Gå til innhold

Iaitoo

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Iaitoo

  1. Hei! Hadde en tråd under nødhjelp, men det er ikke nødhjelp lenger. Og jeg vet litt mer. Startet bilen mandag ettermiddag og hadde null fremdrift. Ble fraktet fra Sjoa til Vinstra. Verkstedet der hadde ikke tid. Sjekket og fylte olje etter prosedyre for å sjekke det. Fikk på i underkant av en liter. Alt fungerte bra og kom meg til Drammen. Den ble ganske dårlig på å gire på den turen, men vi hadde fremdrift. Derifra gikk turen til verksted. Oppdaget når jeg kom til verkstedet at jeg hadde oljesøl bak meg etter turen, så det må lekke olje en plass. Verkstedet melder at de fikk på hele 5 liter olje! Men at det ikke er noen lekkasje de kan finne, og at det er dårlig fremdrift selv etter de fylte. Så de mener kassa er gåen og at de kan bytte den etter ferien. De skal finne en brukt og tror jobben kommer på omtrent 25 000. Hvis man får på 5 liter olje, hvor har det så blitt av hvis det ikke lekker? Så jo og sporene etter meg! Jeg tenker kanskje girkassa ikke tålte kjøringa så godt, siden de sier den er dårlig selv etter se fylte. Men hadde vært fint å teste med ei tett kasse før jeg vurderer å bytte. Mulig det da kommer en D2 for salg som delebil. Er 100 mil hjemmefra og har liten mulighet for å reise tilbake hit etter ferien.
  2. 2,46T uten turustyr og personer i bilen. Bikkja satt der inne da, men han veier bare 25kg. Dvs at bur, skuffesystem, vinsj, takstativ, ekstra batteri og beskyttelse under har litt vekt. Måler de egenvekt på bil med full tank og alt av væsker i bilen?
  3. Ikke sikkert vekta til vegvesenet er korrekt, men får håpe det Med takstativet, ganske solid hundebur, hund, tungt skuffesystem, ekstra batteri, vinsj, beskyttelsesplate under motor og på diffene og to personer i bilen så blir det litt vekt SKal rulle over vekta i morra uten alt i bilen og se forskjellen! Måle vekt på tom bil. Når jeg får dreisen på sveiseapparatet så skal jeg sveise ei ramme til skuffesystemet og heller bruke tynne plater som vegger. Det vil spare endel vekt fra hvordan det er nå!
  4. Fikk med samboeren på telttur i helga. -2 og sludd Planer om bålkos gikk i vasken, og det ble stort sett søkt tilflukt i teltet. Artig likevel! Er en flott lang anleggsvei/fjellvei i nærheten av Misvær utenfor Bodø. Mange muligheter for camp. Er ei bru som ikke bærer mer enn 1.5T. Det passer dårlig når bilen med pakk veier 1.75T. Heldigvis går det fint å krysse den lille elva på siden av brua. På dårlig vei ble det tydelig at jeg har en ekkel bankelyd i bakstillinga et sted. Watts linkagen er oftest synderen der? Klunker og når jeg rister i bilen, eller dytter i dekka bak. Dytter jeg i dekka så danser karroseriet. Veldig fornøyd med kjøpet av denne "primusen". Har ei flaske med 5kg gass, og det er mye billigere å fylle enn de små boksene til de små brennerne.
  5. Skjer ikke så mye om dagen. Bilen bare virker (nå som jeg har skrevet det, så skjer det vel noe snart). Fikk en henger av noen som har hatt den stående mange år under verandaen. Det er en liten Tysse fra 1974. Med totalvekt på 400kg, og egenvekt på 80kg. Bunnplata og lemmene var så morkne at de ikke lenger hang fast i ramma. Måtte stroppe det sammen på tur hjem. Hengeren er så liten og lett at jeg ikke ser den bak bilen. Trodde flere ganger at jeg hadde mistet den Den skal få ny kulekobling og nytt ledningsnett med lys. Ledningene er morknet bort for lengst.. Ramma er fin! Den har og felger med 3 bolter. Usikker på hva man får av det i dag. Kunne tenkt meg å bytta aksel på den, men vil heller ikke bruke så mye penger at jeg kunne kjøpt en ny. De koster jo bare rundt 8000. Vil bygge en kombinert "til dynga med søppel og turhenger". Vil lage en boks av noe slag som lett kan tas av og på, som kan romme utstyr og kjøkken. Og holde totalvekta under 300kg, slik at jeg kan kjøre i 80 med den. Vil bygge mellom hjula på den. Det bør gjøre den mer stabil? Blir ikke plass til så mye men.. Bra morkent det der! Får man tak i denne type aksler enda? Hadde vært fint med noe med en mer tilgjengelig boltsirkel I det minste ser det ut til at den fortjener ei ny foring.. Kunne kanskje brukt akseltapp fra biltema, men da forsvinner jo demping og bra mye høyde. Vil jo heller ha den litt høyere, så den matcher Discoen.
