Jump to content
LRforum

ChristianT

Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ChristianT

 1. Ikke at jeg har gjort jobben selv på min, men i følge erfaringer fra flere mekanikere og andre på forum her, er det veldig mye enklere å dele karosseri og chassi fra hverandre ved motorskifte. Bilen er laget slik at det skal være enkelt å dele det fra hverandre. Når du først har bilen fra hverandre, er det også veldig mye enklere å skifte andre deler som man har vanskeligheter med å komme til vanligvis, og ville også anbefale og ta en grundig rustbehandling når bilen først er splittet.(selvsagt avhengig av tilstand, men stort sett endel rust på disse etter mange km). Jeg hentet bilen nede på verksted i to deler, og hadde den i garasje/lagerhall 1,5 uke for grundig rustbehandling.. Okei, hørtes jo ut som noe jeg kan nevne til mekaniker.. Synes det er rart at han får feilmelding på en dyse først, også skiftes den også er det plutselig feilmelding på en annen dyse..
 2. I forbindelse med motorhavari i sommer på min discovery 3, 2008 modell, er nå endelig nyoverhalt motor på plass. Fikk gladmelding forrige fredag om at bilen var klar til prøvekjøring, og hentet lykkelig på verksted. Kom ca 500m før det plinget for engine fault, og motor gikk i nødmodus. Lykken ble kortvarig, og måtte tilbake på verksted igjen med bilen. Dagen etter ringer versted og sier at de har feilsøkt, og konkludert med at dyse på sylinder 4 er dårlig, og motor sviver kun på 5 sylindere. Får tak i ny dyse som ble skiftet på verksted, men så ringer de igjen etter en prøvekjøring av bilen, og sier at samme feilmelding kom opp, men at nå indikerte den at dyse på sylinder 5 var dårlig, og måtte byttes. Det er da jeg begynner å stusse litt. Hva er årsaken/tilfeldigheten for at 2 dyser ryker samtidig?Og hva er årsaken til at målingene til verksted først viste at verdiene på alle dysene utenom på sylinder 4 var fine, også når den ble byttet så er det plutselig en annen dyse (sylinder 5) som ikke fungerte.. Bilen har riktignok stått stille 5 mnd grunnet motorhavariet, men dysene skal vel ikke bli ødelagte av den grunn? Misforstå meg rett, jeg tror ikke verksted prøver lure meg på noen måte. De virker veldig fornuftige/dyktige, og jeg får kjøpe delene selv uten at de skal ha noe fortjeneste på det.. Jeg har en følelse på at om jeg kjøper dyse nr 2 (som riktignok er svindyre), så får jeg en telefon igjen om at en annen dyse også er dårlig.. Noen erfaringer/forslag om denne problemstillingen?
 3. Noen i sørlandsområdet som har en injektor til d3 å selge? Holder til i Arendal Helst ubrukt om noen har liggende en (eller to) som reserve : )
 4. Ja det er kjapp respons hos Motor & Gear, og hjelpsom kar. Ville kjøpt nyoverhalt turbo, med pant i den eksisterende. Jeg kjøpte ny turbo til min nå ifm motorskifte, da det var mye slakk i den. Var vel rundt 7000kr ink. mva for en nyoverhalt turbo med garanti. Starteren skiftet jeg ved forrige motorhavari :- ) Dynamo enda ikke skiftet, og bilen har nå rullet 300.000km, så holder vel en stund
 5. Takk for svar @oggioffshore. Før jeg leste innlegget ditt (mtp at det hastet), endte jeg opp med å kjøpe overhalt turbo gjennom Motor Gear AS. Jeg betalte vel ca 7500kr ink mva for overhalt turbo (inkl. frakt). Så betalte nok litt i overkant av hva jeg kunne betalt når jeg ser hva du fikk pris på
 6. Skiftet motor på min Disco 3, 08 modell i starten av 2018. Kjøpte overhalt motor fra Motor & gear AS her i Norge. De importerte igjen fra NWS motorservice i England. Jeg betalte kr. 62.000,- ink mva / frakt for motor inkl. nye glødeplugger. Jeg anbefaler på det sterkeste å kjøpe noe med ordentlig garanti (Helst fra Norge hvor vi har 5 års reklamasjon). As we speak står nå min disco 3 i lagerhallen ved siden av meg, pga nytt motorskifte. Reima hoppet av, og nytt motorhavari i sommer etter motoren var kjørt 20.000km. Takk gud for garanti Jeg holder nå på med full rustbehandling av karosseri og ramme + diverse utskiftninger som turbo, bremserør osv. Benyttet sjansen og hentet bilen i to deler etter at verksted hadde skrudd fra hverandre bilen og tatt ut motor/girkasse. Drittjobb med all rusten, med absolutt verdt det til slutt om man har planer om å beholde bilen. (Husk sett av mer tid enn du ser for deg til rustbehandling, om du vil ha det ordentlig) Kommer selvsagt an på hvor mye rust du har på bilen, men på min var det skikkelig gravrust flere steder, så måtte banke løst og slipe ned overalt, og steder som er vanskelig å komme til tar en evighet. Har du skikkelig sandblåsingsutstyr letter det selvfølgelig jobben mye!
