Jump to content
LRforum

atau

Members
 • Content count

  256
 • Joined

 • Last visited

About atau

 • Rank
  Entusiast

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.ilcimento.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Trondheim
 • Interests
  Photography, Defender, Overland travel

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Trondheim

Recent Profile Visitors

423 profile views
 1. Helt nye snøkjettinger

  Jeg har egentlig aldri fått den PM Sven antydet til. Men la oss gi han tid til i morgen, for det er jo lov å ombestemme seg. Hører jeg ikke fra han, får du dem.
 2. I dag og i går: Montert nye stigtrinn, montert gass-strut på bakdøra og luftet takteltet, som nå er klart for kjøring til Nord-Norge neste helg.
 3. Helt nye snøkjettinger

  Den er god. Send meg adressen i PM så sender jeg kjettingene. Du kan Vippse eller overføre penger
 4. Selger 1 sett fabrikknye, helt ubrukte kjettinger av type Maggi One SUV / 4x4 mod.122. Med original plastboks og instrusk. Passer f.esk. med 235/85 R16, samt alle dekkstørrelser vist i bildene nedenfor. Pris 1000 kr inkl. porto i Norge
 5. For navigasjon i andre land, finnes det noen Apper med ikke super detaljerte (men gratis) offline kart, i hvert fall hvis du nøyer deg med "de fleste vegene", og ikke trenger ALLE de minste vegene. Forrige sommer i Mongolia hadde jeg et slikt. Men heldigvis var det ikke jeg som skulle finne fram, for mange spor vi kjørte, var ikke på kartet i min App..
 6. Jeg har en iPad mini på Defenderen, med TomTom appen som jeg kjøpte for 2 - 3 år siden for om lag 400 kr. Den har offline kart for hele Vest- og Øst-Europa og funker fantastisk bra. Jeg er dessverre ganske sikker på at den Appen ikke lenger kan fås, men mulig at TomTom har tilsvarende Apper. Ellers er det mange Apper som lar deg laste ned kart over temmelig store områder for senere bruk uten nett. En av disse er Here We Go, men egentlig gjør Google Maps det samme. Hvis du nøyer deg med å bruke iPadens GPS for å se hvor du er til enhvert tid, men ikke trenger hjelp til å finne fram til adresser, anbefaler jeg desidert Norgeskart (som App). Da har du det beste kartgrunnlaget i Norge, med fjell, høydekurver, vassdrag osv. Der og må du laste ned aktuelle områder på forhånd. Tror at eneste grense for alle disse Appene som krever nedlasting av kart, er lagreplassen i din iPad.
 7. Tok du bilde av bilen din i dag?

  Ny lagt, tørr puddersnø veier så lite som 50-100 kg/m3. Men den type snø varer veldig kort.. Tørr snø som har fått satt seg noen dager veier 200-300 kg/m3. Snø som har vært gjennom noen runder med smelting-frysing, veier 500-600 kg/m3. Til sammenligning veier isen fra isbre ca. 920 kg/m3 (og vannet, selvsagt, 1000 kg/m3). Ellers har Direktoratet for Byggekvalitet noen råd når det gjelder snø på (hus)tak: https://dibk.no/om-oss/Nyhetsarkiv/finn-ut-hvor-mye-sno-taket-ditt-taler/
 8. Tok du bilde av bilen din i dag?

  Hvis det har vært mildt vær er det nok litt mer bærende snø nederst, ja, men også en del tyngre enn det jeg anslo. Densiteten av fuktig eller litt hardt pakket snø er ca. 300-350 kg/m3, ikke 250.. da er det i alle fall 1700-1800 kg på taket (hvis det er en 109/110 mod.)
 9. Tok du bilde av bilen din i dag?

  Sant nok. Vi får håpe våren kommer snart uansett..
 10. Tok du bilde av bilen din i dag?

  1,5m (estimert snøhøyde) x 1,5m (bredde, inkl. litt toppskavler) x 2,7m (lengde) x 250kg/m3 (densitet tørr snø som har satt seg noe) = ca. 1500 kg. Noen sier at disse bilene er dødsfeller fordi taket ikke tåler bilens vekt. Noen snøfall til og du får vite..
 11. Diverse nye deler selges

  Det skulle stått: - Varmeregister Defender Puma, 500 kr ;-)
 12. Sand ladder kit til Defender

  Da ser det ut som sand-ladderkittet er solgt, men et par MaxTrax er ikke enda. Disse MaxTrax er helt nye, ubrukt. Nypris 3.000 kr. Selger dem for 2.000 kr om noen er interessert og kan hente dem i Trondheim.
 13. Sand ladder kit til Defender

  Dette har noen vært interessert i, men ingen har kjøpt enda. Dersom det kan interessere flere, blir vi enige om prisen. Jeg kan evt. sende det. Her er den, slik den så ut på min tidligere 90. Passer til 110 også.
 14. Kan jeg fjerne Aircondition?

  I hvert fall ikke de siste dagene, vil jeg tro Artig hvilke nordiske problemstillinger vi tar opp på det norske LR-forumet: fjerning av AC, viskere som ikke tar bort sørpa, kupeer som ikke blir varme nok, Webastoer, osv.. I mine game Td5 dager i Italia, på det italienske LR-forumet, var det stadig ganske motsatte problemer: ettermontering av AC, uutoldelig varme fra gearboksen mot leggene, osv..
 15. Takluke Defender puma

  Vi med Defender har nok å gjøre med å prøve å stenge ute kuling, snøfokk og ekstremvær. Mot sol og måne er vi helt hjelpeløse.
×