Gå til innhold

josda

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av josda

  1. Har en 06 mod D3, der jeg opplever at den siger helt ned på alle luftbelger i løpet av en 2 til 3 ukers tid. Når jeg starter bilen, hever den seg kjapt opp til normal nivå igjen, ingen lys eller feilmeldinger å se. Noen som har tips til hvor en bør begynne å lete? Kan legge til at lufttank ble byttet for et par år siden, og den sammenheng ble det byttet tøtrkefilter og nytt lokk på kompressor.
  2. Virker som den starter å brenne, for så å slukke etter en liten stund, det kommer varm luft ut eksosen. Pumpene går. fuel, sirkulasjon og luft blåser den. Full tank, pumper går. Den går i lock etter noen dager pga for mange startforsøk, må da resette feilkode, og da oppfører den seg som forklart over.
  3. Webasto starter og begynner å varme, (kommer hvertfall varm eksos ut fra eksosrør) for deretter å stoppe etter noen få minutter. Slik holder den på noen ganger/dager for så å gå i lock. Og får da feilkode: B1D29. Sletter feilkode og den oppfører seg på samme måte igjen. Har demontert brennerinnsats, som ser ganske så bra ut. Noen tips her? Er dette normale symptom på at brennerinnsats må byttes?
  4. Jeg mistenker at det kan ha kommet noe dritt/partikler av noe slag, mellom skive og hjulnav (anleggsflaten til skiva mot navet), siden det nettopp har vært jobbet på ene siden, antar at du har hatt av bremsekiva, da du byttet drivaksel. Anbefaler at du demonterer skiva, og sjekker/rengjør anleggsflatene. Har hvertfall vært borti dette selv en gang.
  5. Jeg sliter også med slakk i hengerfeste, men har nå ordnet dette med en slik plate som er vist til i tidligere innlegg, dette fungerer strålende. Jeg sjekket en del rundt dette problemet i sommer, da jeg skulle kjøre med campingvogn, og syns det ble svært irriterende med den klakkelyden som som kom av slakk i hengerfestet. Slik jeg ser det sitter hengerfestet tight og fint når jeg monterer det, men når jeg setter på henger og det får litt press nedover, så glipper låsebolt litt tilbake, slik at hengerfestet kommer litt ned, og dermed blir det slakk i hengerfestet. Ser ikke ut som det er noen fare for at låsebolt skal glippe lenger tilbake enn det den gjør, men jeg valgte å montere låseplate for sikkerhets skyld, og da ble det jo stille også. Noen som vet om det går an å fikse dette slik at låsebolt ikke skal kunne glippe tilbake? Kan det være en feil på selve låsemekanismen, som kan repareres?
  6. Motstand må monteres, men det er kun for blinkelysa.
  7. Bytta forran på min i høst, og fikk samme problemer, sannysnligvis pga rattet sto skjevt. Jeg stillte den opp på flatt underlag, fikk en kamerat til å sitte inni bilen og holde rattet bent, mens eg justerte på styrestagene til hjulene forran sto ca på linje med bakhjula. Tok en prøvetur, og da stod rattet ca beint, fikk heller ingen feilmeldinger. Tror ikke du trenger noe kalibrering, hvertfall slapp jeg det.
  8. Lekkasje i lufttanken og andre steder er lett å finne ved å spraye på såpevann eller leak finder spray. Eg brukte leakfinder spray fra wurth (mener eg det var). Da fann eg lett at det var lekkasje i lufttanken og noen slangeboblinger. Byttet tank og fikset dei andre lekkasjene, deretter følte eg at kompressor gikk mye sjeldnere. (D3 06 mod)
  9. Da er ny låskasse montert, dette gikk lett og greit med hjelp av Haynes bok og YouTube. Brukte ca 2 timer på jobben, og da brukte jeg god tid. Takker for hjelp, råd og tips fra dere på forumet :-)
  10. Da nærmer det seg bytte av låskasse. Er det noen som har en god arbeidsbeskrivelse på dette? Da jeg smurte den opp hadde jeg den ikke helt ut av døra, den hang da fast i vaierne, såg ikke noen logisk måte å få løst disse fra på. Noen tips her?
  11. https://www.famousfour.co.uk/new_parts/ff_part?part=12826 Denne er det jeg trenger, og har tenkt å bestille. Det er en liten elektromotor til låsen inni der som går tregt. Det er to forskjellige frekvenser å velge mellom på denne delen.