 7. Holder på med motorskifte på min disco 3, og bilen er nå delt på verksted. Fikk telefon fra verksted hvor de sier at det er mye slakk i turboen, og den bør skiftes (Spesielt nå som understell og karosseriet er skilt, og jobben er veldig grei å gjøre). Verkstedet har ikke noe å tjene på å si den er gåen, da de regnet med jeg skaffet ny turbo selv, og de skulle ikke ha noe ekstra for jobben med å skifte den. Så da er spørsmålet: Hvordan skaffe ny/brukt turbo billigst mulig, og kjappest mulig?? Er satt av 2-3 dager i slutten av neste uke for å montere på plass ny motor osv igjen, og jeg er ganske gira på å få det til mtp uten utsettelser, da jeg har vært uten bilen i 4 mnd nå.. Takk for tips!!
 8. Jeg tok ut sikringen til luftfjæring over natten, og da synker ikke bilen. Så her er jeg ganske sikker på det er noe elektronisk som kødder det til, og ikke lekkasje. Jeg vet ikke hva mer som følger med kittet utenom kontrollpanel/bryter inni bilen. Har ikke installert dette selv, så har ingen idè om hva annet som evt. følger med.. Enig - Hadde vært allright om man kunne plugget ut kittet dersom det f. eksempel begynner å kødde på langtur, og det er det som forårsaker trøbbel.. Problemet er vel at man må utføre diagnose/justeringer på kompressor/luftfjæring igjen om man kobler noe ut (?). Men jeg tenker vel at dette kittet koster såpass mye, at det ikke bør være mye trøbbel med det. Usikker på om det er det som forårsaker mine problemer, men det kan tyde på det..
 9. Hei! Noen som vet om denne enheten gjør at webasto kan brukes som motor- og kupevarmer? Eller hvilke "tilleggstjenester" denne saken kan tilby? Har foreløpig ikke brukt webasto på de 1,5 årene jeg har hatt bilen. Har lest litt på det, da jeg er interessert i å bruke webastoen som både motor og kupevarmer, og lurer på hva som skal til. Fant nylig denne saken gjemt i motorrommet (Bilde), som var koblet til webastoen. Har også en fjernkontroll (som ser ut som en garasjeportåpner), men har aldri fått det til å fungere. Bilen er på et verksted nå, så skal få dem til å sjekke over brenneren og se at selve webastoen fungerer først og fremst..
