Gå til innhold

Ahok

LRF Society
  • Innlegg

    3 572
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ahok

  1. Ahok

    Ahok's Discovery

    Det jeg derimot vil prøve å få på garanti er belgen som røyk fordi jeg ikke jekket opp bilen før jeg fylte luft i den første gangen...
  2. WGM er et hett tips, ja. Enkel å teste med forbikobling. Min dieselpumpe lagde aldri en eneste ulyd før den streiket helt.
  3. Dieselpumpe? Høytrykkspumpa mi var helt død, men bilen gikk fortsatt bra opptil 50 km/t. Veldig like symtomer som wastegate modulator.
  4. Ahok

    Ahok's Discovery

    Det er vel ca. 15 år siden jeg monterte Arnott luftbelger. Nå var det på tide å skifte på høyre side. Husker noe snakk om livstidsgaranti, men 15 år tenker jeg er så bra at Arnott fortjente litt mere penger av meg. PS! Husk å jekke opp bilen litt før du fyller belgene med luft. De kan ta skade dersom de fylles når de ligger nede på bumpstopen. Guess how I know...
  5. Trist syn, men som du sier en verdig avslutning.
  6. Fargekoder og load class: https://store.landrover.com/parts/index/part/id/24.53221.53255.27586/brand/land-rover/
  7. DEFA Smartstart er en løsning jeg koblet opp mot Webasto for sikkert 15 år siden. Fungerer fortsatt glimrende så lenge jeg husker å bytte batteriet i fjernkontrollen (som jeg merkelig nok nettopp har gjort...). Ser ut som dette produktet er tilgjengelig og uendret den dag i dag.
  8. Veldig gode - ingen vibrasjon i rattet, stille er de også.
  9. Har standard bil med 245/75-16. Nå sitter det på Cooper Discoverer STT PRO, men de jeg tenker å anbefale er forrige sett jeg hadde med Goodyear Wrangler Duratrac. De ser veldig potente ut med grovt mønster på sidene, mens mønsteret ellers er AT.
  10. Ahok

    Ahok's Discovery

    Du har definitivt fortjent en fungerende D2, synd det ikke har blitt slik. Dog ikke for sent… Godt nytt år!
  11. Ahok

    Ahok's Discovery

    Godt nytt år! Deilig med ordentlig bil og kjetting
  12. Jeg har spesialverktøy liggende på hylla i Enebakk dersom noen skulle trenge å låne. Min FL2 står med motorhavari, så bytte av kupevifte er ikke prioritert...
  13. Takk for link til fin side, Kenneth. Utfordringen er å finne hvilken fargekode som er riktig til min bil. Et alternativ er selvsagt å se på fargekoden på fjærene, men det er ikke alltid like lett å tyde på 10 år gamle fjører, og du må ha bilen tilgjengelig ved bestilling. Et annet alternativ fant jeg ut er VIN nummeret, og i mengden av informasjon der så fant jeg: Suspension - Rear Spring Load - Rear Spring Load - Class E [027GE] Da ble alt brått litt enklere.
  14. Takk, Kenneth! Det er oppløftende det du skriver. Selv har jeg bare rukket å få med meg overskriftene, og leser man de så er det naturlig nok lett å bli skremt.
  15. Hei, Har en Evoque med knekt bakfjær. Når jeg skal bestille deler blir jeg møtt med 8 ulike varianter (fargekode og load class), men ingen forklaring på hva som er riktig for min bil. Noen som har funnet en oversikt over fargekoder/"load class"? Vet det er forskjell blant annet på panoramatak og ikke, f.eks. Har googlet, men synes det generelt er veldig lite informasjon om Evoque.
  16. Ahok

    Ahok's Discovery

    Måtte teste bildeopplasting fra iPhone. Endelig!
  17. Med suverene @motom og @kes inn på driftssiden så bare MÅ dette bli bra! 🤠
  18. Ahok

    Ahok's Discovery

    Da gled den gjennom dagens PKK med null hull - utrolig deilig og ikke lenger noe jeg forventer når alder og kjørelengde er tatt i betraktning. I år har jeg byttet dieselpumpe, dieseltrykkregulator, rammeforinger på radiusarmene foran, hjullager høyre foran, strammehjul til multireim og hatt ordinær service. Det er kun dieselpumpe som førte til en utfordring ved vanlig bruk da den ikke fikk fortere enn 50 km/t, men den kom seg trygt hjem for egen maskin. For en fantastisk maskin!
  19. 16 år med Discovery! Da er tiden inne for den årlige oppdateringen av "1 år med Discovery". Siste året har den fått ny dieselpumpe og dieseltrykkregulator, og venter nå på nytt hjullager. Vanlige slitedeler på denne, med andre ord. Ikke noe av dette har vært byttet før nå! Den har som alltid fullført sine oppdrag og tatt meg og familien trygt hele veien hjem 22 år gammel med 330.000 km på telleren. Samparkering med nylig konvertert kollega Motorhavari på vår Freelander 2, da er det godt å ha slepebil. Besøker Litjkar´n på hytta Familietur til Persgården Da er det snart tid for ny PKK og nytt år med mange spennende eventyr!
  20. Ahok

    Ahok's Discovery

    Byttet nettopp dieseltrykkregulator for første gang i mitt eie (har hatt bilen i 16 år). Ikke så gæli! Neste blir hjullager foran som har holdt 330.000 km og 22 år. Ikke gæli det heller
  21. Bilde overlevert. Skulle hilse alle sammen fra Solveig. Svært god plass her akkurat nå. Regnværet som har vært har nok dempet aktiviteten. LANDreas har kanskje glemt av det med fellesutgiftene?
  22. På vei til Persgården med familien, blir der noen dager. Solveig vil da motta innrammet bilde fra jubileumstreffet. Det synes vi nemlig at hun fortjener! Igjen - takk for et veldig hyggelig treff! Gleder meg allerede til neste
  23. Et fantastisk hyggelig jubileumstreff nærmer seg slutten. Det er mange som skal takkes - dere vet hvem dere er! Vi som har deltatt i årevis er i alle fall meget takknemlige for innsatsen så mange legger ned år etter år for å opprettholde det som for meg og mange flere er årets definitive LR-høydepunkt. Gleder meg til 20 nye år!
  24. Hvis alt går etter planen, så er jeg på plass med teltet mitt torsdag kveld.
×
×
  • Opprett ny...