Gå til innhold

Espen Selvik

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Espen Selvik

  1. Kult. Jeg kan sjekke med mine 255 BF AT2 for sammenligning (exMil uten bakre tank og vinsj foran + ekstra batteri ++ Veier 2030kg uten last og fører)
  2. Ingen butting dessverre. Har vel konkludert med at 1. gearet/synk er slitt, men klarer ikke å se uten å demontere lokket på toppen og hvis det er det må kassa ut uansett. Høy/lav er jeg mer usikker på. Demonterte den andre gearkassen jeg har og den vet jeg hoppet ut av lavserien på brems. Der har forrige mann feilmontert bakre thrustskive så der er det slitasje + at låseskiven for akslingen ikke satt fast slik at akseltappen kunne flytte seg noen mm frem og tilbake. Ser av delekatalogen at det kun er 1 tykkelse på thrustskivene. Jeg kjente på aksialslakken på den kassen som sitter i og den kjentes fin ut, men hva er fint? Hvis det kun kan måles med bladsøker så er vel svaret der tror jeg..
  3. Har du målt foran og bak? Interessant om det er forskjell. evt hvor mye..
  4. Hei, ja hva skal man si 2. Juledag annet enn god jul. Men jeg har nå rotet meg ut i garasjen og tatt fatt på den gamle ex mil'n for å gjøre den klar til Viking treffet 2020 på Storefjell. Har hatt problemer med at den hopper ut av lav serien på motorbrems uavhengig av hvilket gear. Og siden det lå en gearkasse til under benken som visstnok skulle vært overhalt falt jeg for fristelsen til å ta ut den gamle og hive inn den "nye" uten å ta den opp først. (Alt er rent og pent og med ny olje så jeg hadde et håp om at den var fin... ) Vel... Så langt så kan jeg ikke si jeg er helt fornøyd. Merker at når man setter den i 1. Gear henger den litt og hopper også ut, spesielt på motor brems. De andre gearene virker ok. Høy/lav hopper også ut på motor brems? Noen med erfaringer her? Den andre kassen (jeg omtaler gear og transfer som en siden de henger sammen) hadde en løs skive i bakkant og en slitt thrust noe som lager stor aksial bevegelse for 4 hjulstrekken. Om dette henger sammen vet jeg ikke. Den som sitter der nå har ikke det problemet. Mulig justering av 4 hjulstrekken i lavserien kan ha noe med dette?
  5. Hei igjen, Som tidligere PM så kan jeg ordne dette for deg hos meg. Har verksted hjemme Ring meg gjerne. Mvh Espen 91124931
  6. Har sendt deg PM, men jeg "swap'er" gjerne med deg hvis du er interessert Da får du løpehjul og reim som er riktig.
  7. Hehe, ok.... vel jeg "føler" at så lenge ABS lampen lyser ved oppstart så er trekkraften dårlig. Men det kan være en tilfeldighet. Da jeg kjøpte en ny 90 i 2001 så hadde ikke den dette problemet. Men vi får se.. Sjekket litt feilkoder med T4 testeren, men hadde så mye rart etter at motoren var ute så jeg får lese ut igjen
  8. Normalt scenario for de fleste er vel å starte opp bilen, sette i gir og dra avgårde.. Når jeg gjør det orker den nesten ingenting og må slure på clutch hvis det er motbakke. Etter (la oss si ) 10 sekunder så oppfører den seg normalt.(Tror jeg.. syns kanskje den er litt slapp, men husker ikke hvordan disse går da forrige bil jeg hadde var en 90 fra 2001 og dette er en litt nedlastet 110) Dette er en TD5 fra 2005. Har riktignok hatt motoren ute i vinter etter at jeg kjøpte den så sjansen for at jeg har glemt en stikker eller en vakuumslange er selvsagt tilstede, men jeg jeg klarer ikke å finne noe galt. Det kan hende den var sånn da jeg kjøpte den, men det husker jeg ikke. Begynte på restaurering før jeg begynte å bruke den.. Noen som har opplevd lignende?
  9. Hei, Takker, men heldigvis har vi skaffet oss T4H på jobben så da gikk det som en lek (Jeg driver ikke med LR til daglig så jeg var ikke helt klar over at den testeren lå og støvet ned... )