 10. Hei forum! Noen som har erfaring med dette settet? Se bilde(r). Det er kjøpt fra Lrparts.dk (via verksted, som også monterte det) Skiftet motor på min Discoovery 3, 2008 modell for ca 1,5 år siden, og spanderte derfor på meg dette kit`et da jeg synes synd på meg selv i den perioden Har i etterkant hatt endel problemer med luftfjæringene. Begynte en liten stund i etterkant av motorskifte og installasjon av kit`et, og det kom feilmeldinger om suspention failure under kjøring som gjorde at bilen sank, samt at bilen sank ned om natten. kom stort sett opp igjen ved start av bilen, men noen ganger litt vrien.. Forsøkte først å skifte høydesensorer, kontakter, sjekket kompressor, belger osv osv etter anbefaling fra verksted i Skien hvor motor og settet ble installert. Ingenting fungerte, og hadde den til slutt inne hos Batterielektro i Arendal hvor jeg holder til, da de er meget flinke på elektronikk i tillegg.. De koblet ut dette hev/senk kit`et, og jeg hadde ikke noe problemer den neste uken (Før den nye motoren som da hadde gått 19.000km gikk til helvete (reima løsnet), og jeg holder nå om dagen på med nytt motorskifte (på garanti, takk og pris for det). Må da ta en vurdering av hva jeg gjør med hev/senk kit`et.. Har ikke lyst til å montere det igjen da det skapte mye trøbbel sist, men har heller ikke lyst til å droppe det da det kostet meg rundt 10.000kr når jeg kjøpte det og fikk det installert.. Har selvsagt vært på tanken å sende det til LRparts for en sjekk, da det muligens er en feil på produktet.. Noen erfaringer her ute?
 11. Takker for svar @motom, @Brage, @lafterolf Ja, blir nok som sagt grovere til verks på understell/ramme. Altså sliping, rustbehandling + lakk/maling. Så får jeg vurdere karosseridelen, og hva som er greit å komme til og ikke, og hvordan det ser ut. Om noen har mer erfaring i forhold til løfting av karosseriet og plassering av karosser på stativ, bukker eller lignende, så kom gjerne med innspill/bilder/forslag. Må frakte karosseriet i en del og understell/ramme i en del, på henger opp til lagerhallen jeg har tilgjengelig.
 12. Ikke konkludert med hvordan jeg skal behandle enda, men på karosseriet (som mest sannsynlig ikke i nærheten av så rustent som understell) blir det antageligvis grundig vasking og behandling med Fluid film eller tilsvarende som blir nevnt over her. På understell kommer jeg nok til å gå litt grovere til verks.. Riktig. Ja var inne på tanken å begynne et stativ av noe slag. Men litt avhengig av å vite hvordan jeg skal bygge stativet, med tanke på hvilke punkter på karosseriet jeg kan plassere støtter under, og hvordan jeg skal få karosseriet opp på stativet. Har kran tilgjengelig, men er vel ikke bare bare å løfte det med kran vil jeg tro.. Så er jo spørsmålet hva det veier.. Mtp at bilen veier totalt 2,6T ish, vil jeg anta karosseridelen veier rundt 1-1,2T (?)
 13. Ja heldigvis garanti, men likevel kjedelig da man blir 2 mnd++ uten bil og mye styr rundt det. Men sånn er det Det er definitivt rammen som er mest rustet, men samtidig veldig fristende og ta jobben på karosseriet i samme slengen. Bilen har rullet 300.000km nå på godt saltede sørlands- og østlandsveier, og det ser ut deretter
 14. Hei, Vært så heldig at jeg har fått motorhavari for 2 gang på 1,5 år på min Discovery 3, 2008 modell. Sist var det kjede mellom kamakslene som røyk. Bestilte ny fabrikkoverhalt motor fra England via MotorGear, og motorskifte ble utført i Skien. Nå, ca 1,5 år etterpå og vel 20.000km ble det full stans på E18. Konklusjonen fra verkstedet så langt er at registerreima er helt slækk og flisete, og at det er motorhavari. Kjenner nå jeg er litt glad jeg ikke sendte bilen til England eller Polen for motorskifte, mtp på garanti/reklamasjonsrett, og hvor mye mer tungvint det hadde blitt om jeg måtte over dammen vs ned til verksted 15min unna. Det blir nå "gratis" motorskifte på garanti/reklamasjon. Nå som frustrasjonen er fortalt om, kommer noen spørsmål jeg lurer på i forbindelse med motorskifte: - Med tanke på at karosseriet løftes av chassi/understellet, tenker jeg gå løs på rustbehandling av dette. Jeg angret veldig ved sist motorskifte at jeg ikke gjorde det, men da motor ble skiftet 15 mil fra hvor jeg holder til, ble det litt tungvint, og jeg synes det var for dyrt å sette bort jobben. Planen min er derfor at mens vi venter på ny motor fra England som bestilles i disse dager, skal verksted dele chassi/karosseri, skru ut den gamle motoren, og jeg tar med bilen i 2 deler opp i en lagerhall for rustbehandling. I forbindelse med rustbehandling av karosseriet må jeg få det opp i lufta på et vis for å komme greit til. Har ikke løftebukk... Er det noen som har erfaring med å lage et stativ å sette karosseriet på, og evt hvordan man skal løfte det opp på stativdet? Noen som vet hva det veier?
