Gå til innhold

kretslopp

Medlemmer
  • Innlegg

    134
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av kretslopp

  1. Det låter så som jeg hadde det innen jeg monterte en ventil. Det blir en stor luftboble i plastrøret mellom filterhus og dieselpumpen. Jag prøver å laste opp bilder på den jeg har men forumet mener att bildene ikke er kompatible. Den jeg har er en tilbakeslagsventil fra et hydraulfirma 1/4» eller 3/8». Den har innvendig gjenge. I hver ende sittet det pushfit koblinger for 8mm nylonrør. Samme type som sitter på luftfjæringen. https://www.agropomoc.com/Uploads/agrox/2016/image/faster-check-valve-vu-1f-1f-86001354.jpg
  2. Jag har samme feil faktisk. Bitteliten lekkasje fra injektor 4. Når motoren blir er kall suger det inn luft og gjør motoren vanskelig å starte etterpå. Istedenfor att kjøpe en ny dyr injektor monterte jeg en en veis ventil (checkvalve) på sugeslangen mellom tank og filter. Klippte vekk hurtigkoblingen rett foran tanken og satte den der. Problemet med att starta er da faktisk ikke ett problem lenger.
  3. Men er det ikke kun overflow slangarna som er dårlige?
  4. Om du i første hånd klarer deg med en billig måte å feilsøke EAS kan jeg anbefale dette eller lignende fra eBay. OBD adapter till Seriell com-port. Com-port til USB-adapter EAS Unlock (gratis på nettet men følger med hårdvaran) https://www.ebay.com/itm/Range-Rover-P38-EAS-Air-Suspension-Diagnose-Reset-Cable-RAVE-Manual-/164828438011?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=710-127635-2958-0 EAS Unlock Suite fra RSW Solutions finner du her: https://www.rswsolutions.com/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=56
  5. kretslopp

    Dørlås P38

    Årsaken må vell vare att noe går tungt i dørlåset? Min er smøret opp og går fint. Syns det burde fungere om jeg bare hadde en elmotor. Det ligger ikke noe spenning på så lenge jeg ikke trykker på remoten.
  6. kretslopp

