Gå til innhold

PeWo

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PeWo

  1. Skal bytte venstre Swivel Pin Housing på min 110 - 2004 mod og lurer på størrelse nøkler / pipe på bremse Calipper og flens på Swivel Pin Housing.

    Noen som har erfaringer med dette ? Har ikke lyst til å gå på med feil nøkler og ende opp med runde bolter hoder.

    Boltene er av type "doble hex"

    Ser muligens ut til å være 13mm på Calipper og 14mm på Swivel Pin Housing flens !!?? 

  2. Skiftet cappings på min 110 i fjor. Byttet ut med galvaniserte som jeg lakkerte i bilens farge.

    Mye forberedelser / demontering som kan gjøres innvendig før man bruker en liten lørdag på å løsne tak og jekke dette opp i bakkant slik at cappings kan byttes. Husk nok popp nagler og en tube med karosserikitt for og god tetning med tanke på vanninntrenging.

    En fordel om man er 2 personer når nye cappings skal monteres. Kjør på og ikke vær redd for å prøve selv. Ta tiden til hjelp så går dette strålende...

    IMG_1126.JPG

    IMG_1129.JPG

  3. Må med stor sansynlighet skifte glødepinne på min Webasto Thermo Top C som ikke vil fungere skikkelig Og lurer i den forbindelse på om dette kan gjøres uten å måtte demontere Webastoen fra bilen / tappe ned kjølevannsystemet ?

    Noen som har erfaringer med denne type operasjoner ? Gode innspill mottas med takk.

  4. Godt poeng Gautes, men tilbudet fra Jæren Antirust kom fra en hyggelig dame som svarte på mitt spørsmål om pris pr e-post og som sikkert ikke kjenner detaljene på en Defender, kun at det er en "stor" bil. Tenker at jeg takker ja til tilbudet uten demontering.

    Takk for alle gode råd og tips :)

  5. Har fått pris på understellsbehandling av min 110 2004 modell med Fluid Film og prisen er 3 700,- uten demontering og 4 700,- inkl demontering. Når jeg spør om hva de legger i demontering får jeg beskjed om at dette er demontering av hjul, innerskjermer og diverse deksler under bilen.

    Noen som har meninger / erfaringer med om det er noe som må demonteres før behandling med Fluid Film ?

  6. Javel. Etter alle disse gode forslagene til hvordan bremsene skal luftes og til slutt virke måtte jeg selvsagt stille spørsmål til egne bremser på min 110 2004 modell. Med nye skiver, klosser og verifisert at alle stempler glir fint inn og ut har jeg hengt meg opp i dette med pedal vandring og hvor hard pedalen skal være og hva som ligger i "god" oppbremsing.

    Når jeg klemmer til på pedalen med god kraft låser hjulene bak seg og ABSèn fremme slår inn. Men nå stiller jeg da meg spørsmål om dette er godt nok. Synes at pedalen siger noe ved hard oppbremsing og at jeg må bruke vell mye kraft på pedalen kontra på for eks min VW Touran. (Kan dette sammenlignes eller er det naturlig at det er noe forskjell) Noen som har et fasit svar på hva som er å anse som "Gode Bremser" på en 110 :)

  7. Mekonomen har en lakk "Loctite 4863" (tror den koster rundt 150,-) som kan benyttes til å reparere brudd i varmetråder, antar at denne også kan benyttes for å oppnå kontakt mellom avrevet tilkoblings punkt for + eller -, men da må denne kontakten først limes til vinduet med passende lim, som for eks et produkt fra loctite.:)

×
×
  • Opprett ny...