Gå til innhold

Kristian Pletten

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.kristianpletten.com

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bergen

Previous Fields

  • Location / Bosted
    Bergen

Nylige profilbesøk

665 profilvisninger

Kristian Pletten sine prestasjoner

Medlem

Medlem (2/7)

  1. Jeg hadde samme grind, og ville ha hardshell-telt, men etter mye måling fant jeg ut at det ville være vanskelig å få plass til James Baroud sine taktelt ettersom de er 140cm brede (og grinden er også 140cm mellom sideveggene). Spennene ville da kommet i veien og man kunne ikke brukt stigen på siden. Autohome har et telt som er 130cm bredt, som ville passet. Alternativt måtte man hevet James Baroud-teltet noe. Jeg landet på James Baroud telt, men med en flat Front Runner Slimline II rack. Har ikke vurdert canvas-telt, så de løsningene kjenner jeg dessverre ikke til. Fin Defender!
  2. Takk! Sentral-Asia kan anbefales. Takk for det! Jeg ønsket egentlig å kjøpe det flate (grunnet utsikt i alle retninger og finere lys), men var litt sent ute før avreise så da var Space den eneste som var tilgjengelig. Nå har jeg ikke prøvd det flate, men er i grunn ganske så fornøyd med det som skrår (Space). Siden Space også har duk på den «lave siden» så er den egentlig ikke så lav der som enkelte andre modeller som kun er leddet i ene enden. Vi ligger faktisk med hode mot den lave siden. Høyden i andre enden gjør at vi kan henge jakker til tørk. Føles også noe tryggere å peke skråsiden mot vind/vær, men de skal tåle såpass høye vindkrefter at det sikkert er mer psykologisk enn reelt. Flatdog kjenner jeg ikke til dessverre. Et tredje alternativ er Alu-Cab heve-tak. Det koster en del mer, men har nok sine fordeler.
  3. Har også en 2007 Puma og fikk med den originale Land Rover roof racken når jeg kjøpte bilen, som jeg egentlig likte svært godt, men hadde hørt og sett at dem rustet nokså kjapt og ble mindre pen over tid. Når jeg var på utkikk etter et taktelt og så at James Baroud sin smaleste variant ikke ville passe inn i Land Rover racken uten tilpasninger (den er akkurat 140cm i bredden), så kjøpte jeg Front Runner Slimline II hos Glen her på forumet (http://www.praesto4x4.no/). Super fornøyd med både kjøpet og racken. Stigen var enkel å montere, og racken har enormt med muligheter for å montere tilbehør. Jeg monterte to jerrykanner i tillegg til taktelt før langtur. Har bilder av både den gamle Land Rover racken og Front Runner racken på Instagram. @kristianpletten https://instagram.com/kristianpletten
  4. Hviken software og på hvilken måte?
  5. Kan tenkes at det er EGR. Har selv hatt EGR-problemer med min 2007. Kan også være skitten MAP-sensor, eller mange andre ting. Siden du har Puma kan jeg virkelig anbefale å anskaffe en OBD2-avleser som du kobler til smarttelefonen. De koster under 200kroner og apper får du gratis. Da får du se de fleste feilkoder og kan også slette dem. Kobles til i panelet under rattet. Jeg har denne (for iPhone, men de har også for Android): https://cdon.no/hus-hage/obd2-elm-327-feilkodeleser-ios-apple-wifi-p44332461?gclid=EAIaIQobChMIkayVgNqJ4AIV1eeaCh2CBQg9EAQYAyABEgJ1lPD_BwE&gclsrc=aw.ds Og så bruker jeg appen Car Scanner. Men den MAP-sensoren kan du enkelt rense og se om gir noe utslag. Den sitter på intake manifold. Koble fra kontakten, skru ut skruen og dra den ut. Kan renses med brake cleaner (mulig elektronikk rens er enda bedre?). Det er i hvert fall av de mindre kostbare inngrepene.
