Gå til innhold

Oluf

Medlemmer
  • Innlegg

    114
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Oluf

  1. Samme erfaring som meg da ang polske verksted ser jeg. Min er også overhalt to ganger pga slurv og inkompetanse fra polsk motor verksted.
  2. Min er også slik. Det skal nok bare være sånn. Forferdelig irriterende og noen tilfeller litt farlig etter min bok. Gud så deilig det er å sette seg i en manuell og ha full kontroll på alt selv.
  3. Usikker. De gjør i hvertfall alt som er drivverk relatert, både kasser og differ. Tror det kom seg på i underkant av 40 laken for meg. Da med ny converter, overhaling av alt i kasse, inngående aksling i transfer boks og ny mellomaksling.
  4. Jeg var hos bristol transmissions med min D3 i fjor sommer, de overhaler flere av disse boksene i uka. De sa når disse symptomene har kommet, er det nesten aldri bare TC som er slitt. Det kan gå noen år med ny TC, men om du tenker å ha bilen i flere år fremover anbefalte de sterkt å overhale hele kassa. Dette skal nok være slik. Min gjør også dette med helt nyoverhalt girkasse.
  5. Bagasjeluken (øvre del) på min d3 sluttet brått å åpne seg. Hører el-motoren går så antar wire har gått av eller løsnet fra feste. Prøvde å ta av plast deksel på innsiden, men hadde ikke tid til å fullføre. Dette var noe krunglete, så lurer på om noen har gode tips her?
  6. Ja, disse er helt "håpløst" understyrte, men det er alle tunge SUV'er etter min erfaring. Tung bil kombinert med dekk med høy lasteindeks (disse er fryktelig harde ift vanlige personbil dekk) er nok hovedårsakene. Har en Mitsubishi Evolution IV og den er også naturlig understyrt, men det skal mye mer til før det slipper. Nå veier EVO'n halvparten, har mye lavere tyngdepunkt og har mye mykere dekk, så det sier seg egentlig selv att det blir stor forskjell i veiholdning. Når man er klar over hvordan en slik bil oppfører seg er det ikke noe problem, bare å tilpasse farten deretter Ang antiskrens så kan jeg fremprovosere att denne aktiverer seg med å slå på full sving i motsatt retning av hvor bilen sklir, da kicker den inn ganske umiddelbart i vanlig kjøreprogram.
  7. Når jeg fikk bytta på min fikk jeg fortalt att det bare er to programvarer som har den funksjonen du trenger for å omprogramere, LR sitt eget og ett til jeg ikke husker navnet på, men mulig den infoen er feil. Jeg valgte å kjøre bilen til bristol transmissions da de tok en latterlig lav sum for selve jobben, du får 2 år garanti og alt bare virker etterpå.
  8. Den holder tempen når den først har kommet dit. Det tar bare en liten evighet å nå den.
  9. Min sliter også med å holde skikkelig driftstemp ved hard kulde. Jeg er ganske sikker på att webasto fungerer (den gjorde i hvertfall det for litt siden). Tar en evighet å få driftstemp. Savner besin bil av og til kjenner jeg
  10. Slå på tenning Trykk ned gasspedal til det klikker (kickdown) Hold pedalen nede i 30sec Slå av tenning Slipp gasspedalen Vent 2min (ikke ta ut nøkkel) Start bilen og kjør i vei med ny resatt girkasse
  11. En reset gjorde underverker
  12. Fortsatt ikke helt fornøyd med hvordan denne automatkassa oppfører seg... Hva er prosedyre for å resette disse?
  13. De fleste verksted har utstyr for å ta prøve av oljen og sjekke for glykol innhold.
  14. Aha, er dette noe LR har innrømmet selv?
  15. Feil klaringer/montering kan vel også se slik ut? Nå må vi vel kanskje gå ut i fra att de som har produsert motoren har brukt korrekte klaringer og montert riktig, men hvem vet
  16. De vibrasjonene som var i kassa mi er ikke nok til å påvirke lager i så måte, i så fall er lagrene søppel. Det er nok bare en tilfelighet, eller rettere sakt att veldig mange havarerer både kasse og motor før eller siden
  17. Motor overhalte jeg og min onkel (hele toppen var gåen). Overhaling av kasse ble ca 37.000,- men da bytte de også mellomaksel og inngående aksel på transfer boks. De sier att om man bytter bare moment converter så går det 1-2 år så man man gjøre hele jobben uansett, me ny converter igjen.
  18. Da starter jeg straks hjemreise fra England med nyoverhalt girkasse fra Bristol Transmissions med 2 år garanti. Nyoverhalt motor og nå nyoverhalt girboks, gleder meg endelig til å nyte bilen en stund fremover
  19. Litt galge humor må vel være lov?
  20. Steng for dyse hullet med tommelen og få en annen til å sveive rundt motoren, får du så mye motstand att du ikke greier å holde for med tommelen på alle dysene er det en stor sjanse for att ventiler er ok. Så slipper du å søle med veske ned i forbrennings kammeret.
  21. Første motorhavari skjedde under forrige eiers eie. Toppen var egentlig ganske billig å overhale (kammene trengte ikke å byttes, heller ingen lager etc), men det er jo forholdsvis mye arbeid. De hydrauliske løfterne kostet en slikk og ingenting, og resten av delene var heller ikke spesiellt dyre. Jeg tok ikke av skjermer og innerskjermer. Tror ikke du får noe bedre plass av å ta de av.
  22. Jeg sjekket komp på min ved å ta ut alle dysene og holde tommelen for hullet mens en annen sveivet rundt motoren. Da finner du i hvertfall ut om det er komp i det hele tatt.
  23. Eksakt like symptomer som min fikk, hos meg hadde kjedet som driver kammene i bakkant gått av på den ene siden, og spist seg langt ned i glideren på andre siden (aka masse metallspon/deler i oljen). Min hadde havari under ett år siden når toppen havarerte, min motor kom også overhalt fra polen. Det som viste seg i ettertid er jo att de bare har byttet/overhalt blokk, og gitt faen i toppen, selv om det var helt innlysende att den sårt trengte pleie.
×
×
  • Opprett ny...