 15. Ok, skjønner. Føler ikke jeg kaster deler på bilen, men må jo begynne en vei. Hadde diagnose av den i forkant på verksted, og de fant da flere feilkoder på sensor fremre venstre. Det er verksted som har utført skifte av sensor + kontakt. (Fikk lov å bestille delene selv fra England, så var ikke så store kostnaden) Hatt den hos Auto1 i Skien, som påstår å være gode på Land Rover. De har blant annet skiftet motor på bilen min for 7-8mnd siden, så har med andre ord lagt ned nok penger i bilen, så unødvendige deler er jeg forsiktig med :- ) De tok diagnose etter at sensor og kontakt var skiftet, og fant ingen feilmeldinger. Funket som sagt noen dager, før det plinget en morgen jeg startet bilen, og det var samme problemet igjen. Antar at om vi diagnoserer på nytt vil det komme feilkode igjen på sensor, uten å si noe sikkert. Så derfor jeg tenkte på ledningsnettet til kontakten, men den burde kanskje verksted kontrollert ved sensor og kontakt skifte. Er det noen fremgangsmåte for hvordan jeg kan kontrollere ledningsnettet? Hvilke pin skal det måles på, og hva slags spenning skal det være?
 16. Ny status på denne saken: Fått skiftet høydesensor og kontakt, og feilmeldingene forsvant og firehjulsdiplayet så helt normalt ut. Dessverre varte dette bare 2 dager, så var det på an igjen med "suspention failure" i dispayet. Etter sensor + kontakt var skiftet forsvant som nevnt feilmeldingene, men bilen sank fortsatt i løpet av natten. Når jeg skrudde på bilen heiste den seg rett opp de første dagene. Nå som feilmeldingen har kommet igjen må jeg ofte av og på med bilen 8-10 ganger før den har hevet seg til standard høyde (den hever seg litt når man skrur på bilen, før feilmelding plinger og den slutter og heve seg) Firehjulskontrollen indikerer igjen feil på fremre venstre, slik som på bildet øverst. Noen som har ideer til hva som kan være galt? Nå er sensor + kontakt utelukket, og siden bilen synker over natten er det jo lekkasje en vei, men samtidig hvis jeg tar ut sikringen synker den ikke over natten.. Kan det være ledningsnettet til kontakten? Mekaniker burde vel målt og sjekket det når han byttet kontakt? Kompressor?
 17. Den heiser seg stort sett opp når jeg skrur på bilen, så den kan brukes, men for å slite minst mulig på kompressor er det vel fornuftig å kjøre med den ute ja.. Ved kjøring nå med sikring ute så plinger det suspention failure i displayet, og den plinger ca hvert 30 sekund under kjøring. Noen måte å få varslingen av på?
 18. Da har jeg testet over natten med sikring nr 26 ute. Bilen stod på samme høyde dagen etter, så det tyder på at det ikke er noe lekkasje. Jekket opp bilen i dag og har tittet på sensor og kobling på venstre side som den indikerer feil på. Ser ikke noe estetisk feil på koblinger. Noen tips til feilsøking? Måle spenningen på sensor?
