Gå til innhold

toerig

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av toerig

  1. Takk for raske svar! Hva skulle man gjort uten dette forumet?
  2. Takk for tilbudet Lafterolf, men bøylene har jeg allerede fra den gamle D3en :-) Jeg får kanskje bare teste og se om de kneler....
  3. Takteltet er av den typen som bare vippes/løftes opp, så det er ingen stige som tar last. Er det 71.8 kg per bøyle?
  4. Vi har et taktelt som nå står montert på en Kulba Rebel campingvogn. Dette tenkte jeg å sette på bilen i stedet. Noen som vet om standard Discovery takbøyler (som disse https://lrbutikken.no/index.php?id_product=1607&rewrite=cross-bars&controller=product) tåler dette? Om bøylene ikke er sterke nok, hva anbefales (håper å slippe stor grind på taket)? Plass til 2 voksne personer i teltet, men blir vel trolig meg på taket og kone og bikkje inne i bilen....
  5. Ingen tvil om hvor jeg skulle sette bilen på handletur i dag. Bare å fylle opp i rekka
  6. Funka som bare rakkern det! Alle valg var huket av og da endte det opp med en stripe. Genialt å kunne velge midtstripe når hengeren skal hukes på
  7. Aha! Takk for svar. Tester senere i dag Trodde jeg måtte inn i superhemmelige skjulte menyer.....
  8. Noen som vet om det går an å stille inn hva man ønsker å se på ryggekamera på en Discovery 4 2014 modell? Mitt ryggekamera viser en gul senterlinje på skjermen men jeg ser at noen andre viser to ytterlinjer på hver side i stedet - Har dette med innstillinger å gjøre eller er det begrensninger på kamera eller skjermsoftware?
  9. Supert! Takk for alle gode svar!!! Nå gleder jeg meg til å kjøre en bil som virker (i alle fall en stund)
  10. Nå har jeg endelig latt fornuften tale og byttet ut min gamle 2005 Discovery 3 med en "splitter ny" Discovery 4 fra 2014 :-) 3'ern hadde en arbeidsliste som ikke ville slutte å vokse dessverre. Tilbake til tema: Jeg leser i manualen for denne bilen at man IKKE skal lade batteriet når det er tilkoblet Discovey 3 manualen sier vel det samme men der monterte jeg en Ctek lader fast da det ikke er en ubetydelig jobb å måtte koble fra hele tiden. Det er jo en kjensgjerning at disse bilene er nesten like glade i strømpåfyll som en elbil.... Er denne advarselen noe å bry seg om, eller kan jeg trygt montere en ny Ctek i denne bilen?
  11. Samme problem her. I tillegg lyser airbaglampa når setet er i en spesiell høyde - Dette henger sammen med kabling i setet etter hva jeg har lest. Spent på om det er noen der ute som har noen tips.....
  12. Hei! Byttet nettopp brennkammer på Webastoen så nå gleder jeg meg til varm bil neste gang jeg skal ut på tur (tror naboene også setter pris på dette da jeg sotlegger hele nabolaget om jeg starter i 15 blå dersom den har stått noen dager). Skal også montere Eloc slangevarmer sammen med batterilader slik at det er tipp topp uansett hvor bilen måtte stå :-) Min D3 har svært dårlige glødeplugger (usikkert hvor mange som egentlig gløder for tiden). Er det noen som vet hvor man kan få byttet glødeplugger her på Østlandet? Var det ikke en kar som reise rundt og fikset dette?
  13. Takk for tipset! Den ser ikke veldig bra ut så verdt en zalosjekk tenker jeg. Alt fungerer forøvrig bra nå og bilen holder høyden. Sto i 4 dager uten å sige ned.
  14. Bare å hente den gamle her på Billingstad om du vil :-) Vet det er rep. sett til disse men jeg tok ikke sjansen på at det ikke funket.
  15. Hvordan oppgraderes softwaren? Planen med kompressoren var vel fyllinga....
