Gå til innhold

haga

Medlemmer
  • Innlegg

    91
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av haga

  1. Her er noen flere bilder innvendig og motorrom. Et par ting som ikke er nevnt over er: - Dobbel rotopax innfestning + to oppbevaringsbokser på høyre bakvindu. - Hengerfeste med hi-lift feste + nesten ubrukt hi-lift + div hi-lift stash - Nye silikonslanger til turbo`n. Disse er dårlig, så jeg har et sett nye i svart. - Nye dørsider på alle dører untatt bakdør. - Taket i hele bilen er trukket i semsket svart skinn og ser bra ut. - Heavy duty reservehjulsholder - Farget ledlys i std. størrelse bak - Ny frontrute i 2017, oppvarmet. - Link til finn annonsen -> https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=209048261 Den er oppdatert med nye bilder etc så fort jeg får tatt de, om jeg glemmer å legge de ut her.
  2. Har et panser til defender som er relativt fri for bulker men det er tatt tre luftehull på hver side bakerst på panseret. Holder til i gjerdrum. Må bort fort
  3. Panser med dørkplate selges for 1000kr. Er en bulk i kanten på det og det er laget luftehull på siden. Panseret ligger i Gjerdrum.
  4. Montert prospeed takstativ og stigtrinn samt fått på spacere og noen svarte felger på discoveryen. Måtte selvsagt posere ved siden av defendern
  5. Bladde igjennom bilder fra vintern og fant et som var verd å dele.
  6. Dette er vel en av de tingene som jeg ikke vet helt hvordan jeg skal løse enda. Dekkdim skal være i.h.t produsent og her blir det jeg som blir produsent. Jeg antar at AL-KO kan skaffe dokumentasjon på bremsekraften på de ulike akslingene og da bør det være mulig å regne seg frem til hvilken dekkdim jeg kan kjøre mtp tilstrekkelig bremsekraft. Finner informasjon i katalogen til AL-KO om en "single axle max 3500kg" - aksling med anbefalt dekkdim på 235/75-17.5 som er litt større enn 265/65-17. Nå vil ikke jeg ha en torsonsaksling med maksvekt på 3500kg pga demping etc. Derfor tror jeg nok at det blir en spesialbestilt aksling for å få riktig kombo med vekt / bremser.
  7. Hvis du skal ha dekk fra USA så anbefaler jeg Tony @ AmericanSpeedCenter ( https://www.facebook.com/americanspeedcenter/?fref=ts ) Han skaffer alt av dekk og har egen frakt med kontainer og fly til Norge =)
  8. Bestiller via lokale sveisesjappa men materialene kommer fra Tibnor. Handler mye fra han, men akuratt hva dette kom på vet jeg ikke enda. Venter på faktura
  9. For noen uker siden (2-3) fikk jeg beskjed om at det var 6 uker leveringstid. Jeg vurderte nemlig å ture ned, for så å rigge opp bilen og dra hjem. I utgangspunktet er jeg interessert i endel stash fra prospeed, men det kommer ann på leveringstid Ett sett stigtrinn, en stige til bakluka og taktstativ. Bestiller du nå .. nå?
  10. Ikke skjedd så altfor mye på camper fronten. Har funnet ut endel ting rundt godkjenning og bestilt inn materialer. Solid lass med firkantrør og aluplater kom på torsdag =) I tillegg til det gjør jeg klar verkstedet for vintern. Dvs akuratt nå lager jeg pulverlakkovn. Forhåpentligvis klarer jeg å pulverlakke mdf-plater m.m (har hørt det er vanskelig pga lav fukt innhold i plata etc) Måtte knipse et bilde av defender`n i solnedgang. Får jeg tid i morgen blir det å fikse litt på den. Sliter med at den soter fælt ved motstand.
  11. Tøft! Jeg har tenkt å bygge i "lastebilskap"-plater. Om jeg kjøper nye, eller om jeg får tak i brukte er jeg ikke sikker på enda. Pris på 30mm nye sandwichplater er forøvrig 50-60eur + frakt. Alt avhenger av mengden. Bare å ta kontakt! Er ikke så mye på reisejobber som jeg har vært tidligere i sommer. Blir årets vinterprosjekt da! =) Skal sies at jeg begynte ganske smått men den vokser og vokser Ordna meg chassi og greier men det har jeg i etterkant sett at blir for lite. Kjerringa skal ha både dass og dusj! haha
  12. Se der ja! Kult at flere har fått bygget campere =D EDIT: Jeg har selvsagt sett den tråden det linkes til, men jeg så ikke sluttresultatet. Er ikke her på forumet med "fast rutine" over hva jeg sjekker så da kan ting glippe. At vogna mi ligner både i størrelse og utseende er vel for det vi har hentet inspirasjon fra samme sted =)
  13. Hei! Her blir det en liten byggetråd på mitt offroad camper prosjekt. Det har vært noen tråder her på forumet tidligere, men jeg har enda ikke sett noen fullføre (?) Som mange andre her inne har jeg siklet på de rigga camper`ne fra australia. Conqueror, Bruder X osv =D Siden jeg kjøpte den første 300tdi defender`n i fjor m/ taktelt så har detta eskalert. Nå kjører kjerringa discovery 3 til daglig og jeg er på andre defender`n (TD5). Takteltet har vi brukt på flere turer men vi har funnet ut at telt ikke er helt greia for oss. Derfor er det naturlig å tenke campingvogn. Jeg har dog litt problemer med vanlige vogner og prisen for en australsk offroad rigga vogn er langt .. LANGT over vårt budsjett. Vi bygger`n sjæl! Spesifikasjonene jeg har sendt rundt til de ulike "tilhengerchassi"-byggerne i Norge er som følger: Maksvekt: 2 000kg Antall akslinger: 1 Brems: Ja Dekk: 265/65-17 BF Goodrich All-terrain (samme som trekkbilen) Felg: 7x17 ET 0 Alt dekk/felg: 15"/16" men med så store dekk som mulig Bredde aksel: 1800mm (fra utvendig nav til utvendig nav) Fjæring: Ikke spesifisert Under har jeg lagt ved de første utkastene av vogna. Enkelte ting skal justeres, men skissa er i hovedsak til for å vise ideen til de som skal gi tilbud på chassi. Jeg er litt fleksibel på de forskjellige målene. Forhåpentligvis lar det seg gjøre å få tak i et nytt chassi til en fornuftig pris. Når chassiet er bestemt lager jeg nye tegninger. "Nødløsningen" vil være å få tak i en regga henger for så å bygge om denne. Det blir dessverre ikke uavhengig fjæring med luftbelger og det hele.. i hvertfall ikke på versjon #1 =)
  14. X-membern og lyktebeskytterne kan sendes. Resten må i første omgang hentes
  15. haga