 19. Hei, Skiftet motor på min Disco 3, 2008 modell i november 2017, og fikk samtidig montert et nytt air suspention kit med mulighet for å heve 7-8 cm ekstra. Etter motorskifte har jeg hatt problemer med air suspention. Aldri hatt problemer med dette før etter motorskifte så lenge jeg har hatt bilen (ca 1,5år). Den synker stort sett alltid over natten helt til bånns, og når jeg skrur på bilen hever den seg stort sett opp. Noen ganger må jeg av og på med bilen noen ganger før den kommer seg opp på standard nivå. Får opp "suspention failure" i displayet, og det lyser lamper som på vedlagt bilde i gul farge. Viser også at venstre forhjul synker til bunns, eller indikerer noe feil. Det fungerer stort sett å kjøre med, men enkelte ganger plinger det og lampen som stort sett er gul nede til venstre på bildet blir rød, og bilen senker seg helt til bånns. Dette er rimelig ubehagelig når man slakker ned for å skru av og på bilen, spesielt nå med en 5 uker guttunge i baksetet som får testet ut berg og dalbane-følelse før han er egnet for det. Bilen skrus av og på, så hever den seg stort sett igjen, noen ganger litt vanskeligere enn andre ganger.. Har diskutert med verkstedet som skiftet motor og suspention kit, og de hadde en titt på bilen etter jeg klaget på feilen etter motorskifte. De sier at motorskifte ikke har noe sammenheng med dette, og at sannsynligvis kompressoren er gåen. Jeg føler dette er en litt enkel konklusjon, spesielt da kompressoren i bilen kun er 2,5 år gammel (skiftet før jeg kjøpte bilen). Er kompressorene virkelig så dårlige at de ikke holder over 2,5 år, eller kan det være andre feil som forårsaker dette? Noen med erfaringer/råd? Et annet problem etter motorskifte er at bilen oppfører seg veldig treg. Det føles som jeg har en 90hk og ikke 190hk. Dette er litt varierende, og derfor ikke så lett å finne ut av. Verksted har feilsøkt, men finner ikke noe problemer. Noen ganger synes jeg det er en "suselyd" som er til tider høyere enn jeg har hørt tidligere (ikke turbolyd mener jeg på). Kan dette være lekkasje i intercooler for eksempel? Er dette et kjent problem på d3? På forhånd takk for svar! Mvh Christian
 20. Godt poeng med batteriet ja.. I hvert fall mtp at det kun skjer når det er veldig kaldt, og da gir vel ofte batteriet også en lavere spenning. Får se om det blir minus 8-12 grader her på sørlandet igjen, så jeg får målt batteriet når det er ordentlig kaldt! :- ) Er vel ikke noe poeng i å måle spenningen når det er + temperaturer og problemet ikke oppstår..
 21. Hei dere, Har en Discovery 4, 2012 modell. Lurer på om noen har erfaring med kuldeproblematikk på disse modellene? Nå i vinter har jeg erfart når det er kaldt (type minus 8-10 grader eller kaldere) at jeg får jeg opp feilmelding på girkasse når jeg skrur på bilen. Noen ganger så er girskifthjulet helt lås, så jeg får ikke satt den i drive, andre ganger kommer feilmeldingen opp men det funker å sette den i gir. Må da skru av og på bilen, noen ganger opptil 3 ganger, også funker det plutselig og feilmeldingen er borte. Når det er varmere enn minus 8 grader så er det ingen problem. Noen som har peiling på hva dette kan være? Elektronikkfeil? Mvh Christian Terjesen
 22. Sorry, jeg glemte å skrive hvilken modell dette gjaldt.. Discovery 3, 2008 modell. 2,7L TDV6
 23. Noen som vet om det går å heve bilen til standard eller offroad nivå uten motorkraft på en måte? Jeg har motortrøbbel så den starter ikke for øyeblikket, men skulle gjerne hevet bilen til standard/offroad nivå da jeg skal ha den opp på en bilhenger, som har ganske bratt stigning på rampen, så skulle hatt litt klaring. Nå har den stått en stund, og ser ut som en trist flat padde.. Takk for svar!
 24. Som nevnt så har jeg ikke diskutert med Motorpool enda om kostnadene for feilsøking og utskiftning av deler så langt, som viste seg og ikke være feilen. Den diskusjonen tenkte jeg ta i morgen, og håper de er forståelsesfulle nok til å ikke ta seg godt betalt for det de har gjort til nå.. Jeg skjønner jo at de må begynne feilsøkingen en vei, spørsmålet er om de har gjort dårlige valg/prioriteringer ved å undersøke/skifte det de har skiftet.. Dersom det er en skjelden feil at kamkjedet ryker, så er det vel ikke så rart at de ikke starter med å undersøke det? Er vel ikke noen enkel måte og se dette på, uten endel demontering?
×
×
 • Create New...