Gå til innhold

Olavnord

Medlemmer
  • Innlegg

    89
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Olavnord

  1. Dette har irritert meg og, men har lært meg å leve med det. Forsket på det for noen år siden, og kom over en forklaring som nok kan stemme. LR kjører ikke webasto like hardt som f.eks. Volvo, og dermed og lavere temperatur. Min erfaring med Volvo har vært at de har høyere frekvens på feil, så som brennkammer, flammevakt etc. Har så langt ikke hatt noen plager med webasto på LR.
  2. @Elchund Takker for svar. Laget innlegget mye pga. at jeg ikke kjenner til Febi, og lurte på om det kunne skyldes noe oppkjøp eller lignende. Var i utgangspunktet på jakt etter Ferodo/GKN. AF hadde vel disse inne tidligere? Får vurdere island4x4 eller lrparts.net @Bjørn_C Har hatt EBC skiver med greenstuff på tidligere bil. Gode bremser, men vet ikke helt om jeg vil ha lyden slissede skiver byr på..
  3. Har behov for ny mellomaksling og bremseklosser foran, og tenker å bestille fra AF. Frakt med aksling blir såpass høy at jeg likegodt kan slenge med skiver foran og bak. Men, har jeg (jeg tror det selv) lagt riktige deler i handlevogna, og er Febi tilsvarende kvalitet som originaldeler? Og når jeg først bestiller, er det noe mer som åpenbart burde være med på bestillingen? Chassinummer er SALLAAEG6FA768068
  4. Er klar over at kannibalisme er en løsning, men har foreløpig ikke funnet noen med samme oppbygning som den originale. Får nok lete fram de små verktøyene og bare bytte hele kontakten..
  5. Oppdaget i dag at jeg har mistet den plastdelen som sørger for god kontakt og isolasjon mellom de ulike pinnene. Den har vært løs en gang før, men fikk satt den på plass. Noen som vet delenummer på en slik, eller må hele kontakten byttes?
  6. Usikker på hvordan systemet på D4 fungerer, men de fleste av bilene vi har på jobb starter glødeprosessen i det man låser opp bilen.
  7. Det blir en kombinasjonsservice. Iflg. merkeverksted utfører de ikke konsekvent skifte av bremseslangene da disse ikke er lagervare (?), men kontrolleres og blir ved behov skiftet på ny time. Bremseslangene kontrolleres også ifm. PKK, så jeg ser liten grunn til å skifte for å skifte.
  8. Skal ha service på min 2015 D4, og har fått noe forskyvning ift. alder på bil og tidspunkt for service. Skal nå ha 6-års service, og har fått noen sprikende pristilbud. Bare ett av verkstedene har tatt med skifte av fleksible bremseslanger, og det er ikke merkeverksted. Halvparten har tatt med skifte av bremsevæske, og ingen av dem har spesifisert samme olje. Sååå, hvem velger man? I tillegg er bilen 7 år i april neste år, spørsmålet er da om jeg skal smelle til med 7-års service allerede nå?
  9. Både og. Bredere dekk kan og gi stødigere bil, men alt med måte. Brede dekk på vinter kan skape problemer ift. sørpe/mye snø, og man ønsker derfor smalere dekk for å ploge gjennom og treffe fast underlag. Smale dekk kan og by på utfordringer gjennom at lav bæreflate (høyt marktrykk) gjør at man synker gjennom (tenker da på brøytet veg som er i ferd med å gå i oppløsning), mens det bredere dekket med lavere marktrykk tillater at man kan flyte oppå. Valg av dekk vil alltid være likt med valg av kompromiss. Man kan ikke få i pose og sekk, men kan justere seg inn mot de egenskapene man ønsker.
  10. Kjører 285/50R20 på sommer og 275/50R20 på vinter. 8,5" originalfelg. Kan ikke huske at sommerdekkene sporet nevneverdig når de var nye, men nå som de nærmer seg utskiftning kan de trekke noe. Vinterdekkene, som også er av en "noe" mer anerkjent merke sporer overhode ikke. Slitte dekk sporer som regel alltid, så ikke legg all skylda på bredden.