  6. Trenger dem ikke til EU-kontroll heller tror jeg. Fått påpakk når jeg har ribba biler før, men på alle verksteder jeg har vært så har de sagt jeg må inn med beltene, men ikke setene. Så lenge beltene er der, så er alt ok.
  7. Hadde en veldig artig tur i skogen med KNA Bodø Offroad forige helg! Bilen fikk litt juling.. Geolandar AT-dekka er ikke skapt for gjørme eller glatt skogsunderlag. Måtte tidvis ha mye fart for å ikke bare stå å spinne. Resulterte i at bakfangeren fikk seg litt deng når jeg ble hengende over ei dump. Gikk bra mye tid til vinsjing også. Det var GØY! Det blir nye dekk til neste gang! Den klarte seg dog bedre enn forventet TC'en fikk jobba litt.
  8. Det skjer i ny og ne med min. Men knappen funker etter jeg har låst opp med nøkkelen! Har du forsøkt det?
  9. Bilen har lekt endel servoolje fra bunn av styreboksen. Så prisene på ny og ble litt bekymra. 700 pund kan brukes på mye artigere ting Heldigvis ser det foreløpig ut til å holde etter pakningsbytte. Var en mye enklere jobb enn forventet også! Tilfeldigvis dukket det opp en tysker i nørdhjelpforumet som hadde samme problem. Tar lengre tid enn han skulle være her å få opp en del, så kjørte ut til han med ekstra olje og litt Omega 917. Kanskje det er nok til å stoppe lekkasjen for en stund. Benyttet kjangsen når jeg først måtte ut til Kjerringøy til å lure dama med på en utemiddag
  10. Har bytta pakninger på skaftet til drop armen på discoen. Det var en overraskende grei jobb! Lekker ikke en halv liter servoolje om dagen lengre heller.
  11. Har fått satt meg opp et batteri til forbruk bak i bilen. Koblet det opp med en DC til DC lader, så jeg ikke måtte dra så stor ledning bak. Hatt kun skillerelé i tidligere biler som har funka greit, men da har de stått på siden av hverandre. Fornøyd med CTEKen så langt. Brukte nesten 10meter med 10mm2 ledning fra batteriet foran og bak. Sikkert vært enklere å legge den langs med ramma, men den er i det minste tryggere inne i bilen Den ble testa ut med en liten telttur. Overraskende nok så har myggen allerede våkna! :S Må og bare legge ved et bilde av noen som fulgte parkeringsreglene. Lurer på om det er samme bil som blinka og vinka til meg på Kjerringøy igår. Hyggelig at det endelig er noen som hilser først!
  12. Flaks den som fikk den på trappa var ærlig og ringte deg da! Jeg er heldig og bor så langt nord, at UPS overleverer pakken til posten i Oslo. Få som slår DHL sin service!
  13. Ja! Trodde først det var vindstøy fra lampene jeg satt på taket, men viste seg å være mellomakslingen. I det doble leddet så stopper den på et punkt når man vrir den rundt med leddet i litt vinkel. Så knepper den over før den er smooth rundt til samme punkt igjen. Vanskelig å forklare, men den begynte å lage endel lyd. Ble raskt høyere og høyere. Tok ingen kjangser og kjøpte en ny! Tenker å overhale denne for å ha i reserve. Rart den ikke holdt lenger hvis den er nyoverhalt :S
  14. De demper ikke slag på vei inn heller. Det var så lite motstand i de at de nesten datt sammen på egenhånd. Og så var det nesten umulig å dra de ut. Om det er sånn de skal være, så anbefaler jeg ingen å kjøpe dem. Synes det er en ganske fair sammenligning da jeg har en helt ny bil, som er behagelig over humper og ikke slår ned i fartsdumper. Har forøvrig hatt dempere som jobber sånn som du nevner, og dem var det motstand i
  15. Alle demperne var ganske ferdig. De bevegde seg ikke for egen maskin. Var lett å trykke de sammen, men de ville ikke ut igjen.. Smått mer behagelig å kjøre over dumper nå. Samt at rattet retter seg opp mye bedre på egenhånd!
