Jump to content
LRforum

Fjellmann

Members
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Fjellmann

 • Rank
  Aktiv Medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bryne

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Bryne

Recent Profile Visitors

564 profile views
 1. Gratulerer med fantastisk bil:) Min er en 07 som er registret i desember 06 og den hadde den svake oljepumpa. Når jeg demonterte oljepumpa så jeg antydninger til sprekkdannelser der hvor den pleier å ryke så jeg hadde mildt sagt griseflaks. Anbefaler deg sjekke oljepumpa di ASAP og bytte den hvis du har den svake typen.
 2. Jeg ser at det blir litt feil å beskrive det som vibrasjoner, mer treffende er nok å kalle det for en mørk resonans lyd fra fremre del av bilen men svake antydninger til vibrasjoner. Er lyden som merkes best og ikke vibrasjonene. Lyden kommer som sakt tydeligst i rundt 80 kmt og rett over 2000rpm. Jeg merker en lett økning i lyden når jeg slakker forsiktig av på gassen.
 3. Takk for tips. Men vibrasjonene kommer tydelig fra fremre del av bilen. Hvis skoa hang på parkbremsen så burde det vel generere endel varme på bremskivene bak? Jeg har ikke merket noe varme på de. Bremseskiver og klosser fremme er helt nye.
 4. Nå forstår jeg fint lite av vibrasjonene mine. Nå har jeg flushet igjennom 20l med ny olje, byttet filter og tilsatt to tuber med Dr.tranny uten at det gjorde noe som helst forskjell. Tappet av olja på diffen fremme for å se etter spon på magneten, men både olje og magnet var helt fin (byttet olja for 1år siden). Bilen skal inn på 4 hjulskontroll snart. Får få Sandes bil til å gå over foringer og div som kan skape vibrasjoner når bilen er på løftebukken. Vil være helt sikker på at alt annet er sjekket får jeg tar ut kassa og byttet TC
 5. Ja du trenger en sånn overgang https://www.disco3.co.uk/shop/nav-screen-cable-fakra-to-rca-phono-p95.html
 6. Der var 20 liter med RAVENOL ATF 6HP gearkasse olje bestilt. Tenker det er lurt å begynne der uansett om TC må byttes. Med 20L så har jeg iallefall nokk til å flushe den noen ganger:) Fant olja kanonbillig hos produsenten bare 1300kr inkl frak+toll. https://www.ravenol-shop.de/getriebeoel/automatik/ravenol-atf-6hp?number=1211112-020
 7. Hei Hvordan er det mulig å se at TC er gåen med å lese av live values med iidtool? Har du iidtool?:)
 8. Er helt enig med deg at dette er litt vel tidlig, spes når gearkassa har fått flush og nytt filter. Og når Dr.Tranny ikke gir noe utslag så blir jeg skeptisk. Men har så lang ikke klart å finne noen andre kilder som kan skape disse symptomene. Får håpe ny flush kan gi mer noe mere svar Jeg har godt over hjullager, drivakselknuter foringer, fremre og bakre mellomaksel og parkbrems. Hadde utslitt lager på bakre mellomaksel og var 100% sikker på at det var årsaken, men hjalp ikke noe å bytte akselen. Hadde og utslitte bakre foringer på nedra bærearmer og trodde dette var årsaken, men det gjorde heller ingen forskjell. TC er deffinitvit ikke en jobb i elimineringsfasen:) Tar derfor et oljeskift først for å se om det kan gi mer noe mer svar.
 9. Takk for info. Jeg har ikke merket noe jaging i turtall på min. Men har en mørk romlelyd med små vibrasjoner ved pådrag rundt 2000 rpm. Hadde vært kjekt å møtt deg og sparket litt dekk:) Tar kontakt når jeg kommer på land. Offshorepåske på meg i år:(
 10. Bilen har i dag godt 165000. Ja det var første flush av kassa. Jeg har vært i kontakt med mekanikeren som hadde servicene på bilen for forrige eiger og han kunne bekrefte at det ikke var vibrasjoner i den før flush og at det ble ikke tilført noe Dr.tranny
 11. Takk for svar. Jer har hatt på to tuber med Dr.tranny uten at det gjorde noe forskjell. Derfor har jeg lyst til å prøve et olje bytte før jeg kjøper ny TC for å se om det gjør noen forskjell, hjelper ikke det heller så kan det vell ikke være TC som er gåen? Men han fyren fra Transtec som er spesialister på automatkasser og TC var så sikker på at den var utslitt og jeg finner ingen andre kilder til vibrasjon/lyd. Er uansett på tide med oljeskift på kassa så skader ikke å prøve det først:)
 12. Stålpanne og utskiftbart filter ble montert ved sist flush. Tenker og at det er lurt å få på ny olje før ny TC blir montert. Hvilken olje anbefales det å bruke på gerkassen? Jeg ser at advancedfactors har flere alternativer.
 13. Da ser det ikke ut til at det er noen vei utenom å bytte TC på bilen min om ikke så lenge. Har skiftet utslitte foringer og bakre mellomaksel uten å bli kvitt problemet. Finner ingen andre sannsynlige plasser vibrasjonene/lyden kan kommer fra en TCen. Servicemann hos Transtec mente og at det var TC som måtte skiftes. Vibrasjonene er ikke så kraftige enda så han mente ikke at det var bråhast, men vi skal på langtur med bilen i sommer så da er det greit å ha alt på stell. Tenkte å bytte TCen selv. Er det best å kjøpe ny TC eller en overhalt fra Transtec? Fikk pris på overhalt TC til 8500kr. Har lest at noen mener kvaliteten på overhalt TC av fagfolk er bedre en masseproduserte nye. Hva tenker folket om dette? Hvor er det eventuelt best å kjøpe ny TC? Er det en ide å DIY flushe kassen med Filo metoden (http://www.disco3.co.uk/forum/topic55010.html) før jeg bytter TCen? Tenkte det kunne være lurt å ha helt fersk olje på kassa før ny TC blir satt inn. Så kan jo ny olje være med på å bekrefte 100% at det er TCen som er gåen før jeg river ut girkassen, jeg antar at vibrasjonene vil forsvinne midlertidig med ny olje. Bilen min ble flushet for 50000km siden.
 14. Blir spennende å komme på land og begynne å sjekke foringer/kuler og hjullager på min. Har mye de samme symptomene, men stusser på at to tuber Dr.tranny ikke gjorde noen forskjell. Har sjekket med forrige eiger og verkstedet som gjorde flushingen av girkassen for 50000km siden. Og begge kunne bekrefte at det ikke var noen vibrasjoner før flushing og at det ikke hadde blitt tilsatt noe Dr.Tranny el lignende. Bilen har i dag godt 165000km. Så da begynner jeg å mistenke andre og billigere ting en TC. Merker dere bare vibrasjonene ved pådrag? Jeg får en liten økning i vibrasjonene hvis jeg forsiktig slipper opp gassen. Slipper jeg gassen helt så forsvinner vibrasjonene.
 15. Det enkleste er å koble av øverste slangen på oljekjøleren og fyller Dr.tranny rett på kjøleren med en slange. Da slipper du å krype under bilen og jobben er gjort på 10min. https://www.disco3.co.uk/forum/dr-tranny-question-164891.html
×
×
 • Create New...