  16. Da er gammel kompressor og rele byttet ut med ny fra Advanced Factors med Covid-19 rabatt. Ganske enkel jobb egentlig, plug and play. Eneste knotet var den øverste skruen som satt nokså utilgjengelig. Så endelig, etter lang pumpeperiode løftet bilen seg først bak og så endelig foran. Alt virker som det skal! Nå er det bare å krysse fingrene for en ny periode med bil i rett høyde :-)
  17. Har nå tatt ut fremre ventilblokk og servet den. En del hvitt belegg inni der - tørkepulver fra kompressor?? Spent på hva som skjer når jeg setter den inn igjen. Kunne ikke se at noe var i klem eller om det var noe brudd i kabling. Kompressor ser ut til å være fra 2013. Bør vel holde lenger enn 7 år synes jeg.
  18. Har en mistanke om at jeg ender der. Hvor kjøpte du?
  19. For en uke siden gikk min kjære D3 fra 2005 i knestående og la seg ned i front. Løftet seg bak men gikk så over i Suspension fault mode. Jeg har nettopp hatt av støtfanger framme i forbindelse med bytte av kondenseren så jeg tenkte kanskje det hadde skjedd noe med fremre Ventilblokk i den forbindelse. Nå har bilen gått helt i krabbemodus og løfter seg ikke i det hele tatt. Pumpa går litt, så sier det pling og så kommer melding om suspension fault igjen. Hvis jeg sletter feilkoder, går pumpa litt før det plinger på nytt. Feilkodene jeg får med iCarsoft som har med fjæring å gjøre er (har jo mange andre feilkoder også selvfølgelig): C1A20 - Pressure increases too slow when filling reservoir U0421 - Invalid data received from ride level control module Er det kompressoren (AMK) som er gåen eller kan det være noe annet? Har tatt av dekselet og den ser jo overaskende fresh ut men vet ikke om den er like gammel som bilen.
  20. Jeg bruker Telia kontantkort og fyller svært sjelden. Funker fint det :-) Det jeg har problem med er at jeg stadig får denne feilmeldingen fra "bilen": Error USSD-request: "*100#" Noen som vet hvordan jeg blir kvitt denne?
  21. Da er endelig sommerdekkene på igjen og hele bilen er grundig vasket og polert. Da gjenstår bare å bytte kondenser til AC'en, finne og fikse liten lekkasje i luftfæringa, fikse parksensorene, tette lekkasje fra takluke, bytte bremselysbryter, understellsbehandling, osv, osv. Mye arbeid, men er det verd det? JA! For en bil ellers, har ikke angret et sekund
  22. Da trenger jeg bare spare til en turbo foreløpig
  23. Tolker svarene dithen at jeg ikke behøver å gå rundt å være bekymret for bilen i alle fall da :-) Det som sto skrevet i annonsen kan jo tolkes som det er en reparasjon som alle får......."Dette er en vanvittig stor kostnad som kommer på disse" Alltid spennende å være Land Rover eier uansett!
  24. Driver jo selvfølgelig og kikker på Finn nå og da og kom over denne annonsen: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=172318101 Der står det: " 2010 LANDROVER DISCOVERY 4 HSE 3,0 245HK Fantastisk premium SUV med mye plass, godt med utstyr, og masse kraft! Navigasjon, Panorama soltak, Skinn, Xenon lys, Hengerfeste +++ Bilen har nettopp fått skiftet begge turboer ! Dette er en vanvittig stor kostnad som kommer på disse. ( Motorpool tar 120.000,- kroner for jobben ) ." Er det tilfelle at D4'ene må bytte turboer og at det er en kostnad som bør legges inn i budsjettet om jeg skulle oppgradere fra D3 til D4? Prisen går jo da kjapt opp 100.000! Gjelder dette D3 også? Min har nå gått 280.000km uten turbobytte.
  25. Høres sannsynlig ut. Har også fått problem med at airbaglampen lyser og varmen i førersetet kuttet ut for ett år siden.
×
×
  • Opprett ny...