når du skal til å koble deg inn på ledningsnettet men dette klarer en 8åring å få til :) her får du komplett pakke med det du trenger for å fjernstyre webasto'en, resete den hvis den går i lock out, du kan starte den med vanlig sms eller via nettet. Legge inn ukentlige start stopp på webasto'en :)

     

    Høres merkelig ut att den sliter med nye glødeplugger, ville ha fått sjekket om de faktisk har byttet alle 6 for dette er ikke normalt. Min d3 kan være sånn men jeg har noen dårlige eller gående glødeplugger så bruker webasto'en når det er kald før oppstart. 

     

    Vedrørende verksted så er strømmen bil veldig mye brukt her i miljøet da de har lang og bred erfaring med land rovere :)

     

    Diagnoseaperat til d3 er det nok iidtool som gjelder, nanocom evolution er også bra til denne modellen men er litt mer tungvindt en iidtool. Hvis du velger å kjøpe selv så gå for en av de siden da kan du lese av alt av feil, programmere inn nye komponenter og låse opp ting i ecu'en som eks ryggekamera osv :)

     

    Hvis ikke så er det sikkert en på forumet som stiller opp :)

    Grattis med ny, fantastisk bil og velkommen i familien :) du spør, lrforumet har nok svaret :)

     

    Takker! Altox høres bra ut, skal sjekke:)

  17. 20 minutter siden, trondshj skrev:

    Hei, og velkommen til forumet, og gratulerer med en flott bil. :)

     

    Må innrømme at jeg er på litt tynn is når det gjelder D3, selv om den deler _veldig_ mye med D4, så ta mine uttalelser med en klype salt, også blir jeg forhåpentligvis korrigert av noen voksne her inne om jeg tar feil.

     

    Biler levert til Norge skal normalt ha vinterpakke med webasto ja, som fungerer som tilleggsvarmer som du nevner. På D4 finnes det også noe som heter "Timed Climate" som gjør at man kan sette starttid på webastoen, slik at denne starter på gitt tid uten at motoren går. Dette er riktignok tilleggsutstyr, men det er bare en programvaresnutt, så det kan legges inn i ettertid. Usikker på om dette finnes for D3. Det skal imidlertid være mulig å ettermontere fjernstart for webastoen, slik at den kan startes uten at motoren går. Vil anta at det vil være den beste løsningen for en hyttenomade som deg. :)

     

    Vi har en Freelander 2 som av og til hikker under start, men det er bare av og til. Det kan hende at du bør få tatt en diagnose for å se om bilen har logget noen feil, særlig om dette er et gjentagende problem i kulde. Den burde starte relativt lett med nye glødeplugger. Om du har tenkt å ha bilen en stund, så er det nok en god idè å ha et eget diagnoseverktøy. Personlig har jeg IIDTool BT, og synes det fungerer bra. Ellers er det vel Hawkeye som er alternativet. Ikke tenk på å kjøpe en generisk feilkodeleser. Den vil i beste fall bare gi deg delvise svar.

     

    Jeg bruker Techno Classic på Liertoppen når det er ting som hverken jeg eller min "faste" mekaniker utenfor Fredrikstad ikke har lyst til å ta i, og har hatt god erfaring med de. De fikset en gretten webasto for meg nå for et par uker siden. Du kan jo ta en telefon og høre hvilke muligheter de har til å hjelpe deg, og om de evt kan montere en fjernstart for deg. Hvis ikke kan de kanskje peke deg videre til noen som kan.

     

    Håper du får mye glede av bilen. 

     

    Takk for gode innspill, skal høre med Techno Classic. Er litt grønn på diagnoseverktøy, men høres ut som en veldig god ide.

  18. Hei:). Da har jeg endelig kommet til fornuft og fått meg en nydelig 09 D3 HSE, 213.000 km og alle servicer møysommelig fulgt på merkeverksted. Stornoway grey med beige skinn:). Sist service for 1000 km siden, med bl.a. nye glødeplugger. Er storfornøyd, og har bestilt noen småting for å få den 100%. Bilen kjører veldig bra, og er ingen ulyder eller nevneverdige skavanker. Er mye på fjellet og gleder meg til å lære bilen å kjenne.

     

    Har dog merket at bilen ikke er glad i kaldstart. Er på hytta nå,og med minus 8 i dag så tok det fire-fem forsøk før hun tente (bilen, altså). Det som er litt merkelig er at startmotoren kutter ut etter kun et kort forsøk - dette skjer de første to/tre gangene. Deretter får jeg hengt på startern, og da starter bilen fint etter et par runder. Er dette vanlig?

     

    har også forstått det slik at disse bilene har webasto fra fabrikk, men at disse kun brukes som tilleggsvarmer når motoren går. Hva er enkleste og beste løsning for motorvarming? Er ofte på seter’n uten strøm, så dieselvarmer er å foretrekke (har aggregat som kan brukes dersom det er best). Noen gode råd? Evt hvem som er gode på dette i Oslo-området?

     

    På forhånd takk, og takk for et herlig forum! Legger ved et par bilder fra Jotunheimen i går:)

    8B4AA9D5-A162-4945-9BC5-CDEEA5B39293.jpegE8BBAD5B-DA82-44B9-BF79-DC847B2B8199.jpeg

×
×
  • Opprett ny...