Jump to content
LRforum

Olavnord

Members
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

About Olavnord

 • Rank
  Aktiv Medlem

Profile Information

 • Location
  Troms

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Sørreisa

Recent Profile Visitors

760 profile views
 1. Av erfaring finnes det en del piratkopier av xenonpærer på ebay etc, så norsk/kjent forhandler anbefales. Byttet selv til Philips WhiteVision, 5000k. Noe kraftigere og hvitere enn originalt, og samsvarer bra med farge på led-ekstralys.
 2. Du kan lade med batteri i bilen, men finn et annet jordingspunkt enn batteripolen. Strømmen må innom batteriovervåking på tur til batteriet.
 3. Nei, tunge kjøretøy er fra 3,5 tonn og opp.
 4. Personlig ville jeg heller satt inn et annet batteri, enn å bruke startkabler, alternativt booster.
 5. Etter prøvekjøring av D5 kommenterte jeg også fjæringskomfort, særlig relatert til bakfjærer. Selger kunne da fortelle at i forbindelse med ombygging fra personbil til vare ble det lagt inn et mellomlegg/spacer over bakre luftbelger, og belgtrykk redusert. Disse ble fjernet på en annen bil som ble bygd tilbake til personbil, og fjæringskomfort skulle da etter sigende ha blitt bedre. Med unntak av stump bakfjæring opplevde jeg balansen som god, og betydelig fastere enn min 2015 D4
 6. Jeg benyttet dobbelrele, 42-601 på Biltema. Styrestrøm fra den grå/blå ledninga.
 7. Hentet strøm fra batteri, og styrestrøm fra grå og blå (kan huske feil) ledning inn på lykt, brukte jordingspunkt bak høyre hovedlykt. Alt koblet via dobbelt rele fra Biltema. I ettertid fant jeg ut at det skal være mulig å hente strøm fra en kontakt under batteriet. Med denne oppkoblingen går de av og på med bilens fjernlys. I ettertid har jeg tilføyd et dobbelt rele med trådløs fjernkontroll, slik at jeg kan slå av lyktene når det snør, grunnet mye egenblending. Edit: Dobbelt rele er ikke nødvendig på to stk Triple-R, men jeg har i tillegg en Linear 18 montert i åpningen over skiltet.
 8. Snasen vogn! Jeg har originale skvettlapper, men vurderer å bytte ut med Tuff-Rok. Har handlet mine deler hos lrparts.net. De var bra på pris, service og frakt for to år siden.
 9. 2015 funker fortsatt uten canbus-adapter.
 10. Stemmer for iidtool jeg også. Full mulighet for feilsøk, samt justering av fjærer. Du kan også programmere inn nye "høyde-program" i appen.
 11. På de siste D4 er det snakk om to ulike typegodkjenninger. 7-seteren var ikke godkjent som vare, bare 5-seteren. Ergo tviler jeg sterkt på at de siste utgavene kan bygges om til 7-seter.
 12. Hørtes rart ut, for da skulle du fått feil på tilhenger. Grønn 4/R skal normalt gå til høyre blink, og blå 2 til tåkelys. Alternativt er det feil nå Alternativt er det benyttet andre farger på originalt ledningsnett. Såvidt meg bekjent er det en felles europeisk standard på 7- og 13-pols kontakt.
 13. Handlet på wish, så mulig du må søke litt rundt. Her er de linkene jeg får fram. En-kanals rele med fjernkontroll (har to av denne) Fire-kanals rele med fjernkontroll Finere fjernkontroll som festes i bil (borrelås)
 14. Droppet kablet bryter. Har kjøpt 433 mhz styrestrømsrele og fjernkontroll som foreløpig er testkoblet på garasjebenk. Fire knapper, hvor en er til garasjeport, og to til fjernlys. Den siste har jeg ikke bestemt meg for enda.
 15. Vi er nå på stol nummer to. Første stol var en Maxi-Cosi Pebble, og plassen til sambo (som er 184) var ikke mer enn det måtte være. Rett i ryggen, og knær ganske så nært hanskerom. Kravet var at neste stol ikke skulle ta mer plass, og etter en del vurdering havnet vi på Cybex Sirona S (105 cm / 18 kg), og stolryggen er i samme posisjon. Vi klarte ikke å finne en mindre stol, uansett er det er to-tre store fordeler med stolen slik jeg ser det: Den kan vris mot døråpning, som gjør inn og ut til en lek. Den kan settes forovervendt når den ikke er i bruk. Den kan settes forovervendt når avleggern blir for lang, evt. ved venting ol. Jeg har lagt ned "veto" mot en til før nåværende stol kan snus. Forøvrig har vi en Be-Safe i konebilen (Touran), og den tar ENORMT med plass. D3/D4 har ikke verdens beste bakseteplass, men bagasjerommet er bare helt konge. Med hundegitter og Xanadoo boot basket er det utrolig praktisk å laste vogn, bæremeis og annet ræl som skal være med på tur.
×
×
 • Create New...