Jump to content
LRforum

Pledrik

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pledrik

 1. Syntes det er veldig rart at en LR disco fra 2012 ikke har et dedikert og godt merket jordingspunkt... moren min har en 2010 BMW x1 (som jo er verdens kjipeste bil) og til og med den har jo dette.
 2. Det fine med nyere biler er at man slipper å se motoren og får et hav av plast i stedet:). Min første tanke er jo bare å skrape av lakken av de to boltene, men er litt kjedelig mtp rustbeskyttelse da.
 3. Hei, Har en D4 fra 2012 hvor jeg forrige uke la merke til at et eller annet rele eller noe slikt slo seg på med jevne mellomrom da bilen stod stille. Dum som jeg var så tenkte jeg ikke mer på dette, men nå er da selvfølgelig batteriet helt flatt og tar ikke lading. Jeg har en bra Exide Booster, men etter litt googling så fant jeg ut at negativ må kobles på jord og ikke rett på batteriet. Men hvor finner jeg dette? Fant to bolter på førerside i motorommet med bl.a. en annen ledning tilkoplet, men disse er jo lakket over og funker ikke. Noen tips? Må få kjørt bilen til verksted og lokalisert feilen før ferie til uken... Takker:)
 4. Gratulerer med verdens beste bil:). Anbefaler Herkules hundebur, jeg har satt mitt sidelengs helt inntil skilleveggen (har også varebil) og da er det enkelt å ta dyret inn og ut gjennom bakdøren. Letter adkomst, og mer plass igjen bak:). Hvilket fjell er bildene tatt på, forresten?
 5. Det var en god idé! Skal be verkstedet spare på den.
 6. Jeg er jo av den oppfatning at D3 er penere enn D4, men det ble til slutt motor og km som avgjorde. I tillegg så er varebil litt praktisk for meg i år (pusser opp en seter), og fikk en deal jeg ikke kunne si nei til. Gjenstår å se hvor lurt det var, D3en var skikkelig fin.
 7. Kom en hyggelig kar fra Falck som kjente problematikken, og det var tydelig at dette ikke funket. Lager et forferdelig spetakkel når man prøver å løsne brekket, så jeg tror nok dette er mer enn en mekanisk feil. Uansett, bilen er nå på verksted så håper det løsner seg (no pun intended...). Gikk altså fra to Discoer til ingen på en halv dag. Pokker.
 8. Fantastisk bra svar, tusen takk! Elsker dette forumet.
 9. Kjøpte en fin D4 forrige uke, og fikk solgt D3’en i går. Idag så låste håndbrekket på 4ern seg (med tilhørende forferdelig lyd...) og verken manuell frakopling (wire under koppholder) eller trikset med å holde håndbrekkbryteren i 5 sek funker, så bilen står dønn. Bilen kom rett fra verksted hvor de har byttet klosser og fikset litt på bremserør, de sier jeg må komme opp med bilen. Men det kan jo ikke være bra å trekke bilen opp på en tauebil når bakhjulene er låst? Noen tips? Merker jeg angrer litt på at jeg solgte D3en...
 10. Jepp, er akkurat her ja. Ser at Biltema har masse forskjellige lakk og grunning, er det ok kvalitet?
 11. Takker! Er det da mulig å ta av hele bjelken for å komme bedre til, eller er dette en stor jobb?
 12. Ser på Disco'n (2009) at det er en god del synlig krokan når jeg tar av lokket på bakfangeren. Er klar over at dette er vanlig på disse bilene, men tenkte å gjøre noe med det. Er det rett og slett "bare" å ta av bakfangeren, for så å grunne/male over? Hva slags grunning og maling bør man i så fall bruke, og er det noen andre ting man bør tenke på? Tenkte å ta bilen på Funderud for oljebehandling men tenkte egentlig å håndtere dette selv først. Si gjerne ifra om jeg er helt på bærtur med fremgangsmåten. Elsker Disco'n!!! Fikk forøvrig tak i nesten ubrukte originale 20" LR sommerdekk i går, dette blir bra:). Av en eller annen grunn så er to av dekkene helt nedslitte (brukt en sesong...) - ble litt overrasket over prisen på to nye (MIchelin Latitude Sport 3) men det får bare være.
 13. Takker, fikk faktisk svar rett etter jeg spurte. Får ikke flere før om tre uker, gleder meg:)
 14. Hei, tenkte å bestille denne men fant ingen info på fraktkostnader. De svarte heller ikke på mail (2 stk...) om dette så ble litt usikker. Kan jeg spørre om hva totalen ble?
 15. Gratulerer! Kjøpte en kliin lik en for en måneds tid siden, kanonbil.
 16. Litt dumt spørsmål, men hvorfor får du ikke bare laget et likt klistremerke med full nr og limer det på? Bør jo ikke se forskjell, og koster nærmest ingenting.
 17. Den ser perfekt ut, takker:). Bestiller med en gang.
 18. Jepp, funker fjell:). Har søkt en del her på løsninger for musikkstreaming. Har BT telefon og stor stereo, men ikke DAB. Aux-tilkoplingen er helt ubrukelig (får bare lyd på høyre side med veldig lav output). Kunne tenkt meg en enkel men usynlig løsning for streaming, trenger forsåvidt ikke DAB. De løsningene jeg fant omtale av her er jo litt gamle, tips til beste løsning pt tas i mot med stor takk!
 19. Har i dag kjørt til seter’n på 1000 moh i jotunheimen, siste etappen i stedvis dype snefokker. Dette beistet av en bil er bare helt fantastisk. Selv med 21-tommere (piggdekk) så gikk dette knirkefritt. Måtte ty til sneprogram og lavgir, og var rett og slett skikkelig gøy. Tok fire starforsøk i dag morges, men gikk greit. Rule Brittania:).
 20. Takker! Altox høres bra ut, skal sjekke:)
 21. Takk for gode innspill, skal høre med Techno Classic. Er litt grønn på diagnoseverktøy, men høres ut som en veldig god ide.
 22. Hei:). Da har jeg endelig kommet til fornuft og fått meg en nydelig 09 D3 HSE, 213.000 km og alle servicer møysommelig fulgt på merkeverksted. Stornoway grey med beige skinn:). Sist service for 1000 km siden, med bl.a. nye glødeplugger. Er storfornøyd, og har bestilt noen småting for å få den 100%. Bilen kjører veldig bra, og er ingen ulyder eller nevneverdige skavanker. Er mye på fjellet og gleder meg til å lære bilen å kjenne. Har dog merket at bilen ikke er glad i kaldstart. Er på hytta nå,og med minus 8 i dag så tok det fire-fem forsøk før hun tente (bilen, altså). Det som er litt merkelig er at startmotoren kutter ut etter kun et kort forsøk - dette skjer de første to/tre gangene. Deretter får jeg hengt på startern, og da starter bilen fint etter et par runder. Er dette vanlig? har også forstått det slik at disse bilene har webasto fra fabrikk, men at disse kun brukes som tilleggsvarmer når motoren går. Hva er enkleste og beste løsning for motorvarming? Er ofte på seter’n uten strøm, så dieselvarmer er å foretrekke (har aggregat som kan brukes dersom det er best). Noen gode råd? Evt hvem som er gode på dette i Oslo-området? På forhånd takk, og takk for et herlig forum! Legger ved et par bilder fra Jotunheimen i går:)
×
×
 • Create New...