Jump to content
LRforum

Ivers

Members
 • Content Count

  253
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ivers

 1. Takk skal ikke være lett. Den svarte forsvinner inn i hendelen opp til hornet virker det som. Må skyve ut en pin som holder fikseringen til hendelen slik at hendelen løsner fra makkverket for å få tilgang tror jeg. Prøvde å pusse lltt men er fortsatt bare fjernlys som virker når jeg holder hendel inne. Det ene blinkkyset blinker sakte, det andre er på konstant. Er det noen flere ledd å undersøke mtp lysene? Pærene virker tydeligvis. Pusset over kontakter til vindusvisker også. Den virket plutselig litt men så virket den ikke lenger.
 2. Funka der. Må hatt uflaks med hvor jeg kobla klypa et par ganger. Nest nederste sikring har ingenting koblet på. Derfor den ikke lyser. Går løs på å bytte eller friske opp ledninger på lyshendelen. Litt lurvete bak der. Men hvordan får man ut den svarte med brudd, på baksiden av hendel?(den er i en svart hylse, blir brun og går til nederste sikring. Den brune og svarte er klippet rett utenfor bildet. Kan se ut som dårlig kontakt på de små "kulene" til kjøre/fjernlys. Pusse?
 3. Aha! Tenninga var av. Når den er på, er den nest nederste dau. Den nederste lyser av og til på venstre side om jeg dytter på den. Lyser på høyre. Byttet de to nederste til 20 amp. Den nederste lyste da, men den nest nederste var fortsatt dau. Og nå plutselig lyser ingenting uansett hva jeg tar lampa borti. Tenningen er på. Tror jeg ødela den måleren?
 4. Inneforstått med det:) men den svarte røykskyen tror jeg har forbedringspotensiale. Hvor gjøres dette? På gasshendel på injektorpumpe, eller et annet sted?
 5. Startet opp i dag igjen uten noen ulyd. Det er jo bra.. Ryker mye grått på tomgang. Dette er da justert rett på A på pumpe som samsvarer med den pila på blokka. Etterpå Vred jeg pumpa helt til maks. Da ryker den veldig lite på tomgang. Oh går jevnere på tomgang virker det som. Den virker sprekere på maks innstillingen. Men når jeg kjørte den opp på jordet ryker det svart når jeg trykker litt hardt på gassen. Mulig det klakker litt ved pådrag. Er det et tegn på at det skal justeres litt tilbake? Finnes det en sweetspot midt i mellom maks og medium tro
 6. Slik så sikringstesten ut. Mye dødt https://youtu.be/hkQYaHv8lUU
 7. Skal se om jeg finner tråden for moroBør jeg sørge for at dette mystiske røret fungerer ved å bytte rele og sikringsholder? Forsøker å Google meg opp litt. Har kjøpt meg en sånn prøvelampe på biltema. Hvor er det lurt å begynne på en gammel serie 3? vil gjerne finne ut hvorfor ting som lys osv er dødt, og blinklys står på konstant. Har en ny hendel jeg kan sette inn, hvis det er et komponent som typisk feiler. PS setter veldig stor pris på hjelpa dere gir alle sammen. Masse kunnskap og erfaring her inne. Gull verdt for en nybegynner landrover nerd, som ikke har noen i nærheten å spørre.
 8. Hm, takk for forklaringen! hva er jeg tjent med å gjøre her? Bare bytte ut releet til nytt som funker i en bil? Samt bytte den sikringsholderen? Bilen tvinger meg til å prøve å lære meg å bli mekaniker, men nå vil den at jeg skal bli elektriker også Fint det skjemaet der. Det kan jeg forsøke å bruke til videre sporing.
 9. Ja stemmer har ikke lagt merke til at det kommer noe ut av det røret nei, så da blir det å fjerne den røde pluggen og koble på:)
 10. Interessant! Så det kan kanskje være noe av årsaken til mye røyk, ref min andre tråd om røyk jeg ikke finner utav, timing osv Løsningen er å koble slangen tilbake der den skal være? Eller i en beholder?
 11. Flott serie 2.Noen som vet hvorfor de tar så mye i frakt? Latterlig mye. Hadde lyst til å bestille der selv.
