Jump to content
LRforum

Yann

Members
 • Content count

  68
 • Joined

 • Last visited

About Yann

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Porsgrunn
 • Interests
  Land Rover - lærarbeid - matlaging.

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Porsgrunn
 1. Mr. Larkin

  Det er vakkert Ronny!
 2. Prosjekt Range Rover - Mrs. Ataraksia

  I dag har min far kappet i kanal og fotbrønn - nytt stål som dere ser på bilde er ennå ikke fastsveiset.
 3. Prosjekt Range Rover - Mrs. Ataraksia

  Bilder fra gårsdagen. Det vi fikk gjort var at min far kappet ut for skifte av kanal på førersiden (gjenstår å ta ut noe mer inn imot fotbrønn). Jeg grovrengjorde motorblokka. Den skal vaskes med sitrusrens, vaskes med Zalo og vann og så til sist spyles med varmt vann innen den er klar for maling.
 4. Takk for innspill! Nei, i følge mine mål blir dette gulvet for kort i min bil.
 5. Hei, Jeg trenger dette for å få bilen komplett (det er en stund frem til det!). Hva vil du ha for det? Jeg byr ikke da jeg ikke aner hva som er en høvelig pris.
 6. Jeg trenger et nytt gulv (type "bølgeblikk") til mitt 2-dørs prosjekt. Så lenge gulvet er helt er jeg interessert. Jeg holder til i Grenlandsområdet, men kjører gjerne et stykke ved behov.
 7. Jepp, white er greia i 2018! Jeg ringte Brighton autopaint, som i følge et gammelt googletreff skulle kunne blande Palomino. Men, nei. Jakten fortsetter.
 8. Takk Robert! Det blir mest sannsynlig Arctic White da det trolig er originalfarge. Og den fargen jeg har begynt å venne meg til at Mrs. Ataraksia skal ha. Jeg må male opp gulvfestene til setene da disse har rustet. Om det er noen som har fargekoden på Palomino blir jeg glad!
 9. Takk for svar Rob! Når du sier C-post panelet, da mener du utvendig på bilen sant? Da er det trolig Arctic White. Er det noen der ute som har fargekoden til setefester o.l. (Palomino, eller er det kun tekstiler som har denne benevnelsen?)?
 10. Når jeg skal lakkere bilen vil jeg gjerne ha originalfarge. Nå er bilen malt i Arctic White utvendig. Samtidig er deler av karosseriet malt i det jeg ville kalle "sandfarge" innvendig. Jeg har derfor lurt på om originalfargen kan være den som heter Sahara Dust eller Sandglow (ja, jeg er fargeblind så det her strever jeg med). En telefon til den lokale LR forhandleren ga ikke svar på hvilken farge denne bilen hadde som ny. Er det noen der ute med gamle oppslagsverk som kan hjelpe? Understellsnr. fra Biltilsynets register er som følger: LHABVZZAA101891. Om fargekoden er å finne et sted på bilen er jeg takknemlig for tips til hvor jeg skal lete.
 11. Prosjekt Range Rover - Mrs. Ataraksia

  Noen flere bilder fra helgas økter med mål tvers over bilen. Kjekt å ha noen referanser før vi kapper i kanaler.
 12. Prosjekt Range Rover - Mrs. Ataraksia

  Ja, vi tenker nok ganske likt Erik. Jeg vet ikke nok om injection til å delta så mye i valg av system. På det feltet lener jeg meg på min far som har kjøpt og satt opp et par slike (seinest på en 1600 Ford motor som sto i en Lotus Superseven byggesett bil). Så vidt jeg har forstått på ham går tankene foreløpig til et system som fåes kjøpt hos Gasolin, med bredspektret lambdasonde. Det er er ligende system han har bygget med tidligere. Vi får se om det kommer opp andre ideer og andre løsninger når vi går igang med å undersøke dette nærmere. Vi har tilgang til en bremsebenk gjennom en bekjent av min far, så vi kommer til å bruke den når vi setter opp injection på motoren. Når det gjelder gearkasse, som du og jeg har diskutert Erik, tar jeg sikte på å beholde den jeg har. Etter å ha testet den ut langs E18 når bilen er på veien, kan det jo være jeg angrer meg. Tiden vil vise.
 13. Prosjekt Range Rover - Mrs. Ataraksia

  Takk for svar Erik! Nei, det er ikke noe mål i seg å hente ut mer krefter. Et mål er å overhale den motoren vi har slik at den går så pålitelig som mulig. I og med at vi uansett må bytte kamaksel, har vi tenkt at vi like godt gå for en high torque. Et annet mål er moderne injectionsystem, for å redusere forbruket noe.
 14. Prosjekt Range Rover - Mrs. Ataraksia

  Takk for svar Erik. Hvor kjøper du kvalitetsdeler? Er famousfours et OK sted? Vi kommer nok til å kjøpe en high torque kam. Vi har sett på en fra Kent Cams, men skal sjekke ut dem du nevner. Dessuten kommer vi nok til å montere et moderne injectionsystem. Planen er at en kamerat måler ut veivaksel, ventiler og ventilseter, så får vi ta en vurdering av hva som må byttes. Hva gir performance toppene? Mer ytelse på høye turtall?
×