    Dørlås P38

    Hei. Jeg søker etter et dørlås med fungerende sentrallåsmotor. Elmotoren i førerdørlåsen er brend. Så jeg må låse opp med nøkkelen hver gang. Hvis noen har en komplett fungerende dørlås venstre foran med to kontakter så kjøper jeg gjerne den. Men om noen har venstre bakre dørlås så går det greit da jeg kan flytte elmotoren som er gåen till førerdøren. Vet ikke om høyre side har nøyaktig samme elmotor. Jeg bor i Sverige nå så den må sendes over grensen. Hilsen Benjami
  7. Kan vare sånn att den er superlocked.
  8. Om du tar ut radioen så kommer du åt skruen fra høyre sida av DIN-hullet med en fleksibel forlengere.
  9. Jeg fant ut idag hva som er galt. Jeg skjønte ikke hvorfor ikke BECM sendte signal til venstre outstation om att låse opp førerdøren. Feilen med det var att mikrobryteren i låsen fortsatt gav tilbakemelding til BECM att den ikke er i lås da den faktisk var det. Derfor hadde BECM ikke anledning att sende signal att låse opp da den ikke var i lås. Hvis jeg låser med Remote samtidig som jeg låser førerdøren manuelt, da prøver BECM att låse opp etterpå. Det betyr att jeg må ha en komplett ny lås da det gamle ikke ville fungere godt nok med en elmotor fra ett annent dørlås. Det må nok vare litt for treigt.
  10. Hva for en standard motor monterte du?
  11. Hei. Jeg har en utfordring i att få sentrallåset att virka igjen. Det begynte med att førerdøren ikke ville låsa/ låse opp med fjernkontrollen. Har da brukt nøkkelen midlertidlig for dette. Jeg har til idag konkludert følgende: Elmotoren i dørlåsen er død. Har lånt tilsvarende elmotor fra venstre bakdør som virker og har 4,3 Ohm. Da skjer dette. Ved låsing prøver motoren i førerdøren att låse men klarer det ikke helt. Ved opplåsing skjer ikke noe. Har feilsøket ledningsnett mellom dørlås og door outstation og BECM. Har skiftet plass på venstre og høyre outstation. Har demontert, åpnet og inspisert BECM renset fra støv og montert i sammen igjen. Fortsatt samme feil. +12V ved låsing. 0V ved opplåsing. Har en lyspæra montert midlertidlig på ledningsnettet for å simulere last av en elmotor da jeg monterte den som er ok i bakdørene lås igjen. Samme sak skjer da. Noen gode råd?
  12. Om heater matrix har en lekkasje pleier det å vare i anslutning till aluminiumrøren som går gjennom torpedoplåten. Det er to O-ringer der som blir dårlig og det er vanskelig å få det helt bra. Hvis du ser under dashbordet på høyre side så er det mulig å se på røren og ansluttningen. Er det dråper med kjølevann der så har du garantert det problemet. Den elektronikk som kan ta skade av kjølevann i teppen sitter under passasjererstolen og heter BECM. Att skifte ut heater matrix bare for att syns jeg er en unødig jobb. Det er mye skruing for dette. Bedre å gjøre en sånn ting samtidig som servomotorerna for klimaanlegget ska skiftes ut da overdelen av dashbordet må plukkes vekk. Om det ska gjøres anbefaler jeg att bytte ut till heater matrix fra Audi A4 sirka 1996 med 19mm ansluttninger og skifte ut røren mot slang. Nissens 70230 er artnr.
  13. Ja det er ved nr 7 jeg mener. Har du litt flaks er problemet der.
  14. Det kan faktisk vare vannrøret som sitter lengst bak på topplokket på venstre side som følgjer motoren rundt og ender opp ved vannpumpen som er årsaken til lekkasjen siden du ikke har de klassiske tegnen på enten blåst toppakning eller sprekk i toppen. Att du av og til får hvit/grå røyk låter litt som diesel som ikke er forbrendt i samband med att den er tungstarted av en eller annen grunn.
  15. Er det ikke noen feil på vibrasjonsdemperen på veivakseln da? Syns det ikke er så mye vibrasjoner fra min motor.
  16. Det står vannpumpe i emnesraden men ekspanjonstank i teksten. Er det termostaten som skal skiftes?
  17. Brage. Jeg kan ikke finne tråden med bildene. Har du en link att dele?
  18. Hva trur du bare girkassen med converter veier? 80-100kg?
  19. Hei. Hva er det for vekt på automatkassen i P38, Discovery osv? Uten fordelingskasse men med torque converter. Går den inn i bagasjerommet på en P38? Ska prøve og henta en 4HP24.
  20. Nå er det vinter og sesongen for startbatterier er i full gang. Min P38 har hatt en Bosch 105Ah med vanlig påfylling som begynt å bli litt svak. Bilen har fått stå mye på grunn av korona da bare en av bilene er i bruk. Den blir tom på strøm etterhvert. Har ikke sett på om det er BECM som vakner opp. Uansett undersøker jeg hva for ett batteri jeg ska kjøpe når P38: an ska vekkes til liv igjen. Jeg vil alltid ha mest mulig kapasitet og startstrøm. Jeg fant ett fra Deka med navnet 1231PMF som er på 105Ah og har 1000A CCA. Vedlikeholdsfritt. Ikke AGM dessverre. Polstillingen er mot senter så det burde fungere med pluspolen håper jeg. Den koster 1800kr for meg ( i Sverige hvis det ikke er åpenbart). De hadde også ett par fra Varta som også er gode alternativ. Den till høyre har eksakt samme mål og polstilling som originalbatteriet. Hva bruker dere?
  21. https://www.ebay.com/itm/RANGE-ROVER-P38-HEATER-BLEND-SERVO-MOTOR-STC3259-BRAND-NEW-GENUINE-VALEO-/192024559779?_trksid=p2349624.m46890.l49292 LR STC3259 Valeo 509657
  22. Jeg tar alltid vekk startmotoren for å være helt sikker. Er ikke mye ekstra skruing for det.
  23. Jeg lar alltid nøkkelen sitte i tenningslåsen og la førerdøren stå åpen med når jeg tar vekk batteripolen. Har aldri hatt problem med sync.
  24. Jeg har skiftet ut taktrekket. Bestilte noen kvadratmeter med headliner fra eBay. Sort faux suede. Stilige og artige men den var ikke fleksibel så det vart veldig vanskelig då jeg kom till partiene foran. Ble ikke helt 100% men det ser man ikke egentlig. Preparerte taket først med att få vekk mest mulig av den famle foam backingen og det meste av limet. Malte så hele taket med en wood sealer og slipte det litt for å slippe fjerne all lim som nok er umulige. Brukte wurth sin spraylim som tåler 120 grader celsius får å maksimere chansen att limet holder i lengden. Min interiør er helt sort da all tre og alle detaljer som var lysegrå er malt med plasti dip.
  25. Din motor har ikke luftmassemåler. Den har kun MAP-sensor som måler lufttrykket i insugsmanifoilen. En par ting att sjekke først for å utelukke det er hvis det er montert en trimboks av noe slag. Ta da vekk den og prøv igjen. Sjekk luftfilter og insugslanger att ikke noen suger seg flat eller att noen er delaminert på innsiden. Bare la motoren suge luft direkt fra manifoilen. Sjekk dieselfilter samtidlig som du sjekker fødepumpen i tanken. https://www.landyzone.co.uk/land-rover/checking-diesel-fuel-pump-flow-rate-or-running-lift-pump-to-bleed-injection-pump.182959/ Sveiv motoren ellers normalt ved kjøring de siste dager den gikk? Noen røyk? Hvit, svart?
×
×
  • Opprett ny...