 12. Takk for tilbudet LR for alle pengaskal vurdere, hvis det ikke er mulig å nappe ut den pluggen og plugge inn? Motoren før denne ble byttet fordi den var noe feil med eller slitt . Men det var kun selve motoren som ble kjøpt ny fra turner engineering. Alt som skulle kobles på av pumper, dyser, manifold etc var nok fra den gamle. Er det skadelig at det er koblet slik som nå?
 13. Kan ikke se noen tilkoblingsmulighet der?
 14. Ja! Krysser fingrene for at den er på bedringens vei. Tør ikke håpe for mye, men det var forskjell. Kommer tilbake med mer.
 15. Vet ikke hva den heter på norsk. Men slangen fra toppen av det lokket på min s3 1976 2.25 diesel var koblet rett inn i toppen på oljebad filteret da jeg overtok bilen. Prøver å Google men finner ikke noe som samsvarer. Er det riktig at den skal gå inn der? Kan noen evt legge inn et bilde av korrekt tilkobling hvis dette ikke stemmer?
 16. aner ikke hva slags løsning dette releet er. grønn ledning går i en loop til baksiden av der releet er festet. Rød kommer fra batteriet/sikringsholderen. Hvit går opp til bulkhead og forsvinner i et rør?? Se bilde. Den blå er skjøtet til en svart ledning som går gjennom bulkhead ved rattet ca. Ved å lirke i den ser jeg at den er tilknyttet øverste sikring sammen med en annen ledning? Aner ikke hva den er til? Legger merke til at når jeg skrur på blinklys så lyser de bare konstant. Kjørelys og fjernlys fungerer ikke. Fjernlys virket før. Vindusvisker virker ikke Spyler virker ikke Parklys virker ikke. Sikringer ser hele ut. Antar det skal være brudd i metallet hvis ikke. For et rot
 17. Stod 1/4 opp på ekspansjonstank i manualen på ekspansjon, så tok sjansen. Er det mulig at det kan komme rusk I en dyse eller pumpa som har flyttet på seg? Skal filme en bedre snutt I morgen.
 18. Har vært borte der jeg har bilen nå. Satt inn oljebad filteret og fylt opp olje. Koblet til filteret. Fylte også på mer kjølevæske da ekspansjonstanken visst var tom og jeg ikke kunne se noe væske i radiator. Fylte opp med en 3 kgs kanne med rød biltema. Det merkelige nå er at den lyden ikke var der da jeg startet opp for andre gang. Tør ikke ruse så mye i kveld, da det er stille her nå og mange naboer. men skal prøve grundigere i morgen. Virket som den gikk jevnere og uten klakking?? Er det for godt til å være varig tro. Finnes det noen feil som kan komme og gå slik? Rusk noe sted? Masse røyk enda, men pumpa står nå stilt på a merket, midt mellom max og minimum.
 19. Tror man skal lagre ja, men det er bare antagelser fra meg uten nanocom Se om man har den muligheten i emulatoren?
 20. Går fra batteriet og bort til den lille svarte på torpedoveggen der. Noen som vet om den også er uoriginal?
 21. Har ikke Nanocom selv, men generelt er det ikke så farlig å gå inn i programmer for å kikke, så lenge du ikke gjør endringer og lagrer. Bare å trykke avbryt om du blir redd. Du kan jo se hvordan menyene ser ut i emulatoren her: https://nanoint.nanocom-diagnostics.com/index.html?rand=990 Er programvaren up to date og menyene like som i emulatoren, ser det ut til at interiørlys ligger under menyene: TD5>AS10>SETTINGS>SETTINGS GROUP 1>INTERIOR LIGHT Men det får evt noen voksne med nanocom irettesette meg på. Evt selg den til meg, så kan jeg tukle med den
 22. Noe hjelp i dette? https://www.lrworkshop.com/electrics/defender-2007/fuse-boxes-earths-and-headers
 23. Ja det er det. Man hører det på klippet. Men kanskje ikke så godt. Oppleves kraftigere live. Har tilgang på et sånt mekanikerstetoskop, så skal prøve å finne ut hvor lyden kommer fra. Evt få hjelp. Kommer tilbake med info
 24. Ja, som jeg skrev litt lenger opp her så er de inspisert og testet før jeg satte de inn. Men så kom denne klakke/tikke lyden. Det tykke røret til oljebad filteret har vært av. Kan det ha kommet rusk inn der som forårsaker slik lyd? Prøver å pelle ut dysene for å se på de, men er vel kanskje ikke en synlig feil i såfall. Skal sette inn renset filter med olje i dag. Det har vært tomt.
×
×
 • Create New...