Gå til innhold

R.Ka

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

2 følgere

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Mauseidvåg

Previous Fields

  • Location / Bosted
    Ålesund

Nylige profilbesøk

524 profilvisninger

R.Ka sine prestasjoner

Medlem

Medlem (2/7)

  1. Takker for innspillene folkens. Da gjør jeg et forsøk på telefon mandag morgen
  2. Tiden er kommet for å bytte bremser rundt hele bilen, samt at jeg vel burde begynt å tenke på clutch bytte. Hvor handler man denne typen slitedeler på enkleste og kjappeste måte? Helst her hjemme, men dersom det finnes utenlandske butikker der det går like fort og smertefritt å handle fra så for all del... Ser at EWS er anbefalt her på forumet, men hvordan henvender man seg i så fall dit? Telefon? Ser at mail mest sannsynlig ikke blir besvart, så da er det kanskje litt risky hvis man må ha deler så fort som mulig? Hva med landroverbutikken.no ? Erfaring med disse, anyone? Bilen: Defender 1998 med 300 tdi maskin.
  3. Uhh... det hadde jo vært skikkelig kjiper'n dersom det hadde skjedd. Nå sjæler jo folk alt mulig rart da, enten det er der borte eller her hjemme, men det kan sikkert være en god idè å utstyre seg med sporing ja, muligens. Det koster vel ikke all verden, tross alt? Jeg har i alle fall IKKE særlig lyst til å gå hjem...! Takker for diverse tips! Jeg kommer nok ikke til å ta med riktig så mye reservedeler som du hadde... muligens. NAF og plastkort er på plass
  4. Ja... det er vel igrunn det eneste man kan være rimelig sikker på!
  5. jajja... noe pes måtte jeg jo regne med når jeg la ut noe ang. akkurat dette emnet Man kan absolutt planlegge seg ihjel, Roar. Det ser man jo ofte, enten det er snakk om folk som kjører bil eller bruker båten. Og så har du de som ikke ofrer uløkka en tanke... Det er forskjellig som reker langs veiene, det er i alle fall sikkert. Varme klær er nok kanskje det lureste når man farter på veien midtvinters. Det pleier jeg også å ha liggende... Som maskinsjef på større skip er jeg naturligvis også tilhenger av godt vedlikehold og å jobbe etter føre var prinsippet... Det nytter sjelden å komme i ettertid og trekke på skuldrene og skylde på alt mulig annet enn seg sjøl når man står der med begge beina solid trampa i salaten!
  6. Jeg snakket vel helst om å ha med reimer i tilfelle rottefelle. De ser bra ut, og reg. reim er forholdsvis ny. Det er vel helst for å berge psyka når en er på tur. Kjipt som fy å bli stående på utilgjengelig sted med en enkel feil når det kan unngåes. Dessuten er det jo alltid søndag når ting skjer... Ja, en god gjennomgang blir det nok tid og mulighet for før jeg stikker avgårde, så får satse på at det holder for en skikkelig rundtur. Fett i pokaler var godt du nevnte... Takker
  7. Ja, ja. Noe av det ser jeg poenget med når man likevel er på veien, men jeg tror kanskje en del bare skal få ligge igjen hjemme. Regner med at en eller annen vil ha plass til diverse feriestæsj også Hjulmutternøkkel og latmannsarm ligger allerede klart, samt et par andre småting og noe verktøy. Det skal nok fortsatt få ligge der. Får evt. handle det som dukker opp av nødvendigheter underveis.
  8. Ja, den så kjekk ut. Kan jo komme godt med ellers også den der, så spørs om ikke man skulle hatt en liggende for påkomne tilfeller Hva av elektronikk befinner seg i min motor som kan forhindre den i å starte? Må vel i så fall være at stopp solenoid henger seg i stoppstilling...? Ellers bør det vel være greit å få start så lenge man har batteri til å sveive den i gang?
  9. Åjøjemeg...! Det der må jeg si jeg brått ble litt mer enn litt usikker på gitt...!! Ser foresten at du har storebroren til bilen min, Peik. Min har reg 47274 så det kan ikke være mye om å gjøre at de kom på veien omtrent samtidig
  10. haha... ja, du sier noe der... ikke helt min stil, for å si det slik. Nei, jeg hiver inn et par småting bare for å være sikker på at i alle fall ikke akkurat de delene skal gå til h.... så får det gå som det går. Nå har jeg vel tross alt kjørt 5000 km på bare noen ukers effektiv kjøring, så begynner vel å kjenne bilen godt nok også. Mulig den får seg en skvett fersk olje, så tenker jeg den tusler seg gjennom de ukene det er snakk om. Ja, og så får jeg huske pass og penger... og snus. Ellers bør det vel være grei skuring.
  11. Nei, det var ikke jeg sjøl som foreslo det engang! Madammen og attenåringen vil på defendertur i sommer, og jeg bør vel i den forbindelse gjøre et par grep før vi vrir på nøkkelen og suser sørover. Bytte olje både her og der, naturligvis. Hva anbefales på henholdsvis motor (300 tdi) og differ av ekspertisen? Har ikke hatt bilen lenge nok til at jeg har tenkt så langt enda. Å kjøpe inn et par reimer slik at man slipper å bli stående som en gjøk på motorveien uten mulighet til å hjelpe seg sjøl kan sikkert være greit. Kommer til å ende opp med en skikkelig rundtur ute på kølaholmen der bilen en gang kom fra, og regner med det er en del enklere å få hjelp der borte dersom en skulle havne i uløkka på en eller annen måte. Bilen drar litt til venstre under normal kjøring. Bør få gjort noe med dette før jeg reiser. Regner med at dette er noe de klarer å utføre på et noenlunde normalt utstyrt bilverksted? Gode tips for større sjanser til fortsatt lykke etter sådan tur mottaes med stor takk! Er det noe man bør eller absolutt MÅ handle når man først er der borte...??
  12. Rødsprit ferner fett mens white spirit vel legger igjen et lag av sorten. Kanskje det ikke har noe særlig å si for Arcanolen, men bare nevner det.
  13. Jeg har mattsvarte plater på min. Står greit til denne fargen, men hvordan det funker i sola kontra blanke plater vet man ikke før den helsikes kula finner det for godt å vise seg igjen en eller annen gang i løpet av sommeren. Hvis vi er heldige...
  14. Takker for lykkeønskninger folkens. Det er Raptor lakk ja, så polering er på en måte utelukket... Videre har det nok ikke stått vinsj på denne, Brage. Har sett gammelt bilde av bilen, og vinsj var ikke montert den gangen den var noe nyere enn den er i dag. Det er skiftet front fanger på den, til type for montering av vinsj, men den er helt ny og foreløpig "ubrukt".
  15. Takk, takk! I will Riktig god helg til deg også.
×
×
  • Opprett ny...