Jump to content
LRforum

TeleFree

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TeleFree

 1. 10 år eller 240000 km, hva som kommer først, det er intervallet fra LR. Når jobben gjøres er det normalt å ta vannpumpa i samme slengen, den sitter bak reima. Dette intervallet er strekt mer enn langt nok som det er.
 2. Ser jo fin ut denne, i farta ser jeg ikke om reg.reim og vannpumpe er skiftet. Det er 10 år på dette. Ellers ville jeg ikke lagt for mye vekt på sitteputa, setet funker i årevis med den riften:) og alle er slik..
 3. Da starter jeg en tråd på denne: Etter at nr. 1 havnet i grøfta og ble kondemnert (det gikk fint med alt unntatt bil), er endelig nr.2 på plass. 2013 automat.
 4. Hei, Alltid bra med litt detaljer om bilen din: - motortype, km-stand og årsmodell. Er batteriet fulladet, og er forbindelsene til batteriet i orden? Avlesing av feilkoder.
 5. Sjekk også at alle dørlåsene fungerer, lås bilen og test om noen av dørene lar seg åpne. Disse elektriske åpnerene har en tendens til å ryke etterhvert.
 6. Hei. Har vært igjennom liknende hendelse: Det kom et smell ved igangkjøring ut av kryss. Etter dette forsvant bakhjulstrekken. På min var det venstre drivaksel bak som røk. Det er vanskelig å feilsøke pga. Haldex. Haldexen gjør at hjulene skal rulle fritt bak når du jekker opp bilen, så dette gir ingen indikasjon på feil. Det som kan gjøres er å jekke opp alle hjul og sette bilen i gir, da skal Haldexen gå i inngrep og du får drift på bakhjula. (Du sier at du ikke har drift bak så dette hjelper ikke for feilsøking her). Jeg setter en tier på at det er samme problemet hos deg som hos meg (er ganske sikker på at drivakslene er svakeste leddet her), for å sjekke er det vel enklest å ta ut drivakslene bak for sjekk. Dersom det er brudd som kan ha forårsaket spon osv. i bakdiffen bør denne undersøkes. Selv skrudde jeg ned Haldex/diff for feilsøking - først da drivaksling var ute fant jeg feilen.
 7. Hei, Det er bare å gi en lyd dersom du skal forbi Dalen (Tokke) E134 eller om du skal forbi Arendal E18 i nærmeste. Send PM for nærmere avtale.
 8. Hei, Da har jeg fått testet omtrent 8 mil på dårlige vinterveier etter bytte av bakdiffen. Det er stille nå! Kjører olje etter spek. med en skvett qmi, så får tiden vise hva det holder til. Skiftet olje og filter på haldex i samme slengen, dette ble også gjort for et drøyt år siden (ca 20000 km). Filteret på haldexpumpa var nærmest tett, og det var i tillegg mye guffe som ble fjernet. Den gamle diffen holdt da til 243300 km. Hilsen nr. 4
 9. Hei, Meget bra å ha Mr Rover 75 som spesialist på bakdiff, det er verdifullt og settes umåtelig pris på! Det er min tur til å bytte bakdiff, min begynte å "synge" tidlig i sommer og det blir bare verre. Perfekt juleprosjekt. Oppdatering følger straks jeg har mottatt, montert og testet. "Fingers crossed"
 10. - Og når dette er gjort så er starteren neste. Kontaktfeil i starteren vil gi samme problem, og en starter med 200000km kan jo trenge en fornying. (uten at jeg kjenner trådstarters km stand).
 11. Slik var min også da jeg kjøpte den. På min forsvant "problemet" ved å montere inn en ekstra minusforbindelse mellom batteri og starter. Det kan være smart å starte med å måle batterispenninga før forsøk på start, du kan ha noe som lader ut batteriet. Måle ladespenninga. Er det gode forbindelser mellom batteri og starter? - Det kom en oppgradering på nyere modeller (etter ca.2010). Da ble det orginalmontert en ekstra minusforbindelse direkte mellom batteri og starter. Sjekk om det er utført på din, hvis ikke så er det ca. 1m med ny kabel som trengs. http://www.freel2.com/forum/topic8712.html?highlight=extra+earth+strap