  16. Hadde lyst å teste ut nye dempere + styredemper. Kjøpt meg et sett med bilstein Endelig helg, så har forsiktig satt i gang med byttet. Skal og male dempertårna i matchende farge.. Gamle britpart demperen fra førersia. Den ville ikke strekke seg lenger ut på egenhånd(De er egentlig like lange) Måtte mye makt til for å strekke den helt ut. Satser på mer komfort fremover!
  17. Hei! Har et sett med bilstein b6 som skal på discovery 2'en min. Men kunne tenkt meg nye fjærer også. Ser litt på OME sine fjærer som skal tåle 21-50kg ekstra. Har vinsj foran som vel veier rundt 35kg. OME reklamerer med opp til 40mm løft. Håper jo det ikke blir fult så mye. Ønsker ikke noe særlig heving. De som står på nå skulle vel i teorien gitt 1", men de har sege ned til ca standard. Er det dumt å kombinere opp til 40mm fjær med standard lengde demper? Er ikke ute etter mer artikulasjon eller plass til større dekk. Vil bare ha gode dempere som ikke siger med en gang, og tåler vinsjvekta.
  18. Har slitt med at varmetrådene bak ikke har funka. Sikringa går med en gang man slår den på. Det har vært ganske kjedelig da det dogger mye i bilen(Har ei ofte våt bikkje jeg drasser på). Ettersom en D2 er stor og brei så er det og fint å kunne se ut mer enn i sidespeilene når man skal rygge. Har leita etter brudd på ledninger mellom dører, men alt har sett bra ut. Har vært redd jeg måtte demontere mye for å finne synderen. Men i dag så begynte jeg å studere litt inni døra. Oppdaget at kabelen var klemt mellom dør og hengsle. Det har sikkert vært bytta dørhengsel en gang og den har kommet i klem i mellom. Der må det ha blitt brudd, for etter å ha skjøta inn et frisk stykke i mellom så funker trådene som gull! Det er de små fiksene som gleder Passet fint med at jeg og vasket bilen i dag.
  19. Bilen er fin og god med meg om dagen! Ble bra med ny MAP, MAF og fremre mellomaksel. Oppussing hjemme tar dessverre for mye tid om dagen, men har fått sneket inn litt biltid og. Trenger en skuff bak til div utstyr. Et rom til kjøkkensaker og et rom til div camping. Recoveryutstyr har en tendens til å bli skittent, så det havner nok i ei plastkasse på toppen av skuffen. Den dagen jeg får ei kjøle inn, så får recoverysakene gå på taket. Gjerne greit å ha det der uansett. Ikke alltid man får opp bakdøra når man sitter fast Pussig nok så ble den litt lengre enn først tenkt. Måtte av med lomma på dørtrekket bak. Heldigvis går høyttalerne klar. De passer fint inn foran hundeburet. Litt bilder fra byggeprosess til ferdig:
  20. Mye bra inspirasjon til min d2 her! Du er bra flink. Hvor får man kjøpt sånne aluplater?
  21. Det snør godt i Bodø i dag! Skulle virkelig ønske mellomakselen var i hus. Kjedelig å kjøre rundt i RWD nå. Bør bli potensial for noen fine snøhull snart! Bilen venter forøvrig på flere pakker. Ny MAF, AAP og MAP-sensor. MAF er vel litt omdiskutert om er nødvendig etter at egr er fjernet. Men så vidt jeg forstår så må den funke likevel. Så bilen ikke tror det er noe galt. Vet egentlig ikke om det er noe gale med noen av disse sensorene, men siden jeg ikke vet når de er byttet og det er greit med sensorer i bakhånd, så får den nye. Så pensjoneres de gamle til nødløsningskassen Det er forøvrig litt artig med rwd disco også. Måtte arbeidsdagen snart bli ferdig!
  22. Takk for råd! Endte opp med å kjøpe nytt. Som forhåpentligvis er på vei i posten snart. Blir å overhale det gamle etterhvert også. Alltids greit med et i bakhånd
  23. Nei, da er det ikke nippel nei. Da er det vel greit å gå for ny tenker jeg Hva tror dere om den jeg linket til?
  24. Er nippel på den jeg har. Kan vel være det holder å smøre den opp. Men med tanke på at den allerede er litt treg og hva man hører om de, så tenkte jeg at nytt er bedre? Den jeg har har nok vært overhalt en gang før..
×
×
  • Opprett ny...