Gå til innhold

Landrev

Medlemmer
  • Innlegg

    92
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Landrev

  1. Vel, da er endelig f..nskapet ute. Fikk lånt et sveiseapparat og la ei solid kake rundt bolten. Forøvrig passer vag sine hjulbolter rett inni LR muttre Dro den faktisk litt til så den satt godt før jeg sveiste den fast. Etter 20 sek forsøkte jeg å løsne, og da kom den med en gang. Dette har nok med høy varme å gjøre etter sveisingen.... Link til nye gode muttre mottas med takk!
  2. Fan og en hjulbolt som passa spot on inni mutteren.. Jeg tenker dette er veien å gå jeg.
  3. Tusen takk for alle svar! Forslaget over har jeg trua på, bare å finne en med sveiseapparat da, det ordner seg… Har søkt litt på nye muttre her inne, men de fleste trådene er gamle. Hvor lønner det seg å skaffe nye? Og til sist: er det noe middel det går å smøre på slik at det ikke setter seg så inni h….e fast? Som ikke gjør at muttre løsner da?
  4. Har vært å fått taki “grisepikk” 12mm, ber til høyere makter og satser på at jeg får ut resten. Satt inn resten med rikelig rustløser som skal få stå over natten. .
  5. Ved hjulskift erfarer jeg at hjulmuttere, særlig etter vintersesong setter seg noe inn i he......e. Også denne gangen til tross for at jeg bruker momentnøkkel hver gang og ikke muttertrekker... Nå greide jeg det store kunststykket å ryke mutteren! Rester sitter selvfølgelig igjen på gjengetappen slik at jeg ikke får av dekket... Hva gjør jeg nå?
  6. Hei. Etter 4 år med D4 256 testet jeg D5 for et par år siden. Ja, kjøremaskin var det (306hk) som i utgangspunktet er samme motor som jeg har, men D5 veier jo et halvt tonn mindre. Dog synes ikke jeg at den samme gode "kongen på haugen" følelsen var til stede. Sikkert grunnet noe mer spretten og stumpete oppførsel Jeg er fortsatt strålende fornøyd med min D4 og skal i hvertfall ikke bytte.
  7. Gledelig å lese Jeg kan med min egen erfaring bekrefte at Disco har fått et ufortjent dårlig rykte. Selv kjøpte jeg en d4 2013 modell med 8 trinns for over 4 år siden. Jeg har nå passert 100`problemfrie km i denne deilige bilen! Jeg har fra dag en for 4 år siden ført all historikk inn i et exelark og summert på de 4 årene har den kostet meg 55 000,- i servicer vedlikehold og noe småtteri som har dukket opp. DET syns jeg ikke er avskrekkende. Bruk litt tid på å finne et fint eksemplar som er godt fulgt opp, gjerne eid av en entusiast. Lykke til på let etter skikkelig bil
  8. Hei! Jeg hadde samme feil på min. Årsak var defekt LMM på den ene banken. Kikk på siste siden i tråden min. Der står det også noe om hvor jeg fikk takt ny. Som de referer til over her er den ene til den ene turboen den andre til den andre. Min som røk tilhørte den minste turboen som er mest i bruk...
  9. Hei! De tilfellene jeg har lest om, har dette problemet relatert seg til søl av kaffe e.l. i midtkonsollen. Når det er sagt er også 8 trinnskassen en mye bedre gearkasse enn 6 trinns, og skal ha mye mindre problemer enn den gamle. Meg fortalt etter service av kassen på RATS i Trøgstad. (Jeg har 8 trinnskassen)
  10. Hei Linda! Når du først er oppe i det segmentet ville jeg gått for en sen 2012-13 mod hvor den har fått den nye 8 trinns girkassa. (Den med girhjul og ikke spak) som forbedrer forbruket vesentlig. Da har den også siste motor med 256hk med noen endringer kontra 245hk. Ellers sjekk at servicer er overholdt, og at den er godt oppfulgt. Regreim skal vel byttes ved 170`isj greit at det er utført da det er en stor kostnad. Ellers sjekk at alt virker, at luftfjæring går fint opp og ned. Sjekk gjerne at tilhengerfestet er mulig å demontere, dette ruster fast om det ikke demonteres etter en tid. Ellers er det en knallfin bil! De trenger god oppfølging med når det er gjort tør jeg påstå at du ikke får noen bedre bil...
  11. Takk for gode svar. Jeg har en Icarsoft pro til å lese av feilkoder og resette service. Olje bremsevæske og filter er bestilt, og gjøres selv. Bilen bruke ikke til jobbkjøring lenger, så 10-12000km per år er det den går nå. Da skal den i hvertfall få en service i året.... Noen som har en servicelogg gjerne i Exel som kan brukes til logging og dokumentasjon?
