Gå til innhold

Mikal

Medlemmer
  • Innlegg

    128
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mikal

  1. Det huska eg ikkje heilt. Ring meg når du er ved problemet so kan eg sjå under på min ka so vart gjort. Sender deg PM
  2. Her finn du kanskje nokre tips som kanskje kan funke bort i Honndalen og.
  3. I forbindelse med bytte av dynamo og stillstand for bil sjekka eg ut en skranglelyd som eg har hatt ei tid. Mistenkte at det kunne være bremseband i handbrekktrommel som låg an mot stål sideveis. Følgde denne oppskrifta i Technical Bulletin som det heiter på fint. den var spot on og er no kvitt skranglinga. Discovery 2 Skrangling i handbrekk trommel.pdf
  4. Då er ny (brukt) dynamo på plass og bilen er på veien igjen. Hyggelig handel med bruker sealt her på forumet. Viste seg at det var likeretter som var gåen, 2 av diodene var kaputt, samt slitte børster. Km stand var 244000, så den har nok gjort jobben.
  5. Noen som kan ta med dynamo (til Td5) frå Stokke (Sandefjordsområdet) til Stryn?
  6. Mikal

    Dynamo D2 Td5

    Ønsker å kjøpe dynamo.
  7. Har nok også vert litt lekkasje som du seier Gaute. Injector harness og toppdekselpakning er skifta for ikkje lenge sidan, tørt no. Burde være gode forhold for nye deler no.
  8. Varsellys for lading lyser og det lukta svidd / brent ei lita stund. Nanocom viser ca. 11,5 Volt på batteri / lading. Er det mest sannsynleg likeretter eller børster som har tatt kvelden? Nokon som har deler til desse eller ein dynamo til overs som kan kjøpast?
  9. Har du dynamo? Tilstand?
  10. har du dynamo? Tilstand?
  11. Ønsker å kjøpe original radio. Radiokoden må også finnes.
  12. Kan være gnag på rørbend på slange som går fra reservoir til pumpe. Rørbend kan bli liggande i kontakt der bunnpanne er skrudd i motorblokk
  13. Høg pris var nok på grunn av at det var maling/lakk, spraybokser skal ikkje med flyfrakt. Eg spurde også om frakt vart rimlegare om han sende det som maling på boks, men det blei same pris. Har leita litt på nett og der finn eg info som på bildet under. Var på Jernia i dag og fekk fargeprøver på Bengalakk i S 1510-B80G som i teorien skal være nærmast samt S 1515-B80G, men dei er ikkje heilt lik som på ein fargerest på på mitt toppdeksel. Mest truleg har min motor litt deler frå forskjellige andre motorer. Etter det eg finn på nett var aldri toppdeksel på sivile biler lakkert i Duck Egg Blue. Kun MOD biler hadde farge på deksel og den var Sky blue (trur eg) Nokon som kan hjelpe med rett fargekode? Litt tvilsom til Bengalakk med tanke på bensin og oljesøl. Vurdera 2-komp lakk.
  14. Hår fått sett i hop fordelingskasse og ventar inn litt smådeler for girkasse og motor. Skal i gang med litt lett motorskruing og maling / lakkering av motor. Har nokon tips ang. tilgang til emaljelakk eller anna lakk i fargen Duck Egg Blue som egnar seg? Evnt. lakk kode? Har forespurt Paintman i England på denne https://paintman.co.uk/shop/land-rover-series-2-2a-engine-blue/ som er Duck Egg Blue. Var riktignok sprayboks og eg viste det var dyrt med frakt, men 1500,- berre i frakt var litt over budsjett. Må vurdere litt alternativ.
  15. Takk for oppklarande svar Gaute. Då får ein økte på til kvelden. Godt å ha ei garasje med prosjekt i desse tider.
  16. Takk for svar. Har ny syncro i hylla Skal inn med nye oljetettninger, ser i rep. manual at dei henviser til sealer eller liknande på utside av tettning og mot huset? Er det å anbefale? Er vel mot lekkasje og eller rotasjon? Den gamle var av stål og der er brukt ei form for raud låsing / væske?
