Jump to content
LRforum

vanilla_ninja

Members
 • Content Count

  332
 • Joined

 • Last visited

About vanilla_ninja

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Location
  Trondheim

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Trondheim

Recent Profile Visitors

1,119 profile views
 1. Da jeg skulle kjøre fra jobb var naboen kjørt, men jeg er nokså sikker på merket …
 2. Jeg så en pre-facelift D2 utenfor Jula i går. Gikk inn og handla, og da jeg kom ut var eieren tilbake i bilen. Han venta med å kjøre til han så jeg var tilbake i bilen selv, vinka blidt ut gjennom døra og kjørte avgårde.
 3. Div kjøretøy i og rundt Lisboa. Den mørke pickupen ble litt anonym, men havet og de to svermende oppe i åssida gjorde opp for det.
 4. Takker! Min har bakseter, så ei lignende hylle kommer til å gå fra lastegitteret bak til døra. Takk for inspirasjon.
 5. Hvordan har du festa den hylla? Har du noen bilder av den uten bagasje?
 6. Godt tips. Fant en del sånne på diverse nettbutikker, mye billigere enn løftenetta.
 7. Jeg har tenkt å feste et nett i vinduet på bakdøra for å henge opp småting som er greit å ha tilgjengelig. Jeg har mest lyst på et som er sydd av brede bånd, men finner bare småmaskede, elastiske. Det vil si: jeg finner nett av bånd også, men bare som løftenett som tåler 6000 kg, til rundt samme antall kroner. Noen som vet hvor jeg kan få tak i slikt?
 8. Morsomt. Jeg har tidligere samparkert @Erik Iversen Sin Disco på samme parkeringsplass.
 9. Du er en engel. Det er ikke så enkelt å svippe innom fra Trondheim etter jobb, så jeg setter pris på avholding. Sender du en pm med adressen?
 10. Jeg trenger! Kan hente førstkommende fredag. Tar begge. Deal?
 11. Haha! Det er jammen sant. Jeg brukte forresten tida før jobb i dag til å lage hi-lift-feste til takgrinda. Fant noe firkantstål på rundt 50x50, kappa til et par biter og sveiste inn en 12mm bolt i hver. For å holde fast håndtaket festa jeg ei ekstra plate som jeg bøyde til sånn passe. Den er sannsynligvis så myk at den ikke holder veldig godt på bøyen, men gummifestet som står på fra før hjelper også til. Bilder fra prosessen under, for den som ønsker inspirasjon.
 12. Jeg har ikke hørt om mange differ som har gått på D2, så det tror jeg nok ikke er så sannsynlig kommer til å skje. Resten av ombyggingen er stort sett bare for å se hvordan det blir. Slitasje på hjuloppheng og annen mekanikk skjer jo uavhengig av hvilken bil man har, og det meste er relativt enkelt å komme til og bytte ut på denne bilen. I tillegg går jo både motor (i hvert fall TD5) og girkasse for å være omtrent uslitelige, så alt i alt er det ikke så stor risiko å hive seg utpå. Lokket på kontakten blir sikkert ikke bytta det neste året uansett, så der er du jo trygg.
 13. Kappa støtfanger etter en god natts søvn. Trodde jeg hadde kontroll på alle slanger og ledninger inni der, men tror du ikke det dukka opp et T-ledd på spylerslangen, da? Kappa litt inn i slangen, og da jeg skulle koble av for å reparere knakk stussen på pumpa som slangen var tredd innpå. Herlig, herlig. Tappa av all spylevæska og fiksa kobling, men det tok sin tid. Etterpå skulle bremsene luftes en ekstra gang, og da røk bremserøret til høyre bakbrems. Midt over fjærfestet, akkurat samme sted som det venstre tidligere i vår. Det ble et par timers knot for å få fikset disse greiene, men jeg ble da ferdig til slutt. Fronten ble fin, synes jeg. I dag var endelig dagen kommet for å få bilen på etterkontroll, etter å ha utført en del arbeid. Jeg gikk gjennom hva som var blitt gjort i dag, og det er en grei liste: - bytta begge demperfôringer foran - bytta alle fire bærekuler foran - overhalt alle fire bremsekalipere - byttet en del av bremserøret høyre side bak - renset kontakter i baklykter og byttet omtrent alle pærer - strammet hengslene på tre av fire dører - polert lykteglass og reparert festemekanismer på framlyktene I tillegg kommer jo jobben med overføringskasse, diff, mellomaksling og alt det der. Resultat: Jeg gadd rett og slett ikke å bytte hengerfestekontakten midt oppi alt det andre. Tror ikke jeg gidder det i morgen heller. Nå begynner klargjøring og bygging til tur til Elvedalen. Det skal bli godt å bare sette seg og kjøre en stund også.
 14. Det er en veldig god regel. Konsentrasjonen var definitivt ikke der på tirsdag.
×
×
 • Create New...