Gå til innhold

jjrckd

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av jjrckd

  1. Er det noen som kunne tatt på seg å sett på en D2 i Porsgrunn for meg? Bilen ser bra ut på bilder men eier hevder at det ikke finnes feil på bilen og at han aldri har hatt noen av de klassiske D2 problemene. Når det er sagt så har det blitt byttet en del deler i understell/bremser og det virker som om oljeskift etc er på stell. Det kan jo være at dette stemmer men høres rart ut at tres amigos, ledningsnett, ACE etc ikke har lagd krøll siste 4 år. Bilen ser som sagt bra ut på bilder..
  2. Vurderer å restaurere en Patrol GQ og lurte på om det er noen som kjenner til gode verksteder i Polen på linje med 4Land men som tar "ikke LR" biler?
  3. Blir 981Nm det, høres mye ut..
  4. Kan det være at den benytter seg av 3g? Stemmer i så fall godt med at problemene dine startet omtrent samtidig med at nedstengningen av 3g nettet begynte. Hele 3g nettet er planlagt nedtengt i løpet av 2021.
  5. Er litt nysgjerrig på hvordan det ser ut inni der, hvis du ønsker moralsk støtte så kan jeg bli med deg å ta en kikk neste uke hvis du får lånt deg en bukk. Hadde nok vært lurt om du ikke brukte brekket i mellomtiden tror jeg. Mulig jeg tar feil men såvidt jeg har skjønt så må du åpne EPB modulen for å koble sammen wirene til høyre og venstre side og dermed gjenopprette full funksjon på håndbrekket etter at du har dratt i nødutløseren.
  6. Begynner med en liten disclaimer her. Har aldri skrudd på LR så skyter litt fra hofta men det virker jo som en ganske grei sak å gjør et forsøk på og utbedre selv så kan en evnt revurdere underveis hvis det virker som om det baller på seg. Vil tro at det burde kunne la seg gjøre å få lånt en løftebukk ute på holmen hvis du tar en liten ringerunde (start med JT på Helland). https://www.disco3.co.uk/forum/epb-repairunjam-relatch-91299.html
  7. jjrckd

    D3 vurderes kjøpt

    Har passivt vært på utkikk etter en D2 siste halvannet året eller så og har aktivt lett de siste 4-5 månedene. Har ikke funnet noe som tilfredsstiller kriteriene og har i dag blitt utfordret på hvorfor jeg ser etter en D2 og ikke en D3. Jeg prøvde meg på noen argumenter men kom til kort. Jeg utvider derfor horisonten og begynner å se meg om etter en D3 i tillegg til at jeg fortsetter og lete etter D2. Det jeg er ute etter er en D3 i teknisk god stand. Bilen må ha fått mye TLC og preventivt vedlikehold. At forrige eier har eid bilen lenge er et pluss. Skal bruke bilen ifbm jakt og tur så sort skinninteriør er et must. Samme med sperre bak. Lav km er en fordel da jeg reiser mye. Hvis bilen er offroad/tur rigget så gjør dette ingenting. Nye dekk er kun et pluss hvis sommerdekkene har grove mønster og vinterdekkene har pigg. Har du en bil som passer beskrivelsen og vurderer salg så ta gjerne kontakt.
  8. Ønsker å kjøpe en velholdt Discovery 2 TD5. Helst siste modell med sperre på mellomkassa. Kan godt ha relativt høy km så lenge bilen har fått TLC og det ha blitt gjort regelmessig preventivt vedlikehold.
  9. På Touran sitter låsen til sikkerhetsbelte i setet. Dvs at i tilfelle krasj så vil rammen din måtte ta alle kreftene fra passasjerene i tillegg til bagasjen bak setene. Har du gjort beregninger på dette og bygd rammen deretter? Edit: Ser jo bra ut da!!
  10. Det må vi få til! Selger skal ta bilen til NAF neste uke så han må ha tro på at det er gode greier. Ser rapporten grei nok ut så hiver jeg meg på flyet østover.
  11. Inspirerende tråd som har resultert i at jeg nå er på jakt etter en Discovery 2. Har noe på gang, hvis alt går so det skal så blir det "ny" bil i løpet av ikke så altfor lenge:)
  12. Bor på Vestlandet og trenger hjelp av en kyndig person til å få tatt en vurdering av en 2004 Disco 2 som befinner seg i Oslo området. Bilen virker tilsynelatende å være i god stand men pga covid og alt det det så sitter det litt langt inne å hive seg på neste fly uten at jeg vet mer om bilen. Selger er mobil (en god start for et bilkjøp) og kan møte deg et sted som passer deg. Jeg dekker seff alle utgifter ifbm dette.
  13. jjrckd