 12. Bytt lageret også når du er i gang: Rep. sett, fjærbeinslager MOOG LR-SB-9842 Jeg byttet til Magneti Marelli bak for over et år siden og det virker bra så langt. De har en lang historie i rally osv.
 13. http://www.freel2.com/forum/topic18582.html?highlight=starter+overhaul
 14. Hei, har vært igjennom denne sjauen selv. Har du prøvd å åpne dørene etter at bilen er låst? - altså blir dørene låst? Hvis ikke tror jeg du må bytte selve låseenheten. Se video:
 15. Kan ikke dette være olje fra luft-inntaket, skjøten som ligger like over? (fra veivhusventilasjon)
 16. Hva med å kjøre en liten tur med brekket på for å få opp tempen i trommelen slik at fuktighet fordamper? Kan vel være verdt et forsøk..
 17. Høres bra ut, hvilken modell er det snakk om?
 18. Hei, bare for å fortsette avsporingen:) - noen som har sjekket hvilken tilhengervekt disse elektriske/hybrid bilene av forskjellig type kan trekke?
 19. Hei, det skal være fra omtrent 2009 Haldex 4 ble faset inn. Det er bare å slenge seg under å sjekke Det var gen. 4 på min registrert 03-2009.
 20. Her er en oppdatering fra Telemark, følgende vedlikehold utført: 1. Nytt reservoar og ny olje på styreservo. Hyling ved sving er borte - gammel olje var kølsvart. 2. Flushet girkasse - ingen forskjell på giring, men gammel olje var kølsvart. 3. Ny olje og nytt filter på haldex + rens av pumpe/filter - olje og filtre så relativt bra ut. (bestilte Haldex filter gen 4 - Volvo part no. 31325173) 4. Ny olje på transfer - gammel olje så bra ut. 5. Ny olje på bakdiff - gammel olje så bra ut. Kan virke som olje på haldex og differ har vært bytta tidligere, men nå har jeg oversikt og vet at det er olje der det skal. 6. Har montert ekstra jording direkte fra starter til batteri.
 21. Glødeplugger ble skiftet for ca. 30000km siden så disse skal være bra. (dette finner jeg ut av når kulda setter inn). Ulyden forsvant med bytte av hjullager så den saken er klar. Kan legge til at lyden og vibrasjonen etterhvert ble så tydelig at enhver med litt hørsel og følelse ville peke på hjullageret i dette tilfellet! Tror det er litt smart å ikke bli for paranoide på disse forskjellige feilene. Personlig tviler jeg også på at alle FL2 eiere skal oppleve alle feilene som er mulige å frembringe på disse bilene. Det viktige er vedlikehold og det viser seg å være så som så i veldig mange tilfeller. Det er mange optimister der ute, dessverre (Land Rover sin service og vedlikeholdsplan inkludert).
 22. Takker for tips om diff og Haldex, dette har høy prioritert! EGR er blendet uten at jeg merker forskjell - regner uansett med at dette er godt for motoren. Er det et spesielt Volvo haldex-filter jeg trenger, eller er disse like til alle? Så er det nevnt disse "swirl-flaps" Noen her som har gjort dette selv - og er det en overkommelig jobb?
 23. Da var begge støtdempere bak og høyre hjullager bak endelig skiftet. Vil bare bekrefte at det ble "ny" bil Kjører fortsatt uten feilmeldinger fra motoren. Full service med eu kontroll ble utført nå i august før jeg kjøpte bilen, så jeg venter litt med mere service. Det blir service med reg. reim og oljeskift på drivverk/gir ++ i løpet av vinteren.
×
×
 • Create New...