  17. Har fått inn litt deler og det snirklar seg avgårde. Driv på med fordelingskassa. Sånn som det er no har eg ei "preload" på 1,2 kg som er ok i forhold til spec (0,9-1,8 kg). Der er no ei klaring på 1,15 mm mellom hus for utgåande aksling bakover(speedometerhuset) og kassa. Med dei shimsa eg har tilgjengelig kjem eg ut med 1,20mm Med andre ord godt press på shims, men litt klaring mellom annleggsflatene på hus og lager, i teori og praksis kan lager og aksling flytte eg litt aksialt. Men håpar på 0,05 er innafor på det maskineriet her, eller tar eg feil? Ser det blir brukt litt olje mellom shims for å forhindre rust. Er det nok, eller bør det brukast noko "sealer" mellom alle flater på shims, fordelingskasse og speedometerhus for å forhindre lekkasje i mellom laga eller blir her so godt som tett når ein får sett fast boltane på spedometerhuset? Har nokon tips til egna "sealer om det bør brukast?
  18. Har en liten runde på tilstand av deler i girkasser før delebestilling. Tenkte å bestille med Syncro Gearboxes. https://www.onlinegearboxparts.com/product/lt76-overhaul-kit-main-box/ Ein stor fordel at der er komplette sett, og at ein då får alt på same plass. Vurderer også å kjøpe ny Syncro Hub når eg først har kassa åpna. under er eit par bilder av min. Er det nokre som kan utale seg om slitasjegrad ut frå bilda? Er vel fornuftig å byte denne i same slengen?
  19. Har kun brukt såpevatn og plastbørste på brytere, lys og instrument.
  20. Vakkert, og gleda meg te å stire på ditta instrumentet.
  21. Bakkasse står litt vanskeleg til, så får ikkje undersøkt ang. byggepapir. Har tenkt litt etter at her kom innspel på å bevare patina, og har no fått rensa og sett litt på tilstand på panel med tanke på om ein skal bevare den som den er. Dette er heilt klart eit godt alternativ. Mykje sjarme i urette panel med bruksmerke. Ser at her blir mykje jobb med retting av panel og/eller bytte av panel om ein går for full lakkering. Det som og er positivt med å gå for patina er at det kostar lang mindre og kreve mykje mindre tid. Veit at rustrep. på nedre del av torpedo samt ramme må til og at det mekaniske må takast uansett. Under er litt bilder etter rens og vask på nokre av panela Dør Utgangspunkt Nokon meinar vel at eg burde stoppa her, men tok nokre rundar til med målingsfjernar Sluttresultat vart ganske so bra. Ser der er litt rusk inne i instrument, får sjå om eg opnar opp seinare.
  22. Har sjekka litt i papira som følgde med bilen. Info fra originalt vognkort under Understellsnr; 25400937 Motornr; 25109740 (denne står ikkje i bilen no) Farge; grå Reg. første gang 10/9-62 på Notodden, reg.nr. H-40895 Reg. på Notodden El. verk 9/8-63 I originalt vognkort er gammelt reg. nr overstreka og erstatta med PA 12723. Første eiger er og overstreka. I anna dokument der alle eigere er registrert er kjennemerke meld stjålet i i Follo den 7/9-78 og den er tildelt erst. kjennemerke den 27/4-79. vil anta den da fekk PA 12723 Legg også ved litt bilder av tilstand på stål og alu. Er en del rustområder og anna som må utbetrast, spesielt i ramme, torpedo, front og dører. Og det var i grunn det som gjorde at bilen vart nedplukka, men eg er enig i att patina og bruksmerker er utruleg fint. Får vurdere litt ang. farge
×
×
  • Opprett ny...