    Import fra USA

    Ikke LR relatert. Er det noen som kjenner til reglene for import fra USA? Vurderer å importere en ferdig ombygd Cherokee XJ men er i tvil hvor mye ombygging jeg får godkjent her i Norge. I USA så er det få til ingen krav til godkjenning av ombygging så det jeg lurer på er om man må fremskaffe papirer på ombyggingen for å få skilter her i Norge eller om det er slik at så lenge jeg har en gyldig «vehicle inspection» fra USA så går den igjennom her.
  14. Den eneste bilen jeg kjenner til som har blitt bygd om er en Saab 9-5. Det som i utgangspunktet skulle være en grei jobb endte opp som temmelig omfattende hvor deler av torpedoveggen måtte skjæres ut fra donorbil og sveises inn i prosjektbil. Er ikke redd for å skru men kjenner kvir meg for noe som involverer vinkelsliper og sveiseapparat. Skulle gjerne snakket med noen som har gjort en slik jobb..
  15. Er det rett frem med demontering/montering eller må karosseri moddes og fester/braketter sveises? Hvor mye må demonteres i motorrom for å komme til?
  16. Noen som vet hva det vil innebære å bygge om en Disco 200tdi fra RHD til LHD? Greit prosjekt eller uoverkommelig oppgave?
  17. Ifølge serviceskjema så skal der vel også byttes olje på girkasse, transfer og diff hver 24 mnd?
  18. Mye god input her, takker og bukker! Bilen har såvidt jeg har forstått ikke fått hverken filter- eller oljeskift på de 2 årene nåværende eier har hatt bilen. Har i samme tidsrom gått ca 12000km. I annonsen står det at oljeskift og bytte av dieselfilter før salg. Iflg eier er dette gjort på en times tid og koster ikke mer enn ca 1000kr. Jeg kommer frem til at dette vil koste ca 5-6000kr og at det nok vil ta en god del lengre tid. Er det slik at de 2 årene uten TLC samt selgers lettvinte tilnærming til service må regnes som et faresignal? Jeg er helt grønn på dette området når det gjelder disse bilene. Hadde det vært en nyere bil fra en av de større bilmerkene hadde jeg ikke reagert så mye på om det var gått over tiden så lenge det var sånn noenlunde innenfor på KM og det var kvalitetsoljer som hadde blitt brukt. En annen ting. Det sitter 2 batterier i bilen. Iflg selger tappes disse over 2-3 uker når bilen ikke er i bruk. Skyldes visstnok at batteriene er seriekoblet () og at det ene batteriet er dårlig. Nå forutsetter jeg at selger mener parallelkoblet men tenker at det på en Defender kan være ganske mange andre ting som kan tappe batterier når bilen står parkert. Tenker jeg rett eller er ett dårlig batteri den mest nærliggende årsaken til problemet? Jeg bor en flytur unna bilen og hadde tenkt å se på den neste uke men jeg begynner vel å tenke at prisen må ned før jeg kjøper billetter..
  19. Litt OT. Er det noen som vet hva høyden på en Defender med grind og "skibokstelt" er?
  20. Tusen takk for tilbakemeldingen! Ble det gjort en endring i drivverk ved innføring av P15 motoren? Ser at Ashcroft kun leverer diffsperrer til 2002 og nyere. Er litt bekymret for at det kan bli litt unødvendig tull på delefronten ved å eie en bil som er fra rett rundt en oppgradering i tilfelle alle endringer ikke ble innført samtidig. Har forøvrig fått bekreftet fra første eier at bilen på mystisk vis har økt i verdi de siste årene til tross for at TLC-faktoren har avtatt...
  21. Det er ufattelig hvor tid som går meg på denne nye sykdommen. Innser at jeg visste LANGT mindre om Defender enn det jeg opprinnelig trodde. At bilen er bygget opp etter Lego-prinsippet og at en til en forholdsvis rimelig penge kan kjøpe akkurat den karosseridelen en trenger for så å bytte ut denne UTEN å måtte kappe/sveise er jo helt fantastisk. At aluminium er så mye brukt var også overraskende. Ikke store poenget å planlegge omfattende sandblåsing... Nuvel, Har sjekket opp litt rundt bilen jeg titter på. Understellsnummer sier at bilen har en P10 motor (info hentet fra Mekonomen). Er det slik at P15 anses for å være en bedre motor? Hvilke fordeler/ulemper er det med P10 vs. P15. Edit: Sjekket opp en 2006 mod som ligger på finn.no. Denne kom opp med P10 motor så det er vel ikke helt sikkert at mekonomen.no er den sikreste kilden... Noen som vet om en kan finne motorkode ut fra understellsnr?
×
×
  • Opprett ny...