  11. Åå, så vi er flere som har det litt sånn? Klaget på dette ifm. utbedringer i garantitiden, men ifølge LR skal det være slik at det veksler litt mellom varm og kald luft i kupeen. Fornøyd med svarte? Nei...
  12. Bra tips! Skal sjekke ut, men litt rart om ikke det skulle vært oppdaget.
  13. Det er det jeg og konkluderer med, men er liksom ikke noe forhandler vil ta inn over seg.
  14. RainX har og vært prøvd ja, i tillegg til et spesialrensemiddel forhandler fikk fra England. Pris på nivå med en særdeles god whisky.
  15. Har siden jeg kjøpte bilen vært plaget med at vindusvisker på førersiden gjør en dårlig jobb, og særlig i sludd. Den klarer ikke å gjøre rent i hele arbeidsbredden, og det er da særlig midten av viskeren som er problemet. Kan til tider være så ille at bare ett visk etter rengjort visker og rute er nok til at det bygger seg opp. Har tatt opp problemet som garantisak, men kommer liksom ingen vei. Har siden jeg fikk bilen: Skiftet til ny original frontrute to ganger Prøvd ulike typer viskere (både merke type og lengde). Kjører nå Bosch Aerotwin. Byttet viskerarm Har dere forslag til løsning? I filmen har jeg akkurat vært ute og gjort rent, deretter kort runde med spyler. VID_20191104_192009.mp4
  16. Takk for tips. Tror den fremovervendte skal være et mindre problem enn de bakovervendte. Cybexen vi bruker nå tok omtrent akkurat like mye plass som babystolen, så tenker vi kjører gjenbruk. Fordelen med den vi bruker nå er at den kan snus i begge retninger, så om junior ikke er med kan pass fint regulere setet. Har prøvd å la han sitte fremover, men han er såpass lang at føtter ofte havner på hver sin side av seteryggen på passasjersete. Forsåvidt kanskje ikke så mye bedre enn på topp av bakseterygg...
  17. Junior skal så smått over fra bakovervendt småbarnstol og over i fremovervendt beltestol. Vår erfaring med både babystolen og nåværende er at det rett og slett er for dårlig plass i baksetet, noe som har gått ut over komforten til passasjer. Hun må sitte med veldig rett rygg og knær tett oppi hanskerom (ja, hun er en del høyere enn 160 cm..). Beltestolen skal monteres bak førerplass da vi straks må inn med babystolen igjen. Hvilke stoler benytter dere, og hvordan er det med plass? Per nå har vi en Cybex Sirona S, som ble et kompromiss mellom plass og funksjon.
  18. Har snakket med han som produserer de, og han kan levere koblinger for å feste i T-sporet. Jeg tenker å bestille, men skal måle litt mtp størrelse på grinda først.
  19. Av erfaring finnes det en del piratkopier av xenonpærer på ebay etc, så norsk/kjent forhandler anbefales. Byttet selv til Philips WhiteVision, 5000k. Noe kraftigere og hvitere enn originalt, og samsvarer bra med farge på led-ekstralys.
  20. Du kan lade med batteri i bilen, men finn et annet jordingspunkt enn batteripolen. Strømmen må innom batteriovervåking på tur til batteriet.
  21. Nei, tunge kjøretøy er fra 3,5 tonn og opp.
  22. Personlig ville jeg heller satt inn et annet batteri, enn å bruke startkabler, alternativt booster.
  23. Etter prøvekjøring av D5 kommenterte jeg også fjæringskomfort, særlig relatert til bakfjærer. Selger kunne da fortelle at i forbindelse med ombygging fra personbil til vare ble det lagt inn et mellomlegg/spacer over bakre luftbelger, og belgtrykk redusert. Disse ble fjernet på en annen bil som ble bygd tilbake til personbil, og fjæringskomfort skulle da etter sigende ha blitt bedre. Med unntak av stump bakfjæring opplevde jeg balansen som god, og betydelig fastere enn min 2015 D4
  24. Jeg benyttet dobbelrele, 42-601 på Biltema. Styrestrøm fra den grå/blå ledninga.
×
×
  • Opprett ny...