Gå til innhold

Hallgeir

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Hallgeir

  1. Absolutt. Ikke noe å spekulere på
  2. Det er den antenna jeg har. Funker supert
  3. Uansett hva du velger å gjøre, så velg ei aktiv antenne i allfall. Jeg angrer ikke et sekund på det. Fantastisk mottak, og enkel montering (høyre siderute bak).
  4. Serr? Ok ok... Må nesten være engelsk ingeniør for å finne på å legge denne inn på "dekk/legg deg" kommandolinjen Hvem er "noen", og hva skjedde? Får vel bytte den sensoren da
  5. Nettopp byttet filter. Sensoren er nok litt løen. Tviler på at vogna kneler av den grunn.
  6. Hei dere, Min D3 2007 TDV6 HSV har hatt samme feil et års tid nå. Tricoloren plinger, og vogna legger seg flatt. Skjer ofte uten noen åpenbar grunn(jevn fart, rett frem, ingen humper eller aksellerasjon/bremsing. Leser ut med iidtool at det påstås communication fault fra denne modulen. Men hvor sitter den, og hva kan det være?
  7. Fytti f... Må jo slakte alt for å komme til.. Men hvor sannsynlig er det med fukt der om en ikke har takspjell? Tror jeg må sjekke kabler og kontakter i/ved setet først... Eller tar jeg feil?
  8. Kan være verdt å ta en titt der ja. Men jeg skjønner ikke åssen det kan bli brudd i kabler som ligger i ro. Må en demontere hele interiøret for å komme til denne kabelbunten?
  9. Ja, telleren er riktig. Men stusset selv på datoen... Tok bildet og leste ut i kveld
  10. Snedige greier. Samme feil går igjen. Førersete. Åssen kan(hvis det gjør det) påvirke resten av vogna? Går i lysorgel og neier elegant...
  11. Hei! Sikkert e jævlig teit spørsmål, men kan feil i førersetet føre til flat bil og tricolor? Vogna går stort sett fint uten hickups når jeg kjører, men når kona og svigersønnen kjører, så går den i lysorgel om og om igjen... Det eneste jeg finner fra IId-tool er feilkode fra setemotor (tellefeil). Er jeg helt på bærtur?
  12. Røsk og riv med andre ord :p Takk for svar!
  13. Heps.. Klarte å få knekt av en bit av selve sensoren venstre fremme, så den sitter ikke der den skal. Hvordan kommer en til koblingen til sensoren? Må en av og ned med innerskjermen??
  14. Da har du funnet feilen. Selv om ventilblokkene skal fordele luften, kan de ikke fordele trykket. Vogna di er vesentlig tyngre foran, og med lekkasje, klarer den ikke å bygge opp nok trykk til å løfte foran. Tipper du har en pex slange som ikke tetter i koblingen ut fra pumpa. Demonter og se nøye på slange-enden. Er den litt "knekt" og med hakk i, har du årsaken. Er du heldig, kan du kappe av 6-7mm og trykke den på plass igjen. Blir ofte tett da.
  15. Bytte av disse var en "tur i parken". Ned og opp igjen med fanger var lett jo!
  16. Oppdatering... Så snart jeg fikk lagret en kanal på hurtigknappene (1-9 osv) så funket plutselig alt. Konklusjon, dette er good shit. Anbefales! Og dekningen er helt hinsides... bra..
  17. Dæven, det var et godt tips.. Synd han ikke holder til i midt-Norge... Men da håper jeg den holder til jeg får reservedoning på tunet. Så blir det å skru Takk!
  18. Usikker på om jeg har E-diff. Selv om 4x4 sier at lås kobler inn og ut. Må sjekke igjen. Hvis ikke blir det godt vasket der bak
  19. Hm.. Turde ikke fylle på mindre enn jeg tappet ut.. Tviler på om det noengang har vært byttet på denne. Hva vil resultatet bli med overfylling? Dårligere kjøling?
  20. Ble jaffal vesentlig stillere der bak etter oljebytte... Tappet av omtrent to liter, og fylte på det samme. Det jeg fant på nettet sa 1,2 liter, men det er kanskje for modeller uten diff lock?
  21. Tenkte jeg først bytter olje, og så bytter igjen etter noen mil... Ingen diff liggende nei, og grubler litt på hvor en sånn skaffes på en fornuftig måte, og om jeg skal bytte den selv. Eventuelt overhale Dette kan jeg fint lite om... Tips er særdeles velkomne
  22. Hm... Åpnet bak og tappet ut gøøørsvart olje... Og den tappepluggen taler vel ikke akkurat om indre velstand..
×
×
  • Opprett ny...