  6. Kan melde om at Iran er et Serie- og Defender-land. Kom over denne på en avsidesliggende vei og stoppet for å ta bilde. Som vi ellers har opplevd her er gjestfriheten på topp, så ikke lenge etter bildet ble tatt satt vi inne hos familien og drakk te og spiste middag.
  7. Fant dere ut av noe her? Er det evt. noen som har erfaring med et forsikringsselskap som kan forsikre utenfor Europa, som f.eks. Sentral-Asia? Sjekket min forsikring hos Gjensidige, og den gjaldt kun for Europa, Israel og Tyrkia.
  8. Takk for det, Espen! Takk, takk! Takk Stig! Ja, foto er både lidenskapen og jobben, så da er det kanskje ikke så overraskende. Hyggelig å høre at det inspirerer! Takk for det! Håper å kunne dele mer her etterhvert.
  9. I pinsehelgen kjørte vi på vår første overnattingstur til Hardanger. Vi kjørte fra Bergen, via Kvanndal, tok fergen over til Utne og kjørte sørover langs kysten på vestsiden av Folgefonna. Like før Herand så vi en grusvei som vi valgte å følge opp til toppen hvor det viste seg å være en fantastisk flott utsikt. Ettersom vi enda ikke har ordnet oss et taktelt så ble det vanlig turtelt denne gangen, ikke så langt fra Wilma. Hvis noen ønsker å besøke stedet vi overnattet så ligger lokasjonen i linken under. Grusveien opp er en bomveg som kostet 50kr når vi var der. Var kun mulig å betale med kontanter. https://goo.gl/maps/dkD715JGCTP2 (60°20'37.4"N 6°25'49.2"E) Kort videosnutt fra turen:
  10. Intensjonen bak denne tråden er å dele bilder og videoer fra både hverdag og eventyr. «Wilma» er en 2007-modell Defender 110 som kom i mitt eie for et par måneder siden. Første turen gikk fra Sarpsborg og over fjellet til Bergen hvor jeg holder til. Selv om jeg ikke har vært aktiv på forumet her før nå så har jeg allerede lest og lært mye fra all kunnskapen som ligger her. Jeg ser frem til å lære mer, og forhåpentligvis kunne gi noe tilbake! For mer frekvente opplastinger er det også mulig å følge med her: https://www.instagram.com/kristianpletten/ https://www.youtube.com/kristianpletten
  11. Fikk en hilsen fra en grå D4 som passerte meg på vei til Sotra i dag (jeg var på vei mot Askøy). Jeg var litt sen i avtrekkeren, men hyggelig å hilse på!
  12. Har innsett at jeg ikke får ro i sjelen før jeg følger drømmen om å eie en Defender. Har nylig solgt mitt forrige livsstilsprosjekt (en liten seilbåt på 25 fot) og etter å ha fulgt med på forumet her en god stund føler jeg meg nå klar for å gjøre mitt første Land Rover-kjøp og bli en del av miljøet. Jeg følger daglig med på Finn og ser det er noen flotte Defendere der, men de ligger dessverre noe over det jeg har budsjett til. Jeg er hovedsakelig på utkikk etter en One Ten (eventuelt en 90) i nedre prisklasse, i god bruksstand, med mindre det er for mye å spørre om og jeg rett og slett må vente til jeg har et større budsjett. Regner med at det alltid vil være ting å utbedre, men tenker det kan være lurt å lære det gradvis i motsetning til å starte med et prosjekt. Om det er noen her som vurderer å selge sin Defender, eller kanskje hører om noen andre som vurderer det så er jeg interessert og må gjerne ta kontakt på kristian.pletten@me.com eller 41588214. Hvis det forøvrig er noen entusiaster fra Bergen her som har en Defender og som hadde hatt tid til å møtes en dag (eller vet om treff?) så hadde det vært gøy og lærerikt med en første innføring i faget.
×
×
  • Opprett ny...