Jump to content
LRforum

thommes

Members
 • Content Count

  333
 • Joined

 • Last visited

About thommes

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Market Harborough UK

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Trondheim

Recent Profile Visitors

1,212 profile views
 1. Fikk du det til med vanlig loddepenn eller må det en veldig spiss en til?
 2. Jeg hadde et problem med ett hjul tidligere og klarte ikke å få av en av mutterne. Til slutt dro jeg til Vianor på Leangen (Trondheim) der verkstedmesteren dro fram et temmelig stort leddhåndtak. Etter utallige sekunder med argh-gnngngnghh! gjorde det PANG! og mutteren kom seg løs (Pristillegget var cirka 20000 zimbabwe dollar). Siden har jeg alltid smurt utsiden av mutterne med propellakselfett (1 liten "dråpe" per overflate) og ALLTID brukt 6-kant med momentnøkkel. Det er 140 Nm som gjelder for min Disco 2. Etter dekkskift kjører jeg minst 100 km og trekker etter. Det er nok etter boka. Bildet viser flaten jeg smører med propellakselfett (det er bare tilfeldig at jeg bruker dette - var billig). Etter 3 år med daglig bruk og kjøring mellom Helgeland, Wien, Storbritannia og Tyskland har jeg ALDRI hatt en mutter som har løsnet eller som har rørt på seg ved 140 Nm i etterkant. Enig i at dette kan høres litt uforsiktig ut, men det er nok friksjon mellom mutterne og stussen. Om noen mener dette er direkte farlig tar jeg gjerne imot kritikk.
 3. Tja, ando! Da er det bare å få klarhet i dette. Uansett, lykke til med å finne årsaken!
 4. Hm. Tenkte jeg også, men ando sa jo at det var under kontroll. Hos meg var det dysetetningene også. Billig var det.
 5. FPR? Jeg må skifte pakning minst 2 ganger årlig... Luft i drivstoffledningen? Begynner pumpa å bli dårlig?
 6. Hvem sin er denne? Hareide E18 nrk
 7. thommes

  D2 xyz

  Bra du fant ut av det.
 8. Det blir 0,92 liter/mil dersom vi tar en norsk mil som utgangspunkt før 1889. https://en.wikipedia.org/wiki/Mile#Scandinavian_mile https://no.wikipedia.org/wiki/Rast Eller 0,87 kaffekopper/engelske mil.
 9. Ny personlig rekord i dag! Vi tok det litt rolig da vi kjørte fra England til Tyskland denne gangen. Det gikk stort sett i 90 km/h.
 10. Oj! Den nøtta var for tøff for meg. :-D Under 0,085 mm² har jeg ikke klart ennå.
 11. Var det 1 liter kaffee det også? "Grip dypt i din kafferasjon, skjenk Olaf Kammen en porsjon han er jo, så dægern dundre, bevis på det store undret som kunne skje, hvis alle vi som elsker kaffe, fikk'n fri." Kaffefarfar (lesestoff)
 12. Mitt beste forbruk med min D2 Td5 var 1,5 pints/mil. Den er veldig lett å slå. Noen som kan bedre? Gjerne bruk alternative måleenheter. Men betingelsen er at verdien blir/ble målt over minst 300 km. Å kjøre nedoverbakke fra bensinstasjon til en annen teller ikke!
 13. Blir det ny bil blir det væffal ikke Range Rover! link Jeg er sååååå fornøyd med min D2 TD5.
×
×
 • Create New...