    Discovery 3, personbil

    Bil funnet og kjøpt =) Takk for tipsene.
  16. Fått skikkelige dekk på den nyinnkjøpte konebilen
  17. Hei Er på utkikk etter en D3. Eneste kravet er at det er personbil, og helst litt pen i lakken. Gi meg en beskjed om du har en til salgs eller vurderer å selge. Kan reise over hele Norge men holder til i Oslo. Nærmere Er bedre
  18. Hoi, Sliter med at motoren soter forholdsvis mye ved motstand etter "renoveringa" i vinter. Er det noen som har utstyr til å koble seg på for å lese feilkoder etc? Jeg holder til i Gjerdrum. Bilen går greit, fjusker ikke, starter lett og lader 1.4bar. Noen har chippa den, men den har fungert fint helt til jeg skrudde bilen i småbiter i vinter. Motorlampe lyser ikke, men det gjør den ikke om jeg kobler ut diverse sensorer heller.
  19. Jeg har en men med korte vanger.. Ikke galvanisert. 20min fra Oslo
  20. Bilde fra årets første roadtrip
  21. Har noen et bilde så setter jeg pris på det er på reisejobb og trenger dela i posten når jeg kommer hjem
  22. Første innlegget inneholder link til delen stc987. Spørsmålet var om den passer. I og med at det eneste jeg har nå er to tapper uten gjenger som stikker ut av torpedoen selv med delen stc987 kunne jeg ikke helt skjønne hvordan man monterer resten av viskern.
×
×
  • Opprett ny...