Jump to content
LRforum

Fjellmann

Members
 • Content Count

  82
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Fjellmann

 • Rank
  Aktiv Medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bryne

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Bryne

Recent Profile Visitors

903 profile views
 1. Jeg har ikke handlet dekk enda, men heller mot å kjøpe hakkapeliitta r3 suv. Dette skal vist nok være et dekk som er laget med tanke på store tunge SUVer. Kjører såpass mye opp i snøen på vinteren at jeg ønsker noen gode dekk jeg kan stole på. Har fått pris på 10300kr for R3 265/70/17 ferdig lagt på bilen.
 2. http://www.transtec.no tar 8000kr for en overhalt TC. Kjenner ikke til kvaliteten på overhalt i forhold til ny.
 3. Hei Jeg har kjøpt noen 17" X5 felger som jeg tenkte å bruke på D3en min. Noen som har tips om hjulmutter type og hvor jeg kan få kjøpt det?
 4. Leste et forslag her inne om å hente en Jaguar S-type i Tyskland og plukke motoren av den. Mulig dette er den billigste løsningen for å få en fungerende byttemotor?
 5. Er det mest pga pris dere har valgt å gå for billige kina dekk, eller mener dere at kvaliteten er like bra? Jeg kjører mye opp på fjellet i helgene og ønsker noen trygge og gode dekk. Burde vel egentlig hatt pigger siden bilen er såpass stor og tung, men vil helst slippe det. Noen som vet hva konsekvensen er hvis man blir stoppet med dekk som er rett over 5% regelen? Kjører på 265/65/18 på sommerdekka i dag og her muligens ikke tenkt igjennom dette helt:) Risikerer man fratrekk fra forsikring ved en eventuell kollisjon? Risikerer men bot hvis man blir stoppet? Synes bilen kler så store dekk at jeg vil helst ikke gå ned på størrelse
 6. Hei Vet at dekkvalg har vært oppe mange ganger før, men så skjer det jo nye ting på dekkfronten også. Er det noen som har noen gode piggfrie vinterdekk å anbefale til en Discovery 3? Tenkte å kjøpe 265/70/17 dekk. Kjører 265/65/18 på sommerdekka og kan godt tenke meg litt mer gummi på vinterdekka.
 7. Gratulerer med fantastisk bil:) Min er en 07 som er registret i desember 06 og den hadde den svake oljepumpa. Når jeg demonterte oljepumpa så jeg antydninger til sprekkdannelser der hvor den pleier å ryke så jeg hadde mildt sagt griseflaks. Anbefaler deg sjekke oljepumpa di ASAP og bytte den hvis du har den svake typen.
 8. Jeg ser at det blir litt feil å beskrive det som vibrasjoner, mer treffende er nok å kalle det for en mørk resonans lyd fra fremre del av bilen men svake antydninger til vibrasjoner. Er lyden som merkes best og ikke vibrasjonene. Lyden kommer som sakt tydeligst i rundt 80 kmt og rett over 2000rpm. Jeg merker en lett økning i lyden når jeg slakker forsiktig av på gassen.
 9. Takk for tips. Men vibrasjonene kommer tydelig fra fremre del av bilen. Hvis skoa hang på parkbremsen så burde det vel generere endel varme på bremskivene bak? Jeg har ikke merket noe varme på de. Bremseskiver og klosser fremme er helt nye.
 10. Nå forstår jeg fint lite av vibrasjonene mine. Nå har jeg flushet igjennom 20l med ny olje, byttet filter og tilsatt to tuber med Dr.tranny uten at det gjorde noe som helst forskjell. Tappet av olja på diffen fremme for å se etter spon på magneten, men både olje og magnet var helt fin (byttet olja for 1år siden). Bilen skal inn på 4 hjulskontroll snart. Får få Sandes bil til å gå over foringer og div som kan skape vibrasjoner når bilen er på løftebukken. Vil være helt sikker på at alt annet er sjekket får jeg tar ut kassa og byttet TC
 11. Ja du trenger en sånn overgang https://www.disco3.co.uk/shop/nav-screen-cable-fakra-to-rca-phono-p95.html
 12. Der var 20 liter med RAVENOL ATF 6HP gearkasse olje bestilt. Tenker det er lurt å begynne der uansett om TC må byttes. Med 20L så har jeg iallefall nokk til å flushe den noen ganger:) Fant olja kanonbillig hos produsenten bare 1300kr inkl frak+toll. https://www.ravenol-shop.de/getriebeoel/automatik/ravenol-atf-6hp?number=1211112-020
 13. Hei Hvordan er det mulig å se at TC er gåen med å lese av live values med iidtool? Har du iidtool?:)
 14. Er helt enig med deg at dette er litt vel tidlig, spes når gearkassa har fått flush og nytt filter. Og når Dr.Tranny ikke gir noe utslag så blir jeg skeptisk. Men har så lang ikke klart å finne noen andre kilder som kan skape disse symptomene. Får håpe ny flush kan gi mer noe mere svar Jeg har godt over hjullager, drivakselknuter foringer, fremre og bakre mellomaksel og parkbrems. Hadde utslitt lager på bakre mellomaksel og var 100% sikker på at det var årsaken, men hjalp ikke noe å bytte akselen. Hadde og utslitte bakre foringer på nedra bærearmer og trodde dette var årsaken, men det gjorde heller ingen forskjell. TC er deffinitvit ikke en jobb i elimineringsfasen:) Tar derfor et oljeskift først for å se om det kan gi mer noe mer svar.
 15. Takk for info. Jeg har ikke merket noe jaging i turtall på min. Men har en mørk romlelyd med små vibrasjoner ved pådrag rundt 2000 rpm. Hadde vært kjekt å møtt deg og sparket litt dekk:) Tar kontakt når jeg kommer på land. Offshorepåske på meg i år:(
×
×
 • Create New...