  12. Ser man det ja, der står det jo 433 MHz, da blir det nok til at jeg bestiller en slik... Det er nok større problem hos meg også når det er varmt i været, jorgenht. Har virket helt fint i det siste, men MÅ bare ha det i orden, så ny blir bestilt en av dagene.
  13. Da skal jeg bestille ny låskasse, men ser det er litt forskjellig å velge mellom, 433 mhz og 315 mhz. Vet at dette er frekvenser, men hvordan kan jeg finne ut hvilke frekvens jeg har på min bil??
  14. Fant en betydelig lekkasje bak venstre bakhjul, der hvor rørene er skjøtet før de går igjennom gulvet. Koblet fra rørene, pusset, rengjort og montert nye o-ringer. fyllt på nytt kjølemedie med sporingsstoff. Har nå kjørt i ca 1,5 mnd og det holder tett fortsatt, så det var nok der problemet var. Lekkasjen var godt synlig uten UV lykt.
  15. Takk for svar. Er ca halve prisen for uoriginal, men tror jeg satser på en komplett originaldel. Mulig jeg reparerer den som står i senere.
  16. Sliter litt med sentrallåsen på min 06 mod D3. Problemet er at førerdør ikke vil låse seg opp når eg trykker på lås opp knappen på fjernbetjeningen. (Den låser fint). Dette problemet har kommet og gått litt i det siste, men nå er den meget dårlig og eg må stort sett bruke nøkkelen for å få låst opp døra. Hadde av dørtrekket og smurte låsekassen godt, men det var ingen stor forbedring, eneste forbedring er at den en sjelden gang åpner etter 2-3 trykk på åpneknappen. Etter dette har jeg konkludert med at jeg må bytte hele låsekassen. Ser det er flere merker å velge mellom. Er det noen som har innspill til hvilke merker som er brukande og om jeg må kode/pare den nye delen til bilen?
  17. Takk for svar. Det er akkurat det jeg har gjort, den har vært inne på ac verksted, der det har blitt fylt sporingsstoff og kjølemedie, men ble fortallt at om det gikk laaang tid fra det var lekket ut springsstoff kunne det være vanskeligere å finne, siste gangen hadde det nok kanskje gått nærmere et halvt år siden det lakk ut, og jeg valgte da å bytte ac radiator siden den allikevel såg meget dårlig ut. Det lekker en eller annen plass og det vil muligens ta lang tid å leite seg frem til lekkasjen derfor anbefalte Mekonomen meg at jeg kunne lete litt selv, for at muligens var lett å se lekkasjepunkt nå, siden lekkasje er "fersk". Men det jeg lurer på er om det er noen innpå her som har kjennskap til om det er kjente, gjentagende steder hvor det oppstår lekkasje på disse bilene, dette for at jeg da kan begynne å lete der?
  18. Etter 3 fyllinger av AC anlegget siste året tenker jeg å spørre her om råd. det begynnte med at jeg kjøpte bilen med lekkasje i anlegget som skulle bli fikset av forrige eier, det ble så gjort på Sandven i Bergen, det funnet lekkasje i bakre skjøt på på langsgående rør under bilen (det er ac bak og på denne bilen), Sandven ville da bytte disse rørene og det ble gjort, og da mente Sandven at det var OK. dette var jo litt utpå høsten og eg fikk da ikke testet AC før nå til våren, men da virket det ikke. Valgte da å bytte AC "radiator" forran kjøleradiator, før eg fylte anlegget igjen, dette pga det kunne se ut som det var lekkasje i den og at den hadde mye korrosjon. Deretter ble anlegget fylt av Mekonomen for ca 3 uker siden, og nå er det tomt igjen. Har noen her inne tips til hvor jeg skal fortsette å lete etter lekkasje? Det begynner jo å koste penger etterhvert når anlegget må fylles så ofte.... Bilen er gått ca 130000 KM.
  19. Dette ser overkommelig ut. Takker så mye for god arbeidsbeskrivelse :-)
  20. Har bærearmer og bolter, samt nødvendig verktøy. Var mer fremgangsmåten eg tenkte på.
  21. Skal bytte begge nedre bærebroer forran på min 06 mod D3. Er det noen som har en god beskrivelse på denne jobben? Tenker da mest på instillinger av luftfjæringa før en begynner, er det noe en må ta høyde for her? Jeg har skrudd mye bil så tror selve skruinga skal gå fint, men alltid greit å få noen tips slik at en begynner og avslutter på riktig sted :-)
  22. Er offshore eg også, kommer hjem 19/4, så må bli etter det ja. Kontakter deg om eg skulle trenge noe assistanse
  23. Ja det hender, bor på Dale så er ikke så lange kjøreturen det :-)
  24. Prøvde denne flere ganger nå, men fikk det ikke til.
×
×
  • Opprett ny...