  12. Hei godtfolk! Har nå hatt over 3 frydefulle år i min Disco uten annet en service og slitasjedeler. Kort fortalt om min bil: Nå passert 160`km alle tidligere servicer utført på merkeverksted. Fikk komplett nytt register i fjor, og nå ber den om en ny service. Meg bekjent er det snakk om en B service denne gangen. Sist den fikk en A service kostet denne rundt 7000,- (for to år siden) på merkeverksted, noe jeg syns det var verdt. Denne gangen skal merkeverkstedet ha 13400,- for en B service, noe jeg syns blir i drøyeste laget. Etter det jeg kan se av servicemanualen er det kun bremsevæske og vindusviskere de gjør i tillegg til A service. Det står at de også gjøre en kjapp gjennomgang av kjøretøyet. Det er ikke noe garanti på bilen lenger, men If`s super gjelder frem til bilen har rullet 200k Hva tenker folk om å ta servicen selv heretter? Dog godt dokumentert med bilder datoer og hvilke deler som er brukt. Har selv tatt service på alle mine eldre biler, og ser ikke denne jobben som noe forsjell... Vil det ha vesentlig betydning for eventuelt salg om de siste servicene er gjort av eier? Ser at denne motoren har rør for å suge opp oljen. Har jo utstyr til å utføre dette selv. Skifte dieselfilter og virker å være en grei jobb.. Ber om konstruktive tilbakemeldinger... Anders
  13. Kul video! Var der i fjor med Discoen min, og må si jeg ble mektig imponert over fremkommeligheten, selv med vanlige gate dekk!
  14. Er ikke 3.0 TD - 306DT som jeg tror er motorkoden for den som sitter i min den samme som sitter i nyere RRS? Der yter den jo 306hk originalt? Correct me if i`m wrong?
  15. Nye stempler og pakninger er nå bestilt. Krysser fingrene for at jeg får fikset den gamle da. To be continued!
  16. Helt enig! Jeg har nå sendt mail til ØBD (høgger her i nærheten) som har en 2015 mod. inne med 56000 på telleverket. Regner med at jeg kan få denne for en høvding da jeg kjenner en som jobber der. Forutsetning er at den er velfungerende da....
  17. Jepp glidere er satt inn med fett og går fint. Ser og med kaliper halveis demontert, at kun det ene stempelet flytter seg. Det andre så vidt. Det ene stempelet går tregt.
  18. Etter å ha merket i det siste at det er litt varmgang på ene siden foran fant jeg ut i dag at det ene stempelet på høyre kaliper henger/går tregt. Har søkt litt på forumet her, og overhaling av caliper virker å være en drittjobb. Har bestemt meg for å skifte hele kalipern. På LR butikken på nett selger de både orginal og uorginal fra Britpart. Repsett koster 250kr mot 1089 for en ny kaliper (britpart) Orginal koster over 4000kr. Hadde du gått for den billige eller orginal?
  19. Oppdatering!! Ny LMM fra LR butikken var selvfølgelig til den gamle 2,7n og halveis dobbelt så stor som mine. Det kan jo sikkert skyldes at 2,7l kun har en? Vel LR butikken tok LMM i retur uten diskusjon, og jeg synes de og skal ha litt skryt her. "ny" brukt måler ble bestilt fra Trondheim Bildemontering som for øvrig sitter på MYE deler til Disco 4. Den kom i dag, og ble montert med en gang. Startet bilen, og motorlampe og begrenset ytelse forsvant av seg selv uten at jeg koplet til diagnose. Gikk inn og slettet feilkodene, og de kom ikke tilbake etterpå. Tok en 30km tur, og kan konstatere at dronninga er frisk igjen, og at feilen skyldes defekt LMM Til orientering
  20. Ny måler er på vei. håper den kommer til uken. Saken oppdateres! Anders
  21. Der ja! Jeg har satt meg inn i den på bildet der jeg
  22. Takk for alle svar! I dag demonterte jeg begge LMM og rengjorde også nr1. Byttet om på de, og satt “hoved LMM” på den innerste. Plassen, og motsatt. Startet bilen, slettet feilkoder, og ny kode kom umiddelbart tilbake, men på på den andre (kalles bare airflow) etter det jeg har googlet. Det virker derfor for meg som at problemet har hoppet over på den andre målerern? Har jeg rett her? Ja det kan også virke som om EGR står litt åpent, men skal ikke de åpne ved tomgang, og ved høy belastning? Her har jeg for lite kunnskap... Bilen ryker ikke eller har noen andre issuses annet enn at den har begrenset ytelse... Jeg tenker vel nå at neste skritt er å bestille en ny LMM?
  23. Takk for det, ser de gjør det på den ene filmen. Skal prøves i dag
  24. LMM er nå rengjort etter beste evne uten at feilkoden forsvant. Den kom umiddelbart tilbake etter sletting. Jada, ikke at jeg er så dreven i diagnoseverden, men tror jeg fikk hentet ut verdier for begge egrventilene, og for LMM? For meg virker det som om LMM i hvertfall gir noen verdier? Den store forskjellen på LMM 1 og 2 skyldes vel at nr 1 ikke benyttes av særlig grad før over 3000omr?
×
×
  • Opprett ny...