  10. Hei, Er det noen som vet om en metode for å programmere ny fjernkontroll uten bruk av T4 tester? Jeg har 2 nøkler og en fjernkontroll som virker. Dette er en 2005 TD5 Fant en metode for TD5 på nett hvor panserbryter, tenningsbryter og dørlås skulle skrus/av på i forskjelllig rekkefølge for å sette bilen i "læringsmodus" men har ikke fått dette til.. Mvh Espen
  11. Handles alt på ebay? Bil og?
  12. Har en TD5 motor som har akkurat rundet 200 000km hvor kamloben for dysene er ganske slitt. Er dette vanlig og gjør det noe? Siden dette blir et lite prosjekt lurer jeg på om jeg bare skal bytte kam og rollere eller om det er noe mer som er lurt i samme slengen. Hvis det pleier å være mye som er slitt, vurderer jeg å ta ut motoren så kan jeg skifte det som evt trengs.. noen erfaringer med dette?
  13. Hehe, ja der kom svaret ja Tror ikke jeg orker 285 gitt, og litt lite utvalg i 255/85.. Da blir det originalt...
  14. Hei, Dette er sikkert besvart tidligere, men fant ikke noe da jeg prøvde å søke. Har akkurat kjøpt en 110 TD5 og har lyst til å putte på litt større hjul, men har ikke lyst til å sette på hevesett. Går 255/85-16 / 285/75-16 på denne uten at det kommer i konflikt med ramme/karosseri?
  15. Flott De bare ser så smale ut. Har bare lagt på et foreløpig uten å montere det på bilen ennå..
  16. Hvor brede felger har du? Jeg ser at original felg går, men er kanskje i smaleste laget...?
  17. Hvordan gikk det? Jeg har en exmil jeg og som har behov for nye fjærer, men skjønner nesten ikke at dempere skal være så vanskelig? Er ikke dette litt "melk og brød" i UK? Jeg bruker min lite på landevei og er ute etter best offroad egenskaper.. Vurderer å kun skifte til parabolic bak siden den er omtrent uten last, men hvis det er sånn at den løfter en god del ved å skifte til Parabolic, da spørs det vel om ikke det lønner seg å skifte foran og. Mått du også skifte bremseslanger? Hører gjerne hvordan det har gått og hva ting koster
  18. Morro at det er såpass mange som har gjort eller bruker serie bil litt ordentlig ennå Jeg har bestemt meg og det blir 255/85-16 MUD. Da er spørsmålet seiping eller ikke? Og må selvfølgelig ha nye kjettinger... Hva er erfaringene her? Jeg har Hakklo type foran og bak idag, men hva er best av det og tverrlenk mtp fremkommelighet? Og når vi er inne på det... fjærer... Pokker skulle kanskje startet en ny tråd...
  19. OK, Takker for tilbakemelding, men har du noen fordeler, ulemper? Gjerne tanker rundt mønster og evt dekk vekt, da Petlas er sykt tunge.... (Har vel tenkt selv at DET i seg selv er god nok grunn til å velge 255 og et betydelig lettere dekk)
  20. Hei, Jeg har en ex mil som jeg bruker mer som traktor enn nyttekjøretøy og har noen spørsmål rundt dette med dekk. Da jeg kjøpte den for snart 3 år siden stod den på Viking 7.5R16 fra forsvarets tid... Jeg kjøpte da BFGoodridge All terrain km2 som jeg fikk seipet. Disse er vel ikke langt unna dimensjonen 7.5R16. Jeg kjører litt terreng og vurderer nye dekk til våren og ser at disse bilene ble testet med 9.0R16 av forsvaret (Volvofelt dimensjon) Det jeg lurer på er om noen har erfaringer med denne dimensjonen. Olav Teigen Maskin selger 9.0R16 Petlas (svinetunge, men bra mønster tror jeg) Evt 255/85-16 All terrain eller Mudterrain2 evt 3. Ønsket er å ha den så bra som mulig, men er for dyrt å kjøpe en haug med dekk for testing. Noen erfaringer?
  21. Fantastiske bilder! Jeg har ikke kost meg så mye på lenge Imponert over fremkommeligheten til alle egentlig. Og Seriebilen var ikke dårlig den heller
  22. Hei, Jeg kommer Er det mye snø? Og hvilken vei er anbefalt å kjøre (Defender med ex mil på henger..) når vi kommer fra Asker/Drammen?
×
×
  • Opprett ny...