Gå til innhold

Rogerer80

Medlemmer
  • Innlegg

    97
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rogerer80

  1. Selger dessverre bilen pga andre behov: https://www.finn.no/192073372
  2. Typisk at man trenger deler noen dager før man skal kjøre på ferie. Trenger nytt parallellstag til styringen, gjengene var dårlige på det gamle. Har nye endeledd. Noen som har ett liggende i Trondheimsområdet? 2002 Defender dcpu mvh Roger E
  3. Kjørelysene mine vil ikke skru seg av. Tidligere holdt det med en knyttneve i dashbordet, men nå må jeg ta sikringene for å få av lysene. Jeg fant tak i et rele bak instrumentene, er det dette som er problemet? Se bilde, her har jeg tatt av krympestrømpa rundt releet. Hvis det er dette, kan jeg skaffe nytt rele noen plass? Så ikke helt standard ut dette.
  4. Min er også slik at den er «dau» de første 10-15 sekundene. Virker som de er programmert slik, sånn at de ikke tar belastning før smøring er i gang.
  5. Det humper og går her. «Ny» diff er på plass for montering. Etter grundig rengjøring av diffhuset (eller akslingshus?) så kom det tydelig frem hva som var årsaken. Der lå det en ganske stor metalldel som hadde forårsaket mye ødeleggelser. Ser den har skrapet mellom huset og det store tannhjulet. Noen som vet hvor denne delen kan komme fra?
  6. Ikke helt stødig på ord og uttrykk
  7. Takk for påskequiz da er hubene av
  8. Takk. Jeg skal ut med hele hubben så jeg trenger å løsne bremseslange fra hubben. Da må jeg vel ta av skruene på kingbolten? se bilde hvor jeg peker på den plata der bremseslangen sitter fast
  9. Jeg tenkte å ta av hubbene uten å demontere bremseslanger, så slipper jeg lufting av bremser. Bilen har ABS. Se bilde, kan jeg bare ta av boltene til denne plata som holder slange og rør? Og deretter sette tilbake boltene midlertidig? Det er vel et lager og noe annet snacks under denne plata.
  10. Da prøver vi det. En av boltene til diffen ble løs under demontering og jeg måtte bare kappe den til slutt. Det er av denne typen, se bilde. Hvordan gjør jeg det slik at en ny bolt blir sittende fast når jeg skal montere hele greia igjen? Den gikk bare rundt og rundt.
  11. Diffen min er gåen, ønsker å kjøpe en brukt eller ny. Bilen står på Oppdal, bor i Trondheim.
  12. Fant frem skrallefastnøkler jeg kjøpte en gang, det kom godt med. Det er vel selve «verkstedet» som gjør jobben litt større enn den kunne vært. Det er ihvertfall ikke noe tvil hvor feilen lå, se bilder. Er det bare å be om hele skiten ny fra Ashcroft?
  13. Er i gang, men det tar vel 76 timer å skru ut de boltene der med fastnøkkel greit å vite hva man skal bruke vinterferien til. Når jeg har fått ut diffen og alt det der, er dette noe å skru på selv eller er det bare å bestille ny/ferdig overhalt? I så fall hvor anbefales det?
  14. tar jeg disse boltene da og drar ut noen cm?
  15. Pokker, høres ut som det er diffen ja. Makan til kvernelyd, hører jo nesten ikke motoren. Trengte ikke stetoskop for å si det sånn. Se video: Video Dette er vel storjobb?
  16. Herlig! Jeg tar kontakt hvis det blir nødvendig!
  17. Har magefølelse på at det er diffen foran...
  18. Lyden høres på utsiden også ja. Tar med støtter opp til helga så den kan stå på stylter, så får vi se om lyden kan spores Lyden endrer seg ikke i sving, men endrer karakter om jeg gir gass eller slakker av.
  19. Takk, bilen står på Oppdal og jeg tør ikke kjøre den så langt som til byen med denne lyden..
  20. Tenkte å gjøre det ja, må skaffe noe å sette bilen på her jeg har den. Kan vel sette hele bilen «på murstein» og la den kjøre i luften.
  21. Takk for svar! Frekvensen er den samme som hjulene, hastigheten på videoen var mellom 50 og 60 km/t. Mellomakslingene ser greie ut de, tror ikke lyden kommer fra dem
  22. Rogerer80

    Ny lyd

    Min 2002 110 td5 dcpu har fått en ny lyd... Dere kan høre selv i linken nedenfor. Den varierer med hastigheten og er uavhengig av gir og hva transferkassen står i. Den er der også når motoren skrus av og jeg bare triller. Det er en kvernelyd som varierer i samme frekvens som hjulomdreiningen. Har sjekket hjullager og disse akslingene som går ut av transferkassen. Tidligere kom lyden først etter et lite smell eller en «spjoink»-lyd. Noen stalltips? Video med lyd
  23. Hmmm. Det så da så utrolig lettvint ut på denne videoen. Koble på slanger, trykke på en knapp og husk å fyll etter på reservoaret underveis. Noe jeg har misforstått? (De bruker en pc her men nanocom har jo samme funksjoner)
×